Marcus

Åh, vad jag saknar min lilla 3½-åring!! Mer nu när jag vet att han är på väg hem. Min glada lilla kille!


MarcusJuli -06


Marcus Juni -09

Minnesförlust på 2 minuter

Tecken på att fylla 28, innebär att man är "gammal"

Jag flyttar Olivers lektecke fram till balkongdörren för att han ska få lite mer svalka. Han har redan fått av sig till bara blöja och fläkten är på, så det är ju det ända jag kan göra. Men som ni såg på fotot från igår så är Oliver väldigt intresserad av att krypa ut på balkongen och därför drar jag för grinden, för att undvika detta.
Jag går ut i köket med en t-shirt ocg klipper halsmudden (?) av den och fäller sedan ihop vagnen i hallen och ställer bort den. Jag går sedan till vardagsrummet för att dra för grinden till balkongen, eftersom Oliver sitter där och jag vill ju inte att han ska kry....... men vänta nu lite..... när drog jag för den där egentligen??

Körkort på G

Ja, då har jag skickat iväg papprena som ska ge mig tillståndet att få köra igen. Jag sa det tidigare att 2001 så gick jag på körskola, jag skrev provet och klarade det. Jag hade egentligen bara halkbanan och uppkörningen kvar. DAMN me för att säga upp mig från jobbet och bli för fattig för att avluta! Stupid call!

Annars är det en lika varm dag som de övriga och jag har farit runt med lillasyster idag. Marcus glasögon har jag lämnat in och nu slipper han dem då i några dagar, medan de väntar in nya bågar och så. Förhoppningsvis kommer det att fungera bättre när det är dags igen.
Marcus är by the way fortfarande hos faster Anna-Karin men blir hämtad av min mamma och hitkörd vid 18-snåret. Så än är det en 4 timmar kvar för mig att göra vad jag vill.

Hur utnyttjar jag bäst tiden?
städa..? för varmt!
Duscha... Nja, ikväll
Sova.. haha, I wish
Se film.. vadå, sitta inne när det är så varmt!? JA, kanske just därför!
*strippa av, lugna ned, kall dricka*


Faster Anna-Karin

Sista tiden


Vi spenderade nästan 4 timmar på stranden i onsdags, tillsammans med dagmamman, jag, Oliver och Marcus


Marcus hade på sig sina nya glasögon som han fick kvällen innan. Han försökte lägga bort dem lite överallt på stranden, för att undkomma dem


Jag var tillräckligt smart för att sitta med ryggen mot solen i princip hela tiden och ja, även fast det inte syns nått bra på bilden så brände jag mig så regält att jag fram tills igår, fortfarande var lite bränd i huden


Vi var också och fikade tillsammans med min lillasyster Jenni (http://lunajms.blogg.se) härom dagen


Marcus fick åka "karusell" bil och var superlycklig över det


Jag testade Jennis keps med massa knappar på, på kul


Jenni fular sig med Oliver


Jag inser att keps inte är för mig


Marcus fick sin favoritläsk idag


I onsdags hade jag städhjälp hemma. Det är så underbart *s* Men som jag sagt tidigare är det en himla röra med kartonger och saker, så det blir liksom inte fint, fast man städar. SÅ nästa vecka när TOmas är hemma så ska det bäras ned massa till förrådet. Och ja, jag vet att vi har skitfula "mormorssoffor" men vi fick köpa dem för 50kr styck och våran hade totalbrakat. Vi ska byta dem så småning om


Marcus visar missnöje med glasögonen som han fick på onsdagskvällen


Jag tycker att han är jättesöt i dem


Men Marcus ville inte ha dem och tillslut var de totalt sönderbrutna uppe i hans rum. Imorgon ska jag lämna in dem på synsam för lagning


Ljusa sommarnätter


Underbara sommarnätter


Oliver är jättenyfiken på balkongen och jag måste dra för grinden för att han inte ska krypa ut dit


Oliver kryper på och är överallt! Man måste passa hela tiden. Han är supersnabb också


Marcus och Moa badar under den varma solen


Tindra och Oliver myser i skuggan på stranden


Olivers ljuvliga blå som tränger rakt in i hjärtat och fyller det med kärlek


Marcus och Moa fortsatte badandet i polen på deras tomt


Fin bild på Tindra!


Marcus tjej *s* Moa


Tomas glad i sommarvärmen


Oliver får smaka glass av storebror, väldigt generöst


Oliver kan ställa sig upp vid möbler och gör det gärna så fort han kan


Fina underbara Marcus!


Marcus är egentligen för stor för nappflaska och slutade med välling när han var ca 2 (1,5 år sedan) men nu vill han känna sig liten igen. Det har förmodligen att göra med Oliver, att pappa är borta och att han fått "de hemska" glasögonen


Tomas åkte till Östersund kl 4 i natt igen


Såhär ser det ut när jag säger hej då till Tomas och här ser man även gården där vi bor. Den är sluten så obehöriga inte kommer in och barnen kan inte själva ta sig ut


Detta är idag (eller igår, måndag, det är bara att jag inte sovit än så det känns som idag) på Astrid Lindgrens barnsjukhus, tillsammans med sin farmor


Oliver har blivit undersökt och vi ska till röntgen


Oliver var nyfiken i undersökningsrummet


Det var en sådan här jag var rädd att han svalt


Och såhär stora är dem, så det var bra att de kollade ordentligt! Men som tur var så hade han inte svalt något.

Ja det här var en del bilder från det som hänt här på sista tiden!

 -Linda

Det senaste

Helgen var tyvärr inte så rolig som man skulle önskat, av den lilla anledningen att jag blev förkyld -igen.. Oliver lika så och jag fick vara uppe på natten för både näsdroppning, nässugning, tröstning och matning. Tomas blev tack och lov inte sjuk och och i natt -tråkigt- åkte han tillbaka till Östersund -igen.. Men lite ljus, för nästa vecka ska han arbeta i Stockholm!

Marcus har fått sina glasögon nu och han är himla söt i dem, men han själv hatar dem och har nu brutit sönder dem helt.. Samtidigt som det är både synd om honom (för att han är med om en jobbig övergång) och han visar sig himla smart (som tänker att "om jag bryter sönder dem, så slänger mamma och pappa dem och jag slipper dem") så är det naturligtvis inte okay. VI måste alltså in på synsam och se till att få nya (tur att det är "drulle"garanti på dem, det första året)! Detta får dock bli imorgon, då det inte hans med idag.

Och varför hann jag inte med det superviktiga -min sons ögon, idag? Jo eftersom inget blefv som jag planerat. Jag satte mig ned vid datorn och Oliver ville inte sitta i mitt knä och tumlade fram och tillbaka och ville ned på golvet. Idioten jag sätter ned honom men ödesdigert nog så tittar jag inte ned på golvet för att se att det är okay.. usch vilken skit jag känner mig som. I vilket fall så hör jag hur Oliver börjar kvälja, antingen som vanligt eller av något i halsen, men jag vet ju inte så jag plockar upp honom och dunkar honom i ryggen, i enlighet med vad jag lärt mig på första hjälpen kursen för barn mellan 0-7 år. Hade han något i halsen så fick han loss det, men jag börjar oroligt se mig runt på golvet och ser till min stora fasa att där ligger stora nålar!

Jag ringer givetvis maken (nästan framme i östersund) och berättar (Oliver lider inte på något sett nu och är som vanligt). Sedan ringer jag sjukvårdsupplysningen som säger åt mig att åka till sjukhuset (det visste jag redan, nu var det för att fråga om hur, som i sjuktransport, eftersom jag inte har körkort). Mamma var på alert för att åka från jobbet, men eftersom det skulle ta henne en timme att ens komma hit och vårdguiden resonerade att de tyckte att komunalt skulle ta för lång tid, så ringde jag istället svärmor. Hon var här på 15 minuter. Faster Anna-Karin stack omgående från jobbet och hämtade Marcus.

Vi kom till Astrid Lindgrens barnsjukhus ca 11 (det hände 9.40) och det tog bara en 10 minuter innan 2 läkare anlände för att undersöka Oliver. De sa omgående att han skulle upp på röntgen. Väl på röntgen tog det kanske 5 minuter innan det var våran tur och de tog en bild och efter kanske 5 minuter ville de ha en till bild på magen (den förtsa med hals och lungor. De la sedan också till, efter 2 minuter, att de skulle filma lungorna för att se att röngen inte missade något. Vi fick vänta ca 30 minuter på svaret, men allting såg -som tur var!! bra ut! De tog oss på fullaste allvar och var nogranna!

(Detta fick mig naturligtvis glad, men det fick mig också att känna mig SÅ mycket mer ledsen för pojken i danmark som dog av batteriet, eftersom hans föräldrar bönade om att få rönga avtersom de hävdade att de visste att pojken svalt batteriet. Men nej, och pojken dog. Här kom vi in och sa att Oliver kanske hade svalt en nål och han fick omgående två bilder OCH film. Jag klagar alltså inte på den underbara behandligen vi fick, utan visar bara extra på idiotin i danmark).

Marcus har varit hos sin faster hela dagen och han är fortfarande där. SÅ ikväll är det bara jag och Oliver. Jag sakn ar min lillgubbis!

Ska mata Oliver och sen lägger jag ut bilder från den senaste tiden


You will alaways be remembered-Linda

SLUTA SKRIVA NED MICHAEL JACKSON!

Jag blir så förbannad så det gör ont i mig, då jag ser alla hemska kommentarer från folk. Illa inlägg, avundsjuka och elakheter. Det är som om att alla världens avundsjuka människor passar på nu, när det gör som ondast. Jag fick ett sådant elakt sms från en väninna, som gjorde att jag tappade allt intresse av att ens ge henne ett svar om att det var elakt. Ett skitigt sms om att Michael skulle smältas ned till lego, så barnen kunde fortsätta leka med honom. Den som startade denna sms kedja borde skämmas så det svider.
Och bloggare som jag tyckt så mycket om.. som ens har mage av att sparka på de som ligger och ge sig på det som tillhörde det mest onda i hjärtat på Jackson -hans näsa. "trillade den av eller?", med ändlösa "hahahaha" kommentarer.

Skärp er hjärtlösa människor. Visa lite respekt!

Sommar

Dagen har gått, bilen är hel och jag har ont i solbrännan. Maten är inhandlad men ännu ej lagad. Fotbollen håller tv'n igång och duschen får komma sedan. Kvällen är varm och i solen behöver man fortfarande fläkta sig. De första semestersvenskarna trängs i bilköerna och de övriga gläds åt att en somrig helg äntligen är kommen. Grillarna har tänts, vinflaskorna öppnat och de minderåriga strömmar fritt med sina folköl, där mammas och pappas ögon inte vakar. Nu bråkar de äldre barnen om att de inte ska sova, eftersom det är ljust ute, bebisarna sover gott i den ljumma sommarkvällen och de unga flickorna lapar in kvällssolen i hopp om att förbättra på solbrännan ytterligare.

Här sitter jag och tänker, att kanske skall även jag fortsätta min kväll i sommarens tecken. Kanske skall jag laga maten så att vi kan avnjuta den i den ljumma sommarkvällen, på balkongen, medan vi lapar den sista solen, för att sedan bråka med Marcus som inte vill sova då det är ljust och sedan lägga Oliver som inte klagar. Tillslut kanske vi ska öppna den där folkölen och känna att vi sitter här tillsammans, utan våra föräldrars vakande ögon (eftersom vi nu är vuxna) och bara njuta av att sommaren äntligen är här!


I säng sent, upp tidigt

Idag var det upp tidigt igen. Kanske inte så tidigt på dygnet (8) men tidigt i sömnen, eftersom jag gick och la mig strax innan 3. Men gårdagen slutade aningen omvälvande, då lillasyster fira iväg ett sms till mig, mitt i filmen "bedtime stories" som jag och Tomas tittade på: Michael Jackson är död. Detta lämnade mig med ett stort o på munnen. Vi tittade i nyheterna sedan och läste inte bara om Jacksons tragiska bortgång, utan även om den 1-åriga flickan i danmark, som dött av värmeslag i bilen, eftersom hennes pappa lämnat henne där, då han var på jobbet. Det är så onödigt och man blir förbannad, för hon är ju inte den ända som drabbas av sådana hemska saker under sommaren, som ska vara så underbar. Det tog helt enkelt ett tag att somna igår


Neverland

En era är över. En röst har tysnat. En legend har dött.

Men trots detta kommer kungen av pop, Michael Jackson, den oförstådde men dyrkade, att leva kvar i våra hjärtan och inte förens hans minne dött och hans musik spelats för sista gången, så kommer han att vara borta.
Världen stannade upp under några minuter och vi hämtade andan då vi förstod vad det innebar, att denna stora ikon, detta geni, svikits av sin egen styrka. För denna sortens musikgeni finns inte idag. Han finns inte längre.

Michael Jackson har fått komma till sitt neverland


 
-
 Linda

Oh my God!

Alltså Marcus är verkligen min underbara stora kille!! Jag sitter här i godan ro och Marcus rusar in "mamma, mamma, Oliver håller på att ställa sig upp!" !! Ja och till det skall alltså tilläggas att Oliver var i spjälsängen och den måste sänkas!
Vad puckad jag känner mig som lämnade honom där ensam, när sängen inte är sänkt än! Alltså, han sov, jag är inte dum i huvudet


De har blivit så stora

Nu bränner det inte längre på ryggen. Det gör bara ont om jag håller på att peta på den och ja, det låter jag ju så klart bli med då! Tomas har inte hunnit hem än, så jag har inte hunnit få något kort, men ska som sagt se om det fastnar sen.

Så, Marcus fick sina glasögon igår och det är ovant kan jag säga. Både för honom och för oss! De åker av och på hela tiden och helst önskar han inte veta av dem. "Jag kan inte se med glasögonen på" är allt jag hör här. Men jag förstår att det är ovant och det behövs en invänjningsperiod, därav har jag inte börjat med lappar än. De tar vi i nästa vecka när han fått vänja sig vid att ha glasögonen på. Men fin är han i alla fall!

Jag satt och tänkte på en annan sak gällande Marcus idag också. Han har liksom börjat förstå och visa att han kan saker, som han tidigare inte förstått eller kunnat. Där kan vi till exempel lägga till att han lärt sig låsa upp ytterdörren utifrån, med nyckel. Han har också klurat ut barnhaspen på skafferiet och att den bästa tiden att norpa kakor på, är då jag är i duschen. Man får ju inte vara dum.

Och Oliver, den lilla stora killen. Han kryper på han och reser sig upp runt saker! Hallå där, min lilla bebis ju


Marcus nyfödd


Marcus nu


Oliver nyfödd


Oliver nu

Aj aj aj

Aj, min rygg är så bränd att det känns som om jag borde hoppa ned i en istunna ett tag. Jag har suttit med blöt handduk på ett tag nu, för att kyla. Men det hjälper ju liksom endast då den är på. Egentligen är det ju bara mig själv jag bör vara arg på, för vem fattar inte att om de sitter 3,5 timmar med ryggen i solen, den tiden på dygnet den tar mest, utan solskydd, så bränner man sig! Jag ska se om det går att få ett kort på kräftryggen sen när Tomas kommit hem. Men trevligt har vi haft i alla fall!


Stranddag

God morgon, elle ja.. trött morgon, men det är helt ok! Idag är jag uppe tidigt, för om 45 minuter ska vå åka till dagmamman och vi ska tillsammans åka till stranden och ligga där hela dagen. Jag kan inte ens beskriva hur underbart det kommer kännas. Vi hörs i eftermiddag!

Vet ni vad jag just insåg?!

Åh usch!! Vad jag helt plötsligt känner mig gammal.. Jag är ju inte ung längre.. eller alltså jo, ung är jag, men inte ung ung. Jag ska sova nu, antar att jag vaknar till rynkor och grått hår (tiden har gått så fort på sista tiden) eller med en rullator i hallen. Någon som har en ålderstidsmaskin?


Min min idag efter att Frida städat klart


Goda maten!

Jaha, vilket lyx det blev för oss då! Jag hade tänkt att jag skulle göra köttbullar och makaroner till middag, men på vägen hem så ringde mamma och sa att hon och pappa ville bjuda mig och Marcus på middag! Så det blev underbar kinamat.

Men nu är jag sådär pissigt iriiterad igen! Idag när Frida städade bakom soffan så hittade hon ÄNTLIGEN mitt usb till mobilminneskortet som varit borta ett bra tag nu. Yes sa jag och var helt överlycklig. Men nu är fanskapet borta igen och vart fan jag än letar så kan jag inte hitta det. Det är så jag kan koka över

Ja, att bero på

Ja, just det, att bero på egentligen ingenting. Ni kanske märkt att jag har gulsot på min ritade bild av min uttråkan igår? Ja, för er kloka så kan jag ju alltså bekräfta det ni redan visste: Jag råkade i hastigheten ta fel färg

Hemhjälp

Alltså, Ode till hemhjälp! Nejdå, så drastiskt och allvarligt är det inte, men min systers flickvän har varit här i 2 timmar och städat och vad fint jag har det hemma nu! Och dammat och damsuget och plockat. Verkligen värt pengarna (100kr/timmen). Man får akta så man inte blir fin i kanten och börjar beställa kock också *asg*

Les sunshine

Åh vilken dålig start på morgonen. Har ni sett reklamen för Wasa, med kvinnan som får en maska på strumpbyxan och flippar ur? En sådan morgon ungefär. Minus strumbyxa och med inre utflippande istället. (försöka omdirrigera negativa känslor). Så jag ringde mitt sunshine, för att få lite sol i mitt sinne, men där var det lika molningt som här, så det är bara att kämpa på. Jag skriver mer i eftermiddag, för idag är det så fullt upp så jag fattar inte hur jag ska få ihop det, innan jag ska hämta Marcus. Hoppas dagen blir bättre än morgonen


!!

Jaha, det var alltså ungefär såhär långt jag kom (dvs ca halva avsnittet) innan det började hacka järnet igen. VAD är det för fel på min dator/mitt bredband??!

Nu ska jag

Nu ska jag se ett avsnitt av "How I met your mother" hoppas att det går bättre än igår och sedan hoppa i säng. För sent.. idag igen.. ZZZZZZzzzzz

HEMSKT!

Har ni sett banverkets reklamer? De är ju hemska! Eller i alla fall den med mannen och kvinna, den blev jag verkligen chockad av att se. Den med ungdomarna förstod jag inte riktigt, så om någon förstått den så får ni gärna förklara. Men det är sant, man ska inte springa runt spåren, det är ju verkligen livsfarligt

http://www.youtube.com/watch?v=hrZ40qXcjxs&feature=PlayList&p=1653103668EC113B&playnext=1&playnext_from=PL&index=3

Stackars skräckslagen

Marcus lider av nattskräck till och från. Detta innebär att han vaknar och gråter och skriker och är okontaktbar. Normalt om det händer är det en gång p. natt och ca 1 gång eller mindre (nu för tiden, förut nästan varje natt) men ikväll har det hänt 3 gånger... *sucka* stackars honom, stackars mig


Jag är SÅ uttråkad!


Ungefär som något i stil med detta.

Dr 90210

Plastikdoktor 90210 på tv400.. Fy fasen vad brutalt det såg ut då de gjorde en bröstförstoring via naveln, men jäklar vad snyggt det blev! Jag har sett det på en dokumentär förut, men då handlade det om tonnåringar som ville förstora brösten. Då gjorde de i alla fall en förstoring via naveln och det ser ju som ovannämnt brutalt ut och jag kan inte tänka mig att det inte gör ont efteråt och då talar vi alltså om i hela magen. Men som sagt, ska det göras så ska det väl göras ordentligt och resultatet, a perfecto!


Paris new BFF

Jag såg på "Paris new BFF" bara av rfen händelse, för ett par timmar sedan och det fick mig att fundera: Varför kämpa om att bli någons bästa vän? För allvarligt så.. det fungerar ju inte på riktigt! Bästa vänner handlar ju om att det ska klicka mellan två personligheter, det kan man ju inte tävla fram. Visst att en stark vänskap kan växa fram, men det är högst otroligt under sådana omständigheter. Allt för lite tvunderhållning!Den flyger!

Idag har det helt klart varit en sådan här kaotisk ensamdag. Morgonen vet ni ju om, sen var det fika med syster, handla, matlagning, webcamsnack, nattning och så blev det nu. Dagen har gått förbi så fort att jag nästan själv inte hängt med. Vid ett flertal tillfällen har jag tänkt att "det ska jag blogg om'", men med barn så blir det inte alltid som man vill. Idag önskade jag att jag hade haft gungan kvar dock, för Oliver har varit så gnällig och har krävt min uppmärksamhet oavbrutet. Men alltså..! Klockan är redan 22.15 ju!


Rubadubdub - bathtub

Utvilad (typ) och fräsch! Tips på hur ni kan få vila medan ni har en bebis, vila som också får er fräscha: Sove en stund i duschen! Vadå? Fenomenet inträffade för mig när jag var gravid, första gången. Vi har badkar och duschen på väggen sådär checkt. Jag tyckte inte om det förut, eftersom jag är en duschmänniska, men kom på att det finns fördelar med detta. Till exempel så kan man inte drunka medans man sitter up i duschen, sitter i badkaret dvs, utan proppen i. Bebis sover lugnt bredvid i babysittern, eftersom ljudet från duchen är lugnande - oftast, tyvärr är det ingen exakt fysik och ibland vill bebis inte somna, utan bara gnälla. Men idag fungerade det och jag fick en 45 minuter dusch-nap.

Efteråt undrade jag om inte Marcus ville ha en smörgås, medan han snabbt var påväg upp för trappen. Nej sa han, som inte var hungrig, men jag kom snar på varför, då brottsplatsen var uppenbar: Öppet skafferi (trots barnsäkerhetshasp) framdragen stol och kakpaket fullt synligt. Tricky! (komihåglapp till mig: gömma kakor så Marcus tror de är slut).


Oliver i gåstolen framför sovbadkaret. Han sover dock i babysittern då jag duschar


Los kaktjyv

Å vilken plåga!

Varför är jag uppe så sent när jag inte kan få sova sagen efter?
Bara för att jag brukade kunna det betyder ju inte att jag får det nu. Inte för att ungarna vaknar alltså, men på grund av utveckling. Marcus är ju självgående, men Oliver måste man ju passa hela tiden nu när han har blivit rörlig. Förut när han inte kunde ta sig någonstans så kunde jag ju fortsätta sova, även om han var vaken och jollrade bredvid mig i sängen, men nu kan han ju krypa en del och kollar jag honom inte så trillar han ur sängen! Ja och i spjälsängen vill han inte ligga om han har vaknat.  = Linda måste upp då Oliver bestämmer sig för att gå upp. Då är det inte så smart att komma i säng runt 1.30 va?

Blä

Fördelen med att -ja jag är fortfarande vaken- se how I met your mother på blinx är alltså att jag inte måste passa det på tv (jag såg nu det avsnitt som ska visas imorgon) men eftersom det hackade så mycket att ett avsnitt tog kanske 45 minuter att se, så måste jag titta imorgon. Och det sega bredbandet betalar man fullpris för.. Nej nu ska jag sova och hoppas innerligt att jag vaknar på rätt sida imorgon!

Bara jobbigt idag

Jag  försöker se "How I met your mother" på blinx, men datorn laddar så sakta... så när är det meningen att jag ska få ett break?! Dessutom tror jag att jag håller på att bli förkyld igen..

Massa foton


Oliver ligger och sover skönt i vagnen


Oliver sover i sätet på väg till Östersund


Marcus nyfiken på utsidan av tåget, under signalfelet, på uppvägen till Östersund


Buskille!


Fina älskade Marcus


Oliver får mat av Tomas, på mina föräldrars balkong


Kameran är intressant!


Mina två underbara

Bilder från idag


Oliver i vagnen, på vägen att lämna Marcus hos dagmammanMarcus på busshållsplatsen -Åkersberga station


Från busshållsplatsen kan man skymta ombyggnationen av Åkersberga centrum


Strålande vackert väder denna morgon!


Väldigt vacker, hufsat nyvaken och osminkad Linda


Marcus vill sitta på säte med bälte


Oliver har hittat något att leka med


Underbart på vägen till dagmamman (och mina föräldrar, för de bor nästan grannar)


Oliver sover middag på vägen hem


Åkersberga centrum som byggs om


Gamla domushuset är sig inte likt


Planeran för centrum


Avsltningsvis your's truly

Pissed off

Ibland är allting ren skit, ni vet säkert vad jag pratar om. Allting går emot mig precis just nu. Varför jag är så sur? Jo för att

* Oliver skriker som en stucken gris KONSTANT ikväll och det ända som nästan fungerar är att ha honom i knäet. OBS då att man måste röra på sig, sitter jag still fortsätter han gnälla.

* GnällOliver vägrar napp, så det finns som sagt ingen tröst

* GnällOliver vägrar välling, så det finns ingen tröst

* Jag sålde gungan (skit också) så det finns INGEN JÄKLA TRÖST

* Jag är ensam med gnällbebis tills på torsdag kväll

* Jag är snorig

* Jag har ont i magen

* Varända jäkla lampa (typ) i lägenheten har gått och jag har inga att byta med (komma ihåg att handla imorgon)

* Jag är full med jäkla myggbett

* Det är bad as stökigt här just nu

* Jag känner mig urfattig

* Jag har ingen vardagsrumsmatta så det blir repor i golvet på HYRLÄGENHETEN

* Jag har obekväma underkläder på mig, men kan inte byta eftersom allt är skitigt (måste alltså tvätta imorgon)

.................. Ja, jag kan räkna upp mängder. Och tänk att denna undertryckta ilska idag, startade med en buss!

Kladd

Jag hatar att bli kladdig om händerna! Ja, jag menar hatar. Det är väl ok om det är nära till ett handfat och man ska tvätta händerna sekunderarna senare, men annars uuuuäääh! Men varför blir det alltid så att när man väl ÄR kladdig så börjar det alltid klia i ansiktet, eller så gråter bebisen som en stucken gris, precis bakom ryggen i barnstolen, för han kan ju inte förstå hur vi kan lämna honom sittande där, när vi står alldeles bredvid och han bara måååååååste upp i famnen
Sen då! sen när fingrarna riktigt stinker av det kladd man precis hållit på med. Som fisk eller kyckling.. man kan bli irriterad för mindre.
 

För i ****

Det här blir ett kortare inlägg eftersom jag skriver från mobilen. Jag är så förbannad! Jag står här och bussen åker bara förbi! Det betyder att jag måste vänta över 30 min på nästa och därför bara hinner vara hemma ca 2 timmar, innan jag ska hämta marcus.. Vad krävde busschauffören att jag skulle göra för att få åka med? Flasha? Ytterligare en anledning till att jag skulle haft körkort.. Till att jag BEHÖVER körkort. Då skulle jag varit hemma för över en timme sedan.

Ny vecka

Tomas har åkt igen och han kommer inte hem fören på torsdag. Det är så tröttsamt med jobbet i Östersund! Det är tungt att vara ensam med barnen alla måndagar till torsdagskvällar! Som jag sa tidigare så kabn jag nu verkligen förstå ensamstående föräldrar, speciellt om de har fler än ett barn och att de är små. Jag hoppas jag aldrig hamnar där. Det har dock inget med att det är jobbigt att göra, utan pga. kärlek.

Igår skrev jag inte, men det var riktigt fullt upp. Fixa hemma, födelsedagsfika hos svägerskan, middag hos mina föräldrar <3 och sen hem för att packa ihop åt Tomas. För en gångs skull kom jag i alla fall i säng vid 23. Tomas en timme innan.
Idag hade jag tänkt röja lite, efter bästa förmåga. Kartongerna vi har överallt som jag visade förut, de står ju fortfarande kvar och jag kan inte kånka runt dem. Men vi har inte heller haft tid att röja i förrådet för att få ned dem, eftersom det varit saker varje helg. Jag får liksom städa efter bästa förmåga som sagt.

Men nu ska Marcus göras klar för dagmamman


Helgen över

Då är midsommarhelgen alltså över.

Idag var det mycket finare väder än igår, men det är ju nästan väntat när det gäller svensk midsommar. Igår samlades vi vid 14 ute på ljusterö. Först var vi vi stången ett tag och sedan hem för middag och mys. På kvällen gick vi en promenad och Marcus fick spela brännboll och fotboll med alla ungdomarna på ljusterö. Kvällen avslutade vi med en film. På dagen var det strålande solsken till och från. Framåt eftermiddagen var det spöregn och åska. På kvällen hade det lugnat ned sig.

Idag var det inget regn, men inte heller mycket sol. På dagen spelade vi kubb och på kvällen åkte vi hem och hade gäster. De gick hem ganska nyss och nu tänkte vi krypa i säng och ta igen oss.

Imorgon är sista kvällen innan Tomas återigen åker för en veckas jobb i Östersund..Åska..

Nu har det börjat mullra ordentligt, så jag får uppdatera senare. Men vi har haft jättetrevligt i alla fall! Hoppas ni har det också.

Midsommar

Ja då var det midsommar igen och det betyder att ett helt år har gått sedan senast. Jag var gravid senast och kommer ärligt talat inte ihåg vad vi hade för oss. Men minns jag inte fel var vi nog bara hemma och tog det lugnt. Idag ska vi i alla fall till Ljusterö och ha det mysigt. Hoppas att regnet håller sig borta, även om solen inte skiner. Jag kommer att ta med datorn och så får vi se om jag har möjlighet att blogga idag. Kram på er allihopa!


Underbara Marcus på väg till midsommarfirande hos Lena (med dagmamman) i Onsdags. Tur att solen sken åtminstone då!


Igår fick jag äntligen tag på denna! Jag hade byggt upp att jag skulle hamla bland molnen med första tuggan, så jag erkänner att jag blev besviken..


Sedan Oliver lärde sig att sitta själv,så är det mycket roligare att duscha tycker han!

Som förbytt!

Jag kan säga att Marcus var som förbytt 20 minuter senare, då vi gick in för att göra undersökningen. Men han hade vaknat till (han somnade innan) och i med det så blev han pigg och glad. Synfelet ganska stort på vänstra ögat i alla fall och han kommer behöva både lapp för ögat och glasögon.. Jaja, det är som det är.

Väl tillbaka i Åkersberga så fick han välja glasögonbåge och de skulle kosta 1500, men var 700kr rabatt på. Detta var ju bra, men glasen var svindyra.. *sucka* så hela kalaset gick på 2080kr... och plånboken blev ännu en gång tom. Ja, men det är ju inget snack, det är klart att han ska ha sina glasögon! Men man kunde ju önskat att det inte kostade mer än i alla fall hälften.

Men den största pengaboven är nog i alla fall körkortet! Jag ska ju få åka på intensivkurs i sommar som jag skrev förut och det kostar ju sina tusenlappar. Jag kommer att betala för mig med skräckblandad förtjusning - herre Gud vad dyyyyyrt!, Oh ÄNTLIGEN ska jag ta körkort

 
Utsikt från våran balkong igår kväll. Bilden ser dock mörkare ut än vad det egentligen var.


Marcus och Oliver idag hos ögonläkaren. Oliver är jätteintresserad av vad storebror har för sig


På vägen hem så tvärsomnade Marcus på bussen


Han var verkligen jättetrött!


Att testa glasögonbågar var ju supertråkigt tycker Marcus, men han valde i alla fall dessa helt själv.

Jag erkänner att jag lite sörjer att han behöver klä sitt vackra ansikte med glasögon och lapp. Men jag kommer att vänja mig och säkerligen tycka att han är urtjusig. Han är ju ändå min son ;-)

Nu ska jag gå, för ungen har rymt.. vi är på fiket

Åh..

Jaha och det gick ju som det gick. VI kom in i rummet och Marcus grät, skrek, tumlade och totalvägrade, han slog dessutom på dövörat och ville inte höra att allt han skulle göra var att titta i en så kallade kikare, på en bild, dvs inget som gör ont. Men nej, vi blev tvugna att gå ut från rummet så att de kunde ta en patient emellan.. Nu väntar vi på att få komma in igen.. *hålla tummarna för att liten vågar denna gång*


Ögonmottagning

Ja, då sitter vi här på danderyds sjukhus och gissa om det var motigt att gå upp idag! Klockan har nu hunnit bli 8 och det är med andra ord 2 timmar sedan vi gick upp, men ändå har jag inte riktigt vaknat till än. Ja det är ju mitt fel att jag är så trött, så det kan jag inte gnälla om, men stackars Marcus var så galet trött på morgonen att jag höll inte på att få honom ur sängen! Men det är ju typiskt för att vi skulle iväg idag, Marcus somnade liksom aldrig i natt och var uppe och studsade runt vid 23. Tillslut somnade han. Men det kan man ju förstå, att sprallig liten 3½ åring inte kan klara sig på 7 timmar sömn, för det var ju bara lite drygt det han fick.

Men nu sitter vi i alla fall här och sköterskan har gjort sitt bästa för att droppa i Marcus ögon. Det gick ju som det gick och vi fick droppa en gång extra för att faktiskt få i dropparna i ögonen. Så nu är det bara att sitta ned en timme och vänta. Marcus vill helst försvinna härifrån. Ibland känner man sig grym.

Ikväll kommer Tomas hem, så jag ska hem och plocka ihop lite utspridda leksaker. Kartongröran kan jag ju dessvärre.. fortfarande, inte göra någonting åt

Oj då..

Snacka om att gräva sin egen "grav" av sömn! Hm.. konstigt uttryckt, men det beskriver verkligen vad jag menar! Jag har inte fått min kväll än. Jag pratade i telefonen mellan 21-23 ca och sen ytterligare 10-15 minuter med min man. Jag borde egentligen legat i säng nu, för vi ska ta bussen till Danderyds sjukhus imorgon klockan 6.30 och i natt sov jag dessutom bara i ca 6 timmar.. Jag borde med andra ord SNARAST krypa i säng! Jag ska ta med mig datorn imorgon och hoppas på att jag har möjlighet att blogga under de 50 minuter vi hört att vi ska få vänta, mellan att Marcus får ögondropparna, tills undersökningen. Om min dator tillåter dvs..


Grrrff

Jag förstår inte hur det kommer sig att jag har haft så dåligt hummör på sista tiden..? Men jag blir sur jättelätt. Inte bara sur egetligen, utan rasande, så arg så det känns som om jag ska ge mig själv en hjärnblödning. 1,2,3,4... räkna till 10 absolut, annars kanske saker skulle börja flyga. Om jag inte visste bättre så skulle jag undra om jag hade någon form av konstant PMS för tillfället. Men jag antar att det är för att jag är trött nu, efter att ha varit hemma med ungarna så mycket, sedan i mars... än är det ett tag kvar att bita ihop och hålla ut. Underbara ungar, tur att jag har er! Och Tomas så klar. Min underbara manSeriously

Jag hade ingen aning om att man kunde bli såhär uttråkad! Det borde vara olagligt. Ingen uppdaterad blogg, inget på tv, ingen att prata med på telefonen, twitter-kontoskapande fungerar inte just nu... åh bläh

Underbara!

Alltså, stekt lax är så himla gott, så det känns nästan som om man förstör maten då man lägger till sås och ris/potatis! Underbara fisk

Men då..*_*;

Åh, det är så irriterande. Alla pratar om Marabou sommar, alla säger också hur god den är. Jag vill också smaka den, chokladgalen som jag är, men jag kan ju inte hitta den någonstans! Jag är lite irriterad på mig själv skulle jag vilja säga, för den fanns på tåget upp till Östersund, men då lät jag bli att köpa den -eftersom den var för dyr.. men ack jag skulle velat slösa de 30-40 kronorna, för att få surfa i en choklad och jordgubbsdröm en stund.. inte bara fundera på OM den är god eller inte..

Shoppingdag!

Ja, som alla vet så har ju blogg.se varit nere lite idag, pga uppdateringar, av den anledningen har jag inte skrivit idag. Vi var ute och shoppade hela dagen i princip och jag kom hem med massa fina kläder till Oliver. Strax över 1000kr handlade jag för och det var underbart att kunna ta precis det jag ville ha. Det fanns massa fint.

Detta har jag handlat till Oliver idag!Så vilka kläder gillade ni bäst?
Min stora favorit var de svarta kläderna, de hade ett så sött tryckAlla kläder är köpta på Kappahl för omväxlingsskull och det för att det som sagt fanns så mycket fint och då bör tilläggas att nästan allting är köpt på rea! Så man fick mycket för pengarna. Mycket bra Unisex kläder också som ni ser.

Annars har inget hänt idag. Marcus var hos dagmamman på dagen och jag hade sånt lyx eftersom hon hämtade honom och lämnade honom här hos mig, med bilen, idag! Det var för att de skulle åka iväg till en annan dagmamma för midsommar firande och då åker hon nästan förbi här. Det var underbart av henne och mycket skönt, då fick jag som sagt tillfälle att shoppa.

För er som hängt med mig länge så vet ni att jag haft jobbigt med min dator jag fått från telenor och bredbandet och den andra datorn och allting och och och, men det känns så. Vi vilket fall så är det eventuellt problem nu igen.. Jag blir så trött! Den har svårt att koppla upp på internet. Jag blir utkastad osv. Tröttsamt värre.

Nej, nu ä det dags att laga middag

Borde redan legat

Nej nu ska jag lägga mig. Dumt, eftersom jag egentligen borde ha gjort det för länge sedan. Allting pekar på att jag ska upp strax efter 8 för att ta Marcus till dagmamman så.. Snart är det sommarlov för Marcus, så det är bra om han kan komma dit så mycket som möjligt innan dess. Men är han inte frisk så är han inte, men som sagt, just nu tyder allting på att det ska gå bra.

Jag har suttit här och läst mina gamla inlägg och är just nu inne i arkivet för april. Jag vet inte varför, men det känns som om att jag skrev MYCKET mer intressant, roligt och bra förut... Någon som hängt med extra länge (eller som läst ur mitt arkiv) som har några tankar om det?
 
Nej, här kan jag babbla på hur länge som helst! God natt


Bra trötter!

Bravojag ammade just Oliver. Jag tyckte att "wow vad varm han är att ha i famnen. Vad mysigt" bra Linda.. han kissade så det gick genom kläderna. Vad mysigt...

KONSTRUKTION

Jag har tidigare nämnt att sidan är under konstruktion och har ännu inte fått sitt slutgiltiga utseende. Till exempel så ska bakgrunden egentligen inte vara svart. Inom en snar framtid kommer sidan därför att se, eventuellt helt annorlunda ut. Äntligen!

What a waste

Jag har just sett Freaky Friday

och tänker att det är synd att folk ska hamna i så mycket skit (Lindsay Lohan) bara för att de hamnade i rampljuset tidigt. För faktum är att Lindsay är både begåvad och söt. What a waste..

Depp..

Åh usch.. har suttit och sufat runt bland eliten av folk som bloggar.. min blogg är skittråkig... jag är bara vanlig, på gränsen till tråkig, UUÄÄH! Dessutom har jag inget kul jobb eller supersnygga kläder. Kvällsdepp

Hur vet man

Hur vet man att sonen är supertrött?
Han kommer gående med tandborsten och säger frivilligt att han är trött - kl 19.30

Åh, det känns som att det är dags att komma igång med träningarna nu efter att ha fått bebis igen. Oliver har ändå blivit 7 månader nu. Dessutom har vi en spelning bokad, datum dock ej klart, så träning måste snart bliva igen.! Kom att tänka på bara..

Linda 19 VS Linda 27Stor förändring?

Mina pojkar vid 4 månaderKan du se vem som är vem?

Kärleksförklaringar

Det finns verkligen inget mysigare och finare än kärlekförklaringar från sina barn. Mina underbara söner. när Marcus kryper upp bredvid och gosar och säger "jag älskar dig mamma" eller när jag plockar upp Oliver och han riktigt borrar in ansiktet mot mig. Det är så underbart

Hopplöst att tro att man ska kunna..

Det är ju hopplöst att som småbarnsförälder, tro att man ska kunna städa på dagtid, då ungarna är vakna. Eller ja, med 3½-åringen så går det ju. Marcus, den lilla sjuklingen har nämligen bäddat ned sig i soffan med den egna valda filmen "Ensam hemma", eller som den heter med hans egna ord "Den tokiga pojken". Börjar barnen bli stora när favoritfilmerna inte längre är tecknade?

Ja, åter till ämnet, vilket nu då kommer till bebisen.... bebisen minikille Oliver. Han är ju med sina 7 månader inte i förstå-stadiet och därmed går det som sagt inte att sätta honom framför en film eller så. Så när han ratar att vara på golvet, i barnstolen och i gåstolen, samt slänger sig fram och tillbaka i famnen framför datorn, då förstår man att städa, det får man göra sen, för nu kräver han uppmärksamhet.

All I can do,is obey


Falskvärme

Gäspningarnas dag...? Ja. Man kanske inte ska vara uppe så sent när man har barn som vill upp tidigt? Ja, Marcus var uppe vid 8 och då väkte han Oliver och sedan dess har det varit full rulle.

För tillfället så har jag tappat bort min kamera, men så fort jag hittar den så ska ni få lite nya bilder (tänker på att ni fick en hel drös med bilder från runt 2004 och fram tills nu, igår).

Idag är det vacker väder med sol, men eftersom der är falskvärme (ca 13 grader bara) så blir det inte att sitta ute och mysa..  Sommar -vart är du??

Alltså vadå..? =S

Jag läser just slött igenom det jag skrivit tidigare i min blogg ocg läste precis inlägget: "Närmar oss söderhamn. Only 3 more to goo" och undrar VARFÖR (!) jag har stavat cola med k?? Kola *skakar på huvudet*

Obehag..

Ojdå, det blev till att vara uppe sent, trots att jag egentligen var himla trött hela kvällen. Men det är för att dagen gick så fort så jag började inte se film fören vid 22 och med barn blir det en del pausande, vilket gör kortare filmer avsevärt längre. Ja ni vet säkert vad jag pratar om. Buskille nummer 1 kunde i alla fall inte sova och såg det mesta av filmen med mig. Nu slumrar han sött i min säng och det skall även jag göra inom kort. Skönt att det inte är någonting som händer imorgon, då kan vi få sova ut!

Jag tycker inte om att vara "ensam" hemma.. Man tycker ju kanske att jag borde vant mig vid det här laget. Men hela förra veckan och sedan i torsdags förr-förra veckan, så har jag ju pga Östersundsresa, samt Tomas över helgen, haft sällskap. Så nu är det som om att det är på nytt igen som jag måste gå igenom räddveckan.. Jag önskar att jag hade en jättestor schäfer just nu. Eller kanske en stor vakt utanför ytterdörren. Tyvärr kan man inte få allting man vill ha. Men en tv på rummet hade åtminstone varit skönt. DÅ hade jag kunnat sätta på något mysigt, som vänner och somnat till. Nu får jag nöja mig med alla lampor i hela lägenheten tända.

Tycker du det är obehagligt att vara ensam på natten??


Va i he....

Det är ju helt sjukt att klockan är så mycket redan! Det känns som om det skulle vara eftermiddag bara. Vad hände med den här dagen egentligen?! Allt jag hunnit idag är att åka till dagmamman en timme med Marcus, hemma gav jag Oliver lunch, sen gick vi till BVC. Efter detta så åt vi tidigaste middagen någonsin (vid 15) och såg en film. Jag bloggade lite efter det. Sen blev det webbcamprat med Tomas och åter bloggande. Men det känns som om att dagen sprungit förbi så snabbt så jag inte hunnit med! Jaja...

Kavalkad av bilder ur mitt liv


Detta är vi i Floria 1999. Pappa tar kortet. Resan vann vi då vi var med i "ingenting är omöjligt" Med Gunde Svan


Min 18-årsdag. Också i Florida. Orlande 1999


Jag hade fest på balkongen (medan jag bodde hemma.) Övriga familjen var i Turkiet.  2002


Från gymnasiet. Jag gick ut år 2000. Detta är taget 1998 om jag inte minns fel


Sommaren 2004. Bara ett par månader innan jag träffade mannen i mitt liv


Mollie. Våran fina lilla vove. Henne tog mamma och pappa över eftersom Marcus inte var så snäll med henne, då han var liten


Långhårig. Ser helt förtvivlad ut, men är det inte.


Krusad


Blond


Här är också sommaren  2004. Det är ca 4 månader innan jag träffade Tomas

Nu lite bilder på min underbara familj!


Min underbart snygga Tomas 2007


Lillasyster Jenni, härligt färgglad


Underbara Marcus i häftig sovställning 2006


Marcus liten


Marcus stor


HAHA!


Tomas och Marcus, april 2006


Tomas EXTREMT vackra solbränna


Marcus busar!


En bild till på min vackra make


Kvällsfunderingar?


Stämma up


Fortfarande långhårig


Min underbara man


Marcus hade ätit tuschpenna


Mamma och Marcusgos


Marcus 1-års kalas!


Tomas vilar i soffan


Marcus hittade en penna


Turkiet 2007


Marcus fyller 2 och Jenni har gått från rosa till grönhårig. Lillasyster Sandra gömmer sig bakom en kopp


Jag får det underbara pluset som visar att vi väntar en liten bebis!


Tomas visar hur stor hans mage kan se ut när jag är gravid i 21 veckor


Jenni har gått från grönt till svart och toppar detta med snygg pose och feta brillor


Augusti 2008 har jag skalat av mig håret och blivit bra runt om bebismagen


September 2008 spelar Marcus in reklamfilm för svenska spel


Oliver föds 13:e November 2008 och Marcus hälsar på på BB


Marcus fyller 3 år


Oliver bara några dagar


Minus en bebis har min mage blivit avsevärt mindre, lagom till jul


Syskonkärlek


Oliver börjar le


Oliver vänder från mage till rygg, exakt 4 veckor gammal


Marcus ramlar och slår upp läppen


Härligt minspel


Oliver på Hovet, februari 2009


på väg till ett möte


finkille


Jätteglader


Oliver babysimmar


Till lekparken en solig dag i april


Underbara Oliver i april


Marcus påskgubbe


Oliver äter blåbär

Ja, det finns hur mycket som helst att visa. Men det får räcka för nu.

Pojkar

Oliver 7 månader


Marcus 7 månader


Oliver 6 månader

Marcus 6 månader


Oliver 5 månader


Marcus 5 månader


Oliver nyfödd


Marcus nyfödd


Fler bilder kommer senare

Sådan skillnad!

BVC är nu avklarat igen och Oliver hade gått upp från 6560 till 7090 sedan den 7:e Maj. En cm hade han växt också och är nu 64,4cm (huvud 43,2cm). Marcus stod mest still han på sina 14,2kg och längd 94,4 (växt 4mm sen 16: epril).

Men Oliver är liten han. Marcus är också liten, men tittar jag i hans gula häfte från samma tidpunkt som Oliver, dvs när Marcus var 7 månader och 7 dagar (Oliver är idag 7 månader och 2 dagar, så det är ju samma i princip), så vägde Marcus hela 7735 och var 66,8 lång (större huvud hade han också, för vid mätningen då han var 6månader och 3 dagar så var huvudet på hela 49,9cm! det är alltså nästan 9 cm större än Olivers vid samma ålder!!! Men Marcus har ändå normalt huvud enligt kurva och det har Oliver också). Helt otroligt att det kan vara sådan skillnad!

Jag ska lägga in lite foton för jämförelse på pojkarna

Att arbeta

Jag har börjat fundera på jobb.. Jag har ju faktiskt inget jobb att återvända till efter mammaledigheten. Vi kan absolut kalla det arbetslös, men det beror på mig själv. Jag hade heltidsjobb när jag blev mammaledig med Marcus, men valde sedan att säga upp mig och studera på komvux. Det har jag ju gjort sedan dess och fram tills nu. Därav har jag alltså inget jobb att återvända till efter jul.
Eftersom jag ska ta körkort så underlättar detta en hel del, men vi vet ju också att arbetsmarkanden är trång som bara den nu. SÅ att hitta ett jobb kan vara lättare sagt än gjort.. Skit också


Åter till verkligheten

Tillbaka till verkligheten efter en vecka tillsammans.

I natt är det åter dags för Tomas att ta sina väskor och sin mat och sätta sig i bilen, för en 6-timmars körning, till Östersund. Med detta kommer ytterligare en ensam vecka här hemma och denna vecka är det proppat med aktiviteter.
Det spelar dock ingen roll, för nu är jag hemma efter semester (och helg på Ljusterö hos svärföräldrarna) frisk och med tid, så bloggen kommer nog bli sitt vanliga jag igen! Hoppas vi ses!
Linda minns:

I Mars 2008 plockade jag nervöst fram en kartong ur en apotekspåse. Graviditetstest. Jag hade inte tid att vänta på att bli kissnödig, utan ville veta, veta på en gång. Jag hade testat några gånger eftersom det var över en månad sedan senaste mensen och jag är inte känd för att ha tålamod i vissa sammanhang, direkt. Jag tittade i botten på plastmuggen, det var så lite där att jag var osäker på om testet skulle kunna utföras, men jag behövde få veta, veta på en gång.

Mitt hjärta bultade så hårt att det kändes som om det skulle hoppa ur bröstet medan jag sakta sakta, med all min precision doppade ned testet. Jag hade svårt att svälja medan jag fem sekunder senare lyfte upp det för att lägga det plant bredvid mig och invänta svaret. Men det var så tydligt att nästan en blind skulle kunnat se det. Pluset som framträdde så starkt medan jag fortfarande höll i stickan, medan hela fönstret fortfarande inte ens blev blött.

Det var otroligt. Jag kommer alltid minnas den stunden.Vecka 20


Vecka 26


Vecka 27


Vecka 33


Vecka 36


Vecka 40, kvällen innan jag blev igångsatt (skriver om det en annan gång)


Öppen 10cm. Strax dags att föda


Uppkommen på bröstet, kanske 3 minuter gammal

That was then. This is now!!


Idag fyller Oliver 7 månader! (denna bild togs när han var 6 månader)

ÖstersundsbilderFilippa och Marcus tittar på film. Det skiljer bara ca 14 dagar i ålder mellan dem. Marcus fördd 27/11-05 och Filippa 13/12-05. Vi gick i samma mammagrupp jag och hennes mamma Sofia. Tomas har känt pappan många år.


Nu var det väldigt dassigt väder ute här, men mörkare än så blev det i alla fall inte på natten. Dock ser bilden mörkare ut än vad det faktiskt var på plats.


Min underbara familj som slappar i soffan


Tavlor ovanför gästsängen (Filippas rum) som jag blev kär i

Jag undrar varför tågföraren eller den som ropar i högtalarna inför varje stopp, låter så förtvivlad? Det lät precis som om  att han skulle säga såhär: "Ett meddelande: Tåget har precis kört över en hel rådjursfamilj med massa små kalvar (?) samt kört på ett barn som i och med det förlorade sina ben. Till detta så hittade personalen en bomb i familjevagnarna som innebär att alla barnföräldrar kommer att dö och lämna sina barn ensamma........". Och allt annat hemskt man kan komma på. Vad han faktiskt sa, med samma förtvivlade röst som om han skulle sagt ovannämda, var: "Ett meddelande: Avstigning i Bollnäs kommer att vara på höger sida av tåget. Alltså höger sida av tåget". Cheer up?Nej! Inga paparazzi's!


Ja, okay då.. 


Men sluta fota!


Oliver i sin bilbarnstol på tåget hem

Hm.. Jag inser just, förutom att jag lyckades göra texten jättestor och fet av misstag, via att trycka CTRL+1, att jag blir åksjuk av X2000-resan..


Ett sätt att roa sig på, på långa tågresor


Min utsikt i tåget


Sötmumrik Oliver hemma i vårat badrum som extrabild

Det regnar rätt bra här utanför tåget. Jag hoppas dock att jag kommer till varmare trakter nu igen. I östersund hade vi som varmast runt 18 grader. Men det var bara en eftermiddag. De andra dagarna var temperaturen runt 11-12. En dag var det bara 7 grader. Sommar va? Hoppas sommaren snart tar sin rätta form
Destination - Åkersberga

Ja, då var denna minisemester slut och jag befinner mig åter på en av Sj's vagnar mot Stockholm. Denna gång är det X2000 som jag åker med och jag måste säga följande om det: På uppresan åkte jag ett av de äldre tågen, men trots att X2000-tåger ser fräschare ut, så åker jag inte lika skönt. Sätet är hårdare och tåget skakar betydligt mer. Vad man vinner i tid (20-30 minuter) förlorar man alltså i komfort. Däremot har jag eluttag vid sätet nu och det gör ju sitt för en trevlig resa, i alla fall för någon med dator.

Jag är orolig för Marcus.. Inget allvarligt egentligen, men han ska åka bil hem med Tomas. Dels för att jag är sjuk och dels för att det är mysigt för dem. Men vi glömde ju att tala om för Marcus att när han skulle vakna idag så skulle varken jag eller Tomas vara där. Alltså att bara Robert skulle vara där. Det bör inte bli ett problem, men han kan ju vakna och bli jätterädd eller ledsen och tro att vi har övergivit honom? Jag hoppas innerligt att han vaknar lika glad som vanligt, ser Olivers vagn (jag tog graco vagnen till bilbarnstolen på tåget) och förstår att vi inte lämnat honom kvar ensam. Dessutom är Tomas bara några få minuter bort och kan komma på stört om Robert ringer och alarmerar om förtvivlad liten kille.

Usch.. jag inser att jag är himla trött just nu. Jag undrar om jag skulle somna av en stund.. Tåget ska vara i Stockholm kl 11 och det är ju ett tag kvar tills dess. Dessutom sover Oliver fortfarande. Jag vet inte vilken tid jag kan publicera detta inlägg, för jag är mitt i skogen för tillfället. Men jag skriver detta 07.29 i alla fall. Jag gick upp 04.50 (tåget gick kl 06.00), så att jag är trött är inte så konstigt

Here I come

Jag är så trött på grund av min förkylning att jag mer eller mindre bara ligger. Jag har inte ens startat upp min dator sedan senast. Dels för att jag blivit sämre och inte orkat och dels eftersom jag inte är hemma. Nu lånar jag datorn hos våra vänner för att det ska gå fort.

Imorgon åker vi hem, så förhoppningsvis kommer jag kunna (beroende på mottagning) och orka (beroende på sjukdom) blogga massa på tåget. 5 timmar ska vi åka, med start kl 6 på morgonen från Östersund. Detta är dock skönt eftersom jag är hemma innan 13 imorgon! Marcus ska dessutom troligtvis åka med Tomas i bilen så jag kanske får några timmar lugnt innan de kommer hem.

Jag ska ta körkort i sommar/höst! Tomas får en saftig bonus på jobbet och tyckte att det bästa stället att placera de pengarna på var på mitt körkort. Helt underbart. Så intensivkurs (troligtvis) here I come!


Minibryt

Dags att bryta in i minisemestern med uppdateringar.
Jag hade givetvis planerat att slänga in ett till inlägg på fredagen, men hade ingen som helst mottagning på sista delen av tågresan och det var inte roligt kan jag säga, för pga ett signalfel så blev vi stående i skogen i 1½ timme. Ingen dator, ingen telefon, ingenting. Men tillslut kom vi fram (21, istället för 19.20) och förutom ett par timmar i soffan väl framkommen så var det rätt i säng.

I lördags besökte vi dock Bodaborg! ( http://bodaborg.se ) Detta var ju helt fantastiskt roligt! Bodaborg är som en variant av fångarna på fortet kan man säga. Det finns dock ingen skatt, inga nycklar och man kan inte bli inlåst. Det fungerar så att man är i lag om 3- ? stycken (dock kan man inte vara för många). Man springer runt i massa rum och i varje rum finns det några uppgifter att lösa. Vad som skall lösas och hur det går till, det får man lista ut själv. I vissa fall syns det tydligare vad man ska göra, ibland är det riktigt svårt att lista ut vad det handlar om. När man löst en uppgift så öppnas en dörr till och man får gå vidare i denna "bana". Klarar man det inte så får man börja om helt från början. Det finns 17 olika banor och vi klarade 8. Detta är väldigt bra gjort ändå. Det var jag, Tomas och Robban. Detta ställe SKA besökas igen!

Igår vaknade jag med ont i halsen. På kvällen var jag totalsänkt och natten kan knappast kvalificeras som natt. Dels för att det är ljust dygnet runt här uppe, dvs det är lika ljust hela natten som det är klockan 20 på kvällen. Dock utan solljus. Dels för att jag vaknade om och om och om och om och om och om och.. ja ni förstår. Men det kändes verkligen som om att huvuet inte tillhörde resten av kroppen.
Idag mår jag lika skit som igår. Idag är det dock som alla vet, vardag och vi har besökt Tomas jobb. Just nu vill jag inget hellre än att sova, men det går ju inte riktigt.

Men trevligt har vi!

Närmar oss söderhamn. Only 3 more to goo

Jaha, då hade jag alltså fått höra att det skulle finnas el-uttag vid sittplatserna i familjevagnen, men detta var alltså fel. Av denna anledning har jag inte startat datorn fören nu (tåget gick 13.55) och kan inte heller sitta och slöa eftersom batteriet inte räcker SÅ länge, som jag kanske skulle önska. 2 av 5½ timme är nu i alla fall avklarade. Oliver sover sött bredvid mig och Marcus hänger i lekhörnan.
Restaurangvagnen har vi givetvis också besökt och hur upphetsande det än lät, så blev det inte mer än en påse nötter och en kola för mig, samt en bulle och en kola för Marcus. Det är hopplöst dyrt på tåg. Det är också hopplöst att vara glutenallergiker. Men jag erkänner att detta i alla fall går förvånansvärt bra!


Jättefint tagen bild med webcamen upplyft över huvudet. Men lekhörnan skymtar i alla fall


Oliver slumrar sött i stolen


Stackars små barn!

Jag läste precis om barn med sjukdomen progeria.. varför just barn? För att man inte lever till vuxen ålder med den sjukdomen. Det är så orättvist att barn ska bli drabbade av massa sjukdomar, vilka som

Grey´s Anatomy nästa vecka

Vill du inte veta vad som händer nästa vecka så läs INTE följande inlägg

Jag skulle väl säga att detta inlägg riktar sig till er som redan vet eller redan sett. Jag kan bara säga att jag blev extremt chockad över upplösningen i programmet och det var inte vad jag hade väntat mig. Redan nu kan jag känna en stor tomhet. Vi har ju sedan länge fått höra att just T.R och Heigl ska sluta, men än så länge har ingen vetat riktigt 100% om det är sant eller inte. Jag tror dock att det är utför nu.. jag tror att T.R gör en sorti av detta hemska slag och därmed lämnar oss alldeles toma för en stund. Man vet aldrig vad som väntar..

Om vi säger...

Hej och hå. Jag tänkte skriva tidigare (som vanligt) men det kom så mycket emellan att jag inte ens loggat in fören nu. Nu kan jag dock inte heller skriva massa eftersom jag inte bara har besök, utan har mycket att göra inför imorgon. Så kära ni får hålla er till tåls tills senare ikväll, alternativt imorgon. Det finns ju lite tågtid då att döda, om vi säger så

Vart tog de vägen?!

Jag tappar mina dagar. Jag förstår inte varför, men hela den här veckan har jag varit inne på fel dagar. Så nu hade jag helt plötsligt en dag minus innan Östersundsresan. Det gör inget så, men det var ju en dag som jag hade räknat med som jag inte längre har kvar. Ja.. bra Linda.

Förövrigt så ska jag hoppa i säng nu, eftersom vi ska upp tidigare imorgon.. (snarka)


Mycket bilder

Hallo där! Jag skulle skriva tidigare idag, men det kom några saker emellan. Ja, det fick helt enkelt bli senare än förr, vilket är bättre än inget.

Idag skulle jag med en väninna på Lekiz, med ungarna. Men eftersom jag helt tappat kollen på veckodag, ringde jag upp till henne med följande mening: Men Liza, jag ser ju här på internet att det är stägt på tisdagar och bara öppet för bokningar. Sen var inte Liza senare än mig att tappa dagarna, med följande svar: Ja, just det. Men det visste jag ju när jag tänker efter. Därför gick vi till Mc donalds med ungarna istället. I åkersberga ligger den Mc donalds med störst innomhus lek i hela sverige och det var roligt för både de större och de mindre sötnosarna.


Moa -flickan i Marcus hjärta- Lizas dotter


Marcus, som här är lite purken, eftersom han vill ha samma leksak som Moa


Oliver och Tindra i lekhörnan


Sötnosar!


Vackert blommande träd på vägen hem. Åkersberga var fullt av lastbilsflak med glada studenter på. Marcus vinkade till dem och de vinkade glatt tillbaka.

Jag har tidigare också sagt att jag ska visa hur vi bor och för det så lägger jag upp några foton på lägenheten som jag tog idag på morgonen. MEN kartongerna och det står fortfarande kvar, så det ser lite rörigt ut trots att det är städat.


Av någon anledning så tog jag inte kort på varken Marcus rum eller badrummet, så det får ni eventuellt se en annan gång.

In the style of mitt måndagsinlägg angående Marcus och glasögon, så kan jag berätta att han går runt med sina solglasögon, utan glas för att "träna" på att ha glasögon på sig. Han är oerhört tjusig, hehe


Så fick ni lite bilder från min dag. De är dock tagna med mobilen, så de är inte så fin kvalitet på dem.

Jag ser på sjukhuset nu medan jag skriver och det är en liten bebis på 23-veckor på neo där. Det är oerhört att de kan överleva då de föds så tidigt. Det är ju helt fantastiskt. Förutom det så föddes det just en fullgången liten bebis och jag inser med det verkligen att vi har ingen bebis längre.. Nej, Oliver är snart 7 månader ju! ojoj, vad tiden går fort..

+ att

Och ja, just det, jag glömde ju säga att jag börjar få ont i halsen nu också.....Grrrr!

Hur är det möjligt?!

När jag väl var klar med allting i går, så låg jag väl i sängen och blundade strax efter 00. Oliver vaknade en gång på natten och ville ligga bredvid mig i sängen. Sedan vaknade han vid strax innan 9 och väckte Marcus, genom att pillra på honom. Sedan dess har jag slumrat av och an fram tills ganska nyss.

Jag är precis lika trött som jag var igår. Det känns som om att jag inte sovit på en vecka.
Förutom etta så värker det i min rygg, så mycket att jag håller på att bli knäpp. Jag behöver träffa en kiropraktor! Men det får bli en annan gång.. då plånboken är lite tjockare


Äntligen, med stort Ä

Underbara kväll, äntligen är du kommen! Jag är så trött att jag nästan glömt bort vad mina söner heter och då kan vi tala trött! Ja, den radikala minskningen av normal sömn har nu satt sina spår och jag somnade därför sittandes på bussen och har också varit nära det samma här i soffan under kvällen. Men nu är äntligen barnen i säng, Tomas och jag har sagt god natt och jag skall få min efterlängtade vila!


Åh...

Ja då var det klart på synundersökningen för Marcus och ingen skada på ögat efter slaget av grenen. Detta är en lättnad. Dock upptäckte de ett synfel på honom och han kommer att behöva glasögon för detta... Hon sa att det var bra att vi såg felet nu, eftersom man annars lätt missar detta fel = Ser superbra på ena ögat men har nedsatt syn på det andra. Det finns då möjligheter för det att växa bort.

Min barndomskompis Johan hade så. Han var genom sina yngre år och fram tills i 18-20 årsålder tvungen att ha glasögon och när han var riktigt liten så fick han ha lapp. Det sa läkaren att det skulle eventuellt Marcus också behöva..

Åh...


Marcus testar pappas glasögon sommaren 07 (1½ år gammal). Så det är såhär han ska se ut alltså.. fast med mindre glasögon får man hoppas *s*
Synd på ett så fint ansikte. Men så kanske alla känner innan de vänjer sig med att deras barn ska få glasögon. I detta fall var det ju absolut och helt oväntat. Kanske därför denna starka reaktion, för det är självklart inget fel med glasögon!


Här har vi till exempel min snygga make i sina brills.


Fast, får han själv bestämma så tar han av dem.


Hemskans fina glasögon jag just ritade på Marcus. Men det är alltså typ detta vi ska vänta oss nu.. åh..

Jaja, Whatever egentligen! Bara han får se ordentligt!

Och att bero på att se så ska ni få se ett RIKTIGT sommarbarn här:

Härligt badvatten ;-)

Rånad!

Uttryckligen rånad ja.. på min sömn.

Ni har ingen aning (så vida ni inte själva varit med om samma så klart) hur det känns att bli robbad på sömnen ännu en natt! Nej, det var ingen vaknatt, det klarade vi oss utan, men jag skrev och läste bloggar och fixade lite på datorn och sedan la jag mig att sova ca 2. Visst, det var mitt val, men tror ni att jag mindes vad som komma skulle? Tomas väckte mig ju vid 4.15 när han skulle upp och iväg med jobbet och det var jag ju beredd på, men hade samtidigt räknat med att få sova ut senare, eftersom vi inte hade några ärenden. Men så fort jag la mig (trött som !!) på huvudkudden, började jag ana oråd.

Helgen, påskveckan var Marcus ute och lekte, när han plötsligt sprang genom ett litet buskage och fick en smäll av en gren, tvärs över ansiktet. Dessvärre träffade grenen också INNE I ögat och repade upp -åtminstone ytskiktet. Vi åkte naturligtvis in akut till ögonsjukhuset, men eftersom han bara är 3½ var det svårt att bedöma skadan ordentligt, även fast läkaren trodde att det som sagt bara var ytligt i ögat (hoppas!) men vi fick en remiss skickad för ordentligt synundersökning efter läkningstiden.... dvs. idag! Klockan 8 ska vi vara inne och som om att inte det vore nog och det innebär att vi måste åka tåget 6.10, så vi är framme i tid, med marginal.

Dumma mig som inte tittade i almanackan igår. Hade jag gjort det så hade jag ju lagt mig mycket tidigare. Varför kallar jag det robbad på sömnen? Jo eftersom det kom oväntat och jag har bara sovit 2½ timme i natt. Detta betyder att jag endast sovit 11 timmar SAMMANLAGT sedan natten mellan torsdag och fredag..

Gick upp 9 i fredags och var vaken tills 11.30 följande dag! ( 26½ timme! ).
Sov då 3 timmar (11.30-14.30).
Var sedan vaken tills på natten kl 03.30 igen och sov sedan lite drygt 6 timmar (3.30-9.30).
natten tills idag sov jag alltså mellan ca (2.15-4-15).

Alldeles för lite sömn. Hälsosamt är ju ca 8 timmar/dygn vilket vore = 24 timmar sedan natten mellan torsdag och fredag (8 timmar fr-lö, 8 timmar lö-sö, 8 timmar sö-idag)... bra... Men fredas och lördag natt var ju inte mitt fel i alla fall. Så 100 % pucko är jag inte.

Ja, det var onödig sovinformation på tidiga morgonkvisten.. Nu ska jag väcka Marcus och Oliver, så vi inte missar tåget..


Någonting säger mig...

Någonting säger mig att ni förstår varför jag inte uppdaterat något sedan i lördags morgon?

Jo klockan 11.30 ca så somnade jag (tydligen) vid köksbordet. Jag sov sedan 3 timmar i sängen, men var ändå som en zombie pga sömnbristen. Tomas skämtade om att han skulle fotat mig utslagen där vid bordet och lagt ut bilden här i bloggen med texten: det här är varför inte Linda uppdaterar någonting för närvarande Vi åkte och handlade, sedan hem till Tomas syster och sist ännu en vaknatt...
Jag lyckades hålla mig vaken (mitt val eftersom Tomas erbjöd sig att börja) till 3.30. Tomas lät mig sedan sova ca 6 timmar och efter det sov han själv tills ca 11. Kul helg?

Jo den är rolig om man tänker på den jättefina klänningen jag fick av min mamma idag! Sen åkte vi till ljusterö och åt middag. Vi var hemma vid 20 idag och då var det packning och fixning inför östersundsresan nu i veckan. Strömmen i hela (nästan) Österåker valde dock att försvinna i ett par timmar, så det gick lite segt fram.

Klockan 4 åker Tomas för att jobba ännu en vecka i Östersund..


RSS 2.0