Ljudet av ditt hjärta

Idag var det begravning. Tomas morbror Gunnar har gått bort. Det var hastigt och oväntat. Han var en mycket fin människa.


bild

Så nu har jagh läst ut Eclipse också... åh, jag kan inte längta mer till filmen än jag redan gör. Helt galet att bli så här fast fan av något. I alla fall i min ålder. Samtidigt, varför inte. En av tidernas mest fantastiska story. Har du inte läst böckerna eller sett filmerna så kan jag varmt rekommendera dig detta.Nu ska jag göra mig i ordning, för ikväll ska jag ut med min syster och sjunga lite karaoke. Ha en trevlig fredag!

Massa pladder

Ett par jobbiga dagar.

I söndags upptäkte jag på dagen att Oliver var varm och mycket riktigt hade han feber, då 38,1 bara så ingen fara, lite snorig. Vart kvällen gick så kändes han mycket varmare och jag lägger honom på sängen och stoppan in tempen. Efter någon minut inser jag att Olivers ben är fulla med stora utslag och tempen skjuter iväg till 38,6. Inte så hög fortfarande men utslagen oroade mig ordentligt. Vi tänkte att det nog måste vara nässelutslag eller liknande men sjukvården ville att vi skulle åka in till Danderyds barnakut. De tog prover och Oliver fick antihistamin för att "släcka" de ständigt växande utslag som nästan täkte hela hans ben vid det laget.
Oliver hade dessutom öroninflammation och blåsor i halsen. Men än så länge mådde han inte för dåligt.
Igår vard et värre. 40 graders feber och Oliver låg och sov mer än han var vaken och uppe.
Idag har Oliver mått lite bättre trots att han haft 39 grader. Vi håller tummarna för att han ska må bra till helgen och för att storebror ska ha klarat sig undan denna vända.


Benet. Bilden är inte så bra för Oliver ville inte vara still (med all rätt)


På höften men bilden visar inte hur tydligt utslaget verkligen var egentligen

Förutom detta så ramlade Oliver omkull här strax efter 19 ikväll, då han och Marcus sprang runt och lekte. Oliver föll in i vårat vitrinskåp.. Ja, det blev in till lokala akuten och sätta teip på jacket i pannan.. typiskt. Stackars lilla vännen.------------------

I helgen har annat också hänt. Vi har gjort en vi igen och skiftat rum ytterligare en gång.. ojoj, men nu tror jag äntligen vi kommit på hur vi vill ha det (efter 2,7 år). Jag kan tala om att vi har flyttat runt så många gånger man egentligen kan hinna på den tid8en.


Här är den primitivaste bilden av vår lägenhet jag kan visa. Jag har inte lagt till ovanvåningen för det är bara ett stort rum, men jag har visat trappen upp.

Guide för vad varje rum varit, i ordning.

1: Naturligtvis har det varit kök hela tiden, dock har vi flyttat om köksbordet ett par gånger samt både haft och inte haft en skänk där inne.

2: Från början var detta datarum, sedan blev det Marcus rum, sedan datarum igen, nyss var det förråd och nu är det vårat sovrum.

3: Detta rum har självklart varit toalett hela tiden, men en torktumlare har kommit till och ett badkar försvunnit.

4: Detta rum började som rum till Marcus, sedan blev det vårat rum och nu har Marcus och Oliver fått rummet igen.

5: Tro det eller ej men till och med vardagsrummet har skiftat! Först var det vardagsrum, sedan flyttade vi upp vardagsrummet en stund och då var det datarum/allrum. Detta var dock kass, så efter några månader blev det vanligt hederligt vardagsrum gen. Datorn står också här nu

6: detta är balkongen. Det syns inte på min fina teckning här men för att vara lägenhet är den jättefin. Utemöblerna har möblerats runt på här ute.

7: Detta är alltså ovanvåningen. Jag har ritat ut trappen upp hit. Från början hade vi det som sovrum, men eftersom det inte finns vägg och dörr så fick det efter några månader bli vardagsrum. Det var mysigt men vi orkade aldrig sitta där uppe, Marcus ville ju ned i sitt rum hela tiden, så tillslut flyttade vi ned vardagsrummet och gjorde kontor där uppe. Sen växte Marcus och blev i behov av stort rum och då fick han flytta upp. Nu är det datarum/musikrum och förråd.

Lite bilder från vår tid i lägenheten sedan vi flyttade in här i december 2007 tills nu
vardagsrum-datarum-vardagsrum


Mot vardagsrummet då det var datarum


datarum-Marcus rum- datarum-förråd-vårat rum


Genom ytterdörren


datarum-marcus rum-datarum-förråd-vårat rum


Vardagsrummet julen 08


datarum-Marcus rum-datarum-förråd-vårat rum


vardagsrum-datarum och allrum-vardagsrum


datarum-marcus rum-datarum-förråd vårat rum
vårat rum-vardagrsum-kontor-Marcus rum-musikrum/datarum och förråd


vårat rum-vardagrsum-kontor-Marcus rum-musikrum/datarum och förråd


Mot balkongen


Mor övervåningen


mot datarum-marcus rum-datarum-förråd-vårat rum
primitiv säkerhetsgrind...


utan grind blir det så här då de lär sig krypa (nedless to say så skaffade vi grind denna dagen)


altanen på framsidan


-marcus rum -vårat sovrum- barnens rum


mot marcus rum -vårat sovrum- barnens rum


vardagrsumm-datarum och allrum-vardagsrum


vårat sovrum


balkongen


in mot vårat nu nya rum som innan var förråd, innan det datarum, innan det marcus rum, innan... ja ni förstår


Barnens rum nu igen


Fotominer: blixtmin

Barn har en rolig förmåga att göra diverse miner när kameran åker fram. En härlig klassiker bland fotominerna är: Blixtminen. Efter X antal foton så minns barnen att blixten är en smula jobbig i ögonen och så fort man riktar kameran mot dem så börjar de per automatik att kisa och göra miner. Helt underbart.

Här får ni två blixtnimer A'la MArcus och Oliver


Jaa ni.. Nan nin ga

Ytterligare en favotit. Denna gång är det jag som står för den hemskaste frisyren


Hur snygga är inte vi?

Kolla så bra vi passar ihop, jag och Tomas. Lägg speciellt märke till hans trendiga frisyr!
Jag kan inte förstå hur man kan vara så trött

Den här veckan har jag mått ganska dåligt och varit trött. Jag tror att jag har en infektion i kroppen som inte riktigt brutit ut, utan snarare legat och bubblat lite under ytan. Varje dag den här veckan, nästan på klockslaget, så har jag på eftermiddagen fått en dipp i orken och fått kämpa med att hålla mig vaken. Härom dagern somnade jag till vid mitt skrivbord och vaknade av en hopknölad lapp som kom flygande över halvväggen, från min syster som sitter på andra sidan med översättningar. Snarkis stod det på lappen. Det lustiga med det scenariot var att jag inte somnat till ordentligt så jag hörde att jag snarkade, men orkade inte göra något åt det. Igår somnade jag i bilen på vägen hem, för första gången sen jag började på mitt nya jobb (nej det var inte jag som körde bilen).
Till och med Tomas har varit mer trött den här veckan. Han har försovit sig nästan alla mornar.

Så man kanske kan tycka att denna helg borde vara späckad av vila, men jag kan säga att den är allt annat än det. Vi ska skifta rum -igen och vårat rum ska alltså bli ungarnas, lilla rummet som idag används som förråd ska bli vårat och stora rummet uppe som idag är Marcus rum ska bli halva förråd och halva musikrum. Den lediga delen av vardagsrummet där idag datorn (och då musiken) finns kommer få ett vitrinskåp. Jag ska se om jag kan fota kalaset så ni får se vad vi korkat nog bestämt oss att göra en random helg sådär i juni, när man egentligen borde vila efter en riktigt znarkig vecka.

Jag avslutar med några av de senaste fotona i min kamera


Oliver sover lustigt


Jag på jobbet


Jenni på jobbet


Jenni på jobbet


Mycket vackert


Mitt i natten efter att ha sett....


...filmen Runaway bride (som var kass)......så går badrumslampan sönder...


...så man tager vad man haver!


Fin bild på himlen


Vår gård, försommarkväll


Solig dag!

Hallo igen.

Äntligen har sommaren kickat in. Idag har vi varit ute hela eftermiddagen och det var riktigt varmt vill jag lova. Jag blev nästan lite lurad av termometern som visade 18 grader, då vi skulle gå ut. 18 grader i skuggan kanske, men vi befann oss i solen mest hela tiden. Marcus fick leka med Hugo från dagis idag. Jag och hans mamma var ute och gick med barnen. Först besökte vi fårhagen. Vi såg fårens spår, men inga får. Vi avslutade dagen i lekparken.

Igår var vi hemma hos Jenny. Jenny är dagmamman Marcus gick hos tills hon blev mammaledig igen. Deras lilla Alex hade namngivningsdag igår och idag fyller Jenny 30, så det var en sammanslagning utav detta. Mycket mycket tervligt och det var tråkit att vi behövde åka vid 20. Vi pratade dock om en grillkväll så om inte annat så ses vi snart igen.Nu ikväll ska vi fixa lite med bilen, som ska besiktigas imorgon


Nostalgitripp bland foton

Stolt Marcus hälsar på sin lillebror på BB
Oliver föds den 13:e november 2008 klockan 19.55. Marcus hälsar på sin lillebror på BB följande dag


Oliver en glad liten 4 månadersskrutt

 
2004. Jag saknar mitt långa hår


Tomas var svarthårig ett tag. Detta är exakt 14 dagar innan vi gifter oss 13 augusti 2005


Marcus kör en show för oss och sjunger sin egenskrivna låt "Hambujaj" (hamburgare)


Marcus får sin första cykel


Oliver går på babysim


Oliver har nästan lärt sig krypa


Jag klipper av mig mitt långa hår efter 10+ år


Oliver i udda sovställning


Jag på bröllopsdagen (Marcus i magen i 6:e månaden)


Oliver döps


Jag följer fanatiskt "How I met your mother", en tid


Oliver lider av astma efter RS viruset han fick då han var ca 1 månad. Detta är kl 6 på morgonen efter en i raden av många vaknätter. Strax efter detta tar Tomas över och jag går och lägger mig.


Oliver och Tindra runt halvåret


Vi hälsar på Robert och Sofia i Östersund. Här Marcus med deras Dotter Filppa, 14 dagar yngre än Marcus. idag bor de tillbaka där vi bor


Här var Oliver i min mage i vecka 33 har jag för mig


Jag i Floria 1999


Jag i gymnasiet


Mollie innan mina föräldrar tog hand om henne


Jag fick för mig att vara blond


Också Mollie, haha


Jag tar egobilder


Jenni börjar med sina hårfärgningar


Marcus sover udda


Tomas lyckas med tjusig solbränna


Marcus - nappbus


Marcus och jag några dagar innan Marcus blev 1


Glädjebesked - Oliver i magen


Oliver lär sig vända sig från mage till rygg
Marcus går påskgubbe


Hur läskigt det än ser ut så har Olver bara ätit blåbär


*saknar*


Devilchild?


Jämförelsebild, Marcus (v) och Oliver 5 månader


Jämförelsebild, jag 18 VS 28


Syskonkärlek


Marcus börjar bli stor


Marcus väljer vilka glasögon han vill ha


Åkersberga centrum börjar rivas


Jag uttrycker hur jag känner mig genom paint


Michael Jackson går bort


Marcus har sönder sina glasögon


Vi är på badstranden. Nyfikiver klättrar på mig


Tomas arbetar i Östersund 6 månader och är bara hemma fredag kväll till 3 på natten, natten till måndagarna..


Tomas river pappas och mammas kök, som de haft i 22 år (det behövdes)


centrum del ett är rivet och klart


Marcus upptäcker att han tycker om att fotografera


Jag på mitt gamla jobb 2007


Vi åker till Gröna lund


Vi ser Tobbe Trollkarl och jag skojar inte när jag säger att JAG skrattade så jag grät!

Bad på ljusterö


Det börjas med grudgjutning


Skimra få en egen bilboard............................ njaee..


Oliver vill också gå ut och leka


Tomas dressman


Jag hittar ett träd med ett naturligt (EJ RISTAT) hjärta i barken


Tomas får blomma (som jag vikt själv) och choklad, samt kort av mig på vår bröllopsdag


Jag övningskör


Marcus är en duktig fotograf


Jämförelsebild samma position (nedan) Marcus 8 månader


Jämförelsebild samma position (nedan) Marcus 8 månader

'
Jämförelsebild samma position (ovan) Oliver 8 månader


Jämförelsebild samma position (ovan) oliver 8 månader


Jag saknar köket vi hade i huset


Mysigt


Köket i vår lägenhet


Köket i vår lägenhet


Risregn


Rosen jag vek till Tomas


Jag klär ut Oliver i Tindras klänning, för att retas med Tomas


Jag tar körkort


Vi tar över mammas och pappas köksbord


Tomas fastnar i tv-spelsvåg


Marcus blev visst lite avsis såg vi då vi förstorade upp ett foto. Oliver fick sin första gåbil. Marcus visade aldrig att han blev ledsen för att han inte fick något, men detta hittade vi sedan i bakgrunden, då vi förstorade.. han fick så klart också en leksak sen. Oj vad hjärtat bödde då vi såg detta. Men så duktig han var som inte sa nått!


Oliver fick sin gåbil


Marcus fick en gåbil han också i 10 månaderspresent


Jag går på körskola


Jag går på körskola


Oliver sötmunikis


Håret växer


Marcus när han var en månad ca


Marcus när han var liten


Marcus när han var liten


Jag och Marcus när han var liten


Tomas och Marcus när han var liten


Jag lyckas ta en toppenbild på mig själv


smal


efter marcus


mindre efter Oliver *saknar*


Jag får ett hemgjort hjärta av Tomas i present <3<3<3<3<3<3


Jag gör egna naglar med nagellack och vatten


Tomas håller på med våra låtar


Hösten kommer


Jenni byter hårfärg för miljonte gången


Jenni fotar mig (som hade långt hår i gen bny the way)


Halloween


Halloween


Halloween


Oliver går på sin och hoppar själv i från kanten


Jenni kan se mindre läskig ut också


Oliver fyller 1


Marcus använder ögonlapp


Jag gör egna julgardiner


Super vänner


Marcus fyller 4

Slappnar av efter julpyntning


Balkongslinga


Vår julgran 2006, 2008 och 2009


Oliver leker i snön


Marcus leker i snön


Jag leker i snön


Pojkarna tar sitt första syskonfoto


Oliver slår upp hakan och får tejpa hos doktorn


Familjekort


Vi flyger till Barcelona


Vi bygger en brevlåda i julklapp till mina föräldrar


Jag börjar på mitt nya jobb i januari


Marcus går på sim och hoppr glatt i vattnet (klädsim denna gång)


syskonkärlek

Nu har ni fått gå en nostalgitripp i mitt arkiv av tidigare upplagda bilder. Majoriteten av bilderna är från 2009 men det finns en del från 2008 samt andra årtal. Långt? jag vet. Det var meningen.

Hemma idag

Idag är jag hemma med Marcus. Han hade fått en infektion i ett sår och jag blev tvungen att gå till doktorn mer honom. Stackaren, han grät så himla mycket på morgonen att jag först hade svårt att avgöra hur det verkligen var med honom. Han fick en glass innan vi gjorde oss i ordning och gick till doktorn.

Idag har jag också passat på att luncha med och umgås med Liza på dagen. Vi träffades i princip varje dag förra året, men nu när jag arbetar så se vi i princip aldrig istället. Men eftersom Marcus inte smittade idag så kunde vi träffas och det var trevligt. Vackert väder är det idag också och det är ju skönt och trevligt om inte annat. Vi har suttit i lekparken en stund.

Jag hör också hur Åkersberga centrum dunkar högt då årets första (här) studenter har klivit ut i vuxenvärlden och spelar hög musik och skriker på sina flak. Ren glädje. Jag hoppas det går bra för dem. Då jag var liten hade jag tydligen yttrat dessa ord till mamma, då studenterna åkte förbi "men mamma, varför är de så glada nu när de ska bli arbetslösa?".
Att Studenterna börjar strömma känns som det ultimata tecknet på att sommaren är här!


Glasskladd


Sötmunkis


Vi var i lekparken på gården. Liza vill inte vara med på internet, så jag har klottrat lite på henne av respekt


Oliver trivdes i skuggan


Tidra SÅ söt!


Marcus och Oliver


Mina kära hjärtan!


Min stora pojke


RSS 2.0