"Hello you fool - he loves you!"

Nu vill jag delge er alla där ute, en helt fantastisk text som jag kommit över. Den är författad av Airlee och henne hittar ni här: http://www.familjeliv.se/hem/airlee/presentation.php
Jag hoppas att ni ska känna vad de flesta andra kände när de läste den här texten. (tillägg, den må vara skriven ur en kvinnas synvinkel, men en man skall absolut också kunna känna igen sig i detta). Läs, njut, förundras och ta till er.


"Hello you fool - he loves you!

Världen är full av snygga tjejer. Han har kanske varit tillsammans med några av dem. Du ser dem på TV, i tidningar, i porrfilmer, på gatan. De Hotfulla. Tjejerna som får dig att känna dig ful i jämförelse. Med perfekta små häckar och smala lår som inte nuddar varandra och toppiga bröst eller vad det nu än är du inbillar dig att din partner skulle vara beredd att offra hela ert gemensamma liv och er kärlek för att få komma i närheten av.

Gång på gång försöker han bevisa för dig att du är den han vill ha, att du är den han har valt att leva med, men du kastar bort den prispokalen som om den inte vore något värd i din jakt efter bevis på motsatsen. Du iakttar, du snokar, du kan inte slappna av, du får ont i magen, du blir mer och mer bitter och misstänksam ju längre tiden går. För varje ny tjej på hans vänner-lista på facebook, för varje inbillad eller verklig blick han kastar på en främmande vacker tjej på stan. Kanske börjar du dölja din kropp. Det är inte kul att vara naken framför honom längre. In med magen, ut med brösten, snabbt ner under täcket på kvällen så att han inte hinner SE. För att han inte ska kunna JÄMFÖRA. Du önskar att du kunde censurera allt han ser och hindra honom från att ha kontakt med alla du känner dig hotad av - om du bara kunde göra det på ett sätt som inte fick dig att framstå som den kontrollerande person du faktiskt långsamt har förvandlats till.

Det är möjligt att du är den smartaste, roligaste tjejen han någonsin har träffat. Men ärligt talat, det skiter du i. Du vill inte ha några orättvisa fördelar, du vill kunna jämföras med varenda tjej i hela världen och ändå vara snyggast. När han berömmer ditt intellekt blir du bara räddare och mer osäker. Det får dig att tro att du bara sitter säkert hos honom så länge han inte råkar träffa någon som är lika smart och rolig som du, men som dessutom är mycket snyggare. Vad ska hända då? Då får han ju allt det han har nu och mycket mer?

Förstå det här: Du är en unik kombination av egenskaper, helt unik. Ditt utseende, din livserfarenhet, dina minnen, dina talanger, ditt sinne för humor, dina egenheter, dina mönster, din doft, din röst, dina kunskaper, ditt sätt att röra dig, alla små miljoner beståndsdelar som gör att du är just DU och inte någon annan. Det är det han väljer varje dag. Det var det som fick honom att falla för dig och det är det som håller honom kvar. Det ni har som är så speciellt; er gemensamma historia, ert sätt att vara med varandra, de där små idiotiska sakerna som bara ni två skrattar åt och som andra förmodligen skulle tycka var jättelöjliga... er relation är så oändligt mer än en futtig lista över varandras för- och nackdelar. Men det är det du reducerar den till, när du låter svartsjukan säga dig att han skulle välja bort dig på ett ögonblick om han bara fick chansen till något "bättre".

Slösa inte bort värdefull tid på att må dåligt, tid som ni kan använda till att njuta av varandra, älska varandra.

Sluta tävla! Du har redan vunnit.
"



Kommentarer
Postat av: Vero

Helt underbart, men satan vad man känner igen sig i den övre texten... Oj oj oj...

2009-07-30 @ 08:11:03
URL: http://verosparlor.blogspot.com
Postat av: Celina

jag kan känna igen mig lit grann, men kanske inte sådär överdrivet:P det är nog de mest svartsjuka som känner igen sig och jag är inte speciellt svartsjuk, kan bero på att han inte är det.. det sista var fint skriveti alla fall.. värst ego-boosten som alla tjejer med dåligt självförtroende behöver!:)

2009-07-30 @ 09:58:51
URL: http://starbucks.blogg.se/
Postat av: Celina

jag kan känna igen mig lit grann, men kanske inte sådär överdrivet:P det är nog de mest svartsjuka som känner igen sig och jag är inte speciellt svartsjuk, kan bero på att han inte är det.. det sista var fint skriveti alla fall.. värsta ego-boosten som alla tjejer med dåligt självförtroende behöver!:)

2009-07-30 @ 09:58:51
URL: http://starbucks.blogg.se/
Postat av: Synne

Klickade in mig hit via Vero.

Mycket tänkvärt det där.

Så stämmer det ju dessutom till en stor del.

Varför har många av så dåligt sjävlförtroende?

Ska tänka på det där i sista stycket.

Ha det gott.

Synne.

2009-08-11 @ 11:10:05
URL: http://nabolandet.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0