Stort projekt

Har ni någonsin levt så länge bland kartonger och en ovisshet hur ni vill ha det, att när det väl känns som om att det är dags att göra något åt det, är det nästan omöjligt att komma igång? Hur mycket man tittar runt sig så känns det nästan som om att projektet är så stort att man skulle behöva kalla in både Simon, Tomas, Jonny, Mattias och Timell med crew. Problemet stavas "hyreslägenhet", ni vet det där stället där man (oftast) betalar dyra pengar för att bo, men ändå inte har någon frihet att fixa efter egen smak. En viss mån av "fix" får man visst göra själv. Om man kontaktar hyresvärden så kan man få tapetsera eller måla, ifall de godkänner tapeten eller färgen, samt att det görs tillfredställande. Orka.

Förutom detta lilla problem med dålig planlösning i våran annars fina etagelägenhet på 101 kvm, så bor vi - fortfarande efter 1½ år (ja jag erkänner) bland kartonger som inte packats upp, tagits ned i förrådet (exempelvis alla julsakerna som ligger fint i sina kartonger i hörnet av vårat odugligt långsmala vardagsrum) eller helt enkelt kastats ut!
Idag gjorde jag ett ryck och tog bort massa kartonger från altanen. Vore kanske trevlig för grannarna att slippa lida av våran fina framförhållning. Men låt er inte nu ledas in i tron om att vi lever i ett hav av rörigt som "rent hus" skulle behöva besöka. Nej, vi har strukturerat kartongerna så vackert och gömt de bäst vi kunnat. Framförallt övervåningen (ett stort rum) där datorn är. Det fungerar tillfälligt som datarum/förråd. Men detta lilla, irriterande, bohemiska levnadssätt är bara tillfälligt (kan man kalla det tillfälligt efter 1½ år?) tills vi slängt allting som tar upp förrådet tillhörande lägenheten, så vi kan ställa ned det som fortfarande står kvar här *andningspaus* det är jobbigt att flytta från ett stort hus till mindre lägenhet. Det finns liksom inte utrymme för alla saker man äger.

Värdelöst nog så har jag inga bilder av våran lägenhet i princip, så i dagarna får jag ta några. Tills dess får jag bjuda på vad jag har:

 
Utsikt från gården.

 
Från våran ytterdörr

 
Vårat långsmala, går inte att inreda vettigt, vardagsrum från i julas. Hemskt fula soffor by the way - jag vet! (och där granen stor är det nu en trave kartonger med julsaker *s*)

Kommentarer
Postat av: Denise - aupair i England

Vi flyttade från Sthlm till Örebro för ca 5 år sen. Vi har en hel container kvar med lådor som vi inte packat upp! Då inser man hur mycket grejer man har som e skit egentligen för ingen av oss har saknat något, haha :)

2009-04-08 @ 23:53:04
URL: http://denisegk.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0