Hektisk helg

Vilken hektisk helg det har varit. Senast jag skrev mådde jag inte alls bra. Tack och lov blev det bättre och det innebar att jag orkade med denna fullspäckade helg. I fredag fyllde Marcus 4-år. Det var bak och gäster för hela slanten. I lördags hade vi spelning och karaoke på kvällen och igår var det farmor som hade 80-årskalas. Vi kom inte hem fören efter 22 på kvällen. Idag känner jag mig lite trött eftersom det inte blivit så mycket vila under helgen som jag hade behövt. Men sånt är livet.

Idag fortsätter jag med storstädningen och imorgon är förhoppningsvis ordningen återställd så att Marcus kan gå på dagis och jag kan flänga runt och leta efter ett arbete.


Saft och kakor på morgonen när man fyller år


En liten present på morgonen då Tomas var på jobbet och resten sen när pappa kom hem


Liten tröttis


Födelsedagsparty


4-åringen


Syster Jenni är i vanlig ordning den ända som vill vara med på bild i bloggen


Kalasfika


Så fort tiden gått. Det känns somd et var igår han föddes


27:e November 2005 - nyfödd (bild från BB)


26: November 2006 -1-årsdagen (eg dagen innan för det var då vet var kalas)


27:e November  2007 - 2-årsdagen

Av någon anledning blev det bara bild på tårtan på Marcus 3-årsdag. Förmodligen för att det bliv mest foton på nyfödda Oliver. Bilden bredvid är det närmaste jag hittade taget på Marcus.27:e November 2009 4-årdagen


Åh urk

Ett mycket kort inlägg här för att tala om att jag är alldeles för ur form för att sitta vid datorn någon längre stund. Jag har ett jättehuvudvärksanfall (migrän? sjukdom?) samt mår väligt illa. Smittats av Olivers magsjuka eller bara hungrig? Mår jag bättre så skriver jag sen. Håll tummarna för att det bara är tillfälligt..

Det närmar sig

Advent närmar sig med stormsteg och julafton är mindre än en månad bort. Vi vet ju alla hur fort tiden går och även fast adventstid kändes som den längsta i världen då man var yngre, så vet vi att den rusar lika fort den som semestertider. Jag har i vilket fall, som ni redan sett, börjat med adventsstöket och har alltså börjat ljuspynta och storstäda. Glutenfri pepparkaksdeg ligger nu i frysen, redo att kavlas, få form, gräddas och fylla huset med ljuvliga juldofter. Allt medan de underbara och klassiska julsångerna går i bakgrunden och maken nynnar rock.

Jag kan sakna det pirret i magen som man hade inför julen. När man känner i hela kroppen att världen underbaraste tid på året var kommen. Snön täckte taken och träden var vitmålade av nysnö. När snön var tyngre var man genast ute och gjorde snölyktor och snögubbar. Eller hela Jurassic park med vulkaner och karamellfärg, samt några mumintroll i juravärlden -som jag och min lillasyster prydde tomten med.
Från köket doftade det gott inför julen. Det steks köttbullar, bakas bröd och lussekatter. När själva julafton närmar sig görs det knäck och chokladbollar. Dagen innan griljeras skinkan och hela kroppen pirrar. När vi gick och la oss kunde vi inte sova. Vi hörde hur mamma och pappa tisslade och tasslade på övervåningen då de pyntade hela huset så ljuvligt. När de smög in i rummet och pyntade och la godis i strumpan så knep vi ihop ögonen och låtsades sova. De visste säkerligen om att vi låg där med grytlocksöron och lyssnade. Tillslut somnade vi så klart och när vi vaknade så var det varje år den bästa julen någonsin.

Som vuxen är pirret annorlunda. Men inte sämre. Dock kan jag sakna en dela av hur det var då man var liten. Men i våran familj så är inte julen barnens högtid. Den är allas. Vi köper inte bara julklappar till barnen. Vi köper till alla. Riktiga saker. Inte strumpor och handdukar, utan de vuxna får också riktiga saker. Julen är till för ALLA -tycker vi- För barnen och för de vuxna.

Som vuxen får man skapa sig egna traditioner utifrån det man har med sig sedan innan. I våran familj (jag och Tomas och barnen) så pyntar vi granen tillsammans. Julpyntet har också åkt upp några dagar innan jul. Tomas sätter på "Blue christmas" med Elvis på morgonen för det har jag växt upp med. Det var våran que på att nu var den här -julafton. På dagen firar vi med Tomas familj och på kvällen är vi hos min. Vi är från min sida, riktiga julfantaster. Det är underbart. och nu närmar den sig. Med stormsteg. Jag myser.
Våran julgran December 08

Nr 2 - tagen

Då är sedan igår kväll, vaccinspruta nummer 2 injicerad. Inga biverkningar förutom att det är LITE svullet precis vid sticket. Det är bara att hoppas att det går bra den här gången också. Även Oliver och Tomas är nu vaccinerade. Marcus är också vaccinerad sedan 2 veckor. Ingen av oss känner av det hittills i alla fall.

Igår var jag på babyland i Arninge och lämnade in en arbetsansökan och det direkt till butikschefen. Det lät inte alls som en omöjlighet att det kanske kan finnas något åt mig. Hon skulle kolla igenom papperna och sedan ringa sa hon. Vi får se vad som händer och fram tills dess så får jag fortsätta att lämna in ansökningar. NÅTT jobb ska jag väl få.

Idag är det ett ärende till Danderyd och det är till ögondoktorn som Marcus har. De ska se om hans syn har blivit något bättre än senast. Håll tummarna!


Rubrik

Jag vet, det var ett tag sen jag skrev -igen, men det tycks komma SÅ mycket emellan jämt. Sedan senast har det varit maginfluensa för båda barnen och ordentliga förkylningar för oss alla här hemma. Jippie. Nu tycks det dock tack och lov ha vänt och här är jag igen.

Det tog ett bra tag för mig att få distans till företaget jag arbetat med, eftersom jag hela tiden satt och tänkte på det. Innan jag sa upp mig så bollade jag fram och tillbaka om jag skulle göra det eller inte och efteråt hade jag dåligt samvete, dels för att jag ens jobbat där och dels för att jag slutat. Underlig gröt jag vet. Men som jag skrev tidigare så kunde jag verkligen INTE stå för det jag gjorde. Dels för att vi ringde runt och ljög, dels för att det var en mycket oseriös verksamhet. Jag arbetade alltså på ett företag som sålde toners och lysrör samt en del annat. Först skulle man ringa till företag och säga att man kom från ett företag som inte fanns -för att få ett namn och sedan skulle man ringa upp denne från det riktiga företaget och säga att de skulle få presenter av oss för att de är kunder (vare sig de VAR kunder eller inte) och sist skulle man prata massa skit med dem på falska grunder (om oss själva) så att de skulle tycka om oss och via detta "bekräfta" en beställning som de egentligen inte gör. Ja okay, de får sina saker, så olagligt är det inte. Men huruvida produkterna är vad de lovar tvistas det om. Dessutom var det väldigt oetiskt! Allt medan cheferna sprang runt bakom våra ryggar och ropade att vi skulle sälja snabbare, som om att vi var en samling arbetsslavar. Anställningspapper fick man inte heller -eftersom de ville kunna sparka folk från dags till dag. En mycket pålitlig källa sa att det kommit och gått ca 15 personer under den senaste månaden. 14 av dem blev sparkade och 1 sa upp sig själv. Ett nöje jag inte ville ge dem. Yeah yeah, nu är det i alla fall över och jag är ute efter ett nytt arbete och det snabbast möjligt!

Så har vår lillälskling fyllt 1 också! Mm det var dock ett par veckor sedan nu (13:e) och på fredag fyller Marcus 4. I helgen hade vi en spelning också och det var skönt att komma ut igen. Premiär för våran egen låt också och den tycktes uppskattad! Vi har spelning på lördag igen, så då får den publikum också agera testöra.

Nu kommer litet axplock från senaste tiden:


Oliver fyller 1 år och är lite skeptisk till om han ska gå och öppna paket eller inteEfter att ha slitit upp papper hjälper mormor till att få fram leksaken ur paketetOliver tittar spänt påMoster Jenni (och flera andra som jag inte vet om de vill vara med i bloggen) var på 1-årsfika


Ja må han leva, ja må han leva!Marcus med ögonlapp


Marcus fining utan lappTrött gubbe somnar under fårskinnsfällen i stolen


Det ser skönt ut ändå =DVaknat för magsjuk Oliver, som får sova i babysittern, ifall han kräks i sömnenDet är inte lätt när man är litenJag testar Marabou vinter. Såhär anser jag om denna: Den är faktiskt himla god! MEN inte fören man tar andra biten konstigt nog. Den första biten man tar då man äter denna choklad (vilket jag gjort vid två tillfällen eftersom, jag inte orkade hela på en gång) är inte alls god. Den smakar som ett försök till ckokladpepparkaka med underliga bismaker. Men från andra biten är den jättemumma. Jag kommer köpa den igen. Underligt att det är så jag vet. Men för mig är det så i alla fall. Låt er smakas! Våga bara smaka vidare efter första bitenJag piffar upp köken med en egenpåkommen julgardinJag tycker att den blev väldigt fin. Yes jag vet att jag inte har någon gardinstång, men det är inte mitt fel utan felanmälan. Vi flyttade in här för två år sedan nu och blev lovade att få fästen då. Mmm säkert..
Men det fungerar ju att göra så här också, såKylen och frysen fick fina rosetter också. Julkänsla!Glittrigt och fint, juligt och mysigtSpegeln i hallen har julpimpats (jag jag vet att det egentligen inte är fören om några dagar, men på lördag har vi spelning och på söndag ska vi bort hela dagen, så jag passade påOliver sov en stund i soffanI vardagsrumsfönstret flög jultomtenMarcus ville ha sin snögubbebelysning i vardagsrummet där han kan se den oftaJag spenderar kvällen med the one and only, creme de la creme, best of the best, F.R.I.E.N.D.SYou just gotta love'em! Komplett serie vänner. Never gets old!

Helt off!

Jag har sagt upp mig. Varför? Jo eftersom jag absolut INTE kunde stå för det underliga arbete jag hade fått.

Absolut, telefonförsäljning var det, men man ringde runt och ljög och spelade teater i telefonen. Allt detta medan cheferna sprang runt bakom ryggarna på oss och hetsade om att vi skulle ringa snabbare och mer. Vi fick inte heller skriva på några anställningspapper och det var för att man skulle kunna bli sparkad från dag till dag. En av de som jobbat där i en månade berättade för mig att det kommit och gått ca 15 stycken under en månad (!) EN av dessa sa upp sig själv och resten fick sparken.. Bra.

De söker bara unga folk och jag tror det beror på att unga personer oftast inte säger till om saker i samma utsträckning som någon med lite mer arbetslivserfarenhet. Dessutom ville de ge mig sparken för att jag gick hem från jobbet med magsjuka (kräkningar). Jättebra. Men det gick inte jag med på och sa att så kunde de inte göra. Då ändrade hon sig och sa att om jag fick läkarintyg så kunde jag komma tillbaka. Mmm, jag fixade det där intyget, men idag ringde jag och sa att jag inte tänker komma tillbaka. Jag kan inte arbeta under de villkoren!

Nej. Nytt jobb tack!


Här är jag!

Hej allihopa och förlåt för att min sida inte uppdaterats sedan förra veckan. Men som jag då nämnde så har jag fått jobb och i torsdags började jag. Det är som säljare via telefonen och just nu är det utvärderingstid.

Eftersom det här är första gången sedan oktober 2005 (då jag gick på havandeskapspenning för Marcus) som jag jobbar (då jag studerat mellan barnen) så är det lite slitigt att komma in i. Detta i kombination med att vi alla är sjuka här hemma, har gjort att datorn har fått komma i sista hand.
Den lilla lediga tid vi haft har vi spenderat åt att träna inför helgens och nästa helgs spelningar. Men sånt är livet.

I detta nu är det vaknatt för Oliver och jag har pass ett till klockan 01.15. Oliver har jättejobbigt med andningen då han bli förkyld eftersom han har astma. Min förkylning är på väg bort (tack) Tomas förkylning är just i början och Marcus ligger lite fram och tillbaka olika dagar. Tack och lov att vi tagit vaccinet, så kan vi i alla fall vara lite lugna över att det inte är svinis. Nej, för att inte somna ska jag ha vänner (friends) kavalkad och jag ska återgå till denna. God natt där ute... för er lyckliga som får sova..


Jag har fått...

Igår kunde jag inte skriva eftersom det var SÅ mycket som hände.

Jag har fått jobb! Det var den första intervjun jag var på nu efter mammaledigheten. Jag var på intervjun igår halv 12 och klockan 15,30 kom ett samtal om att jag kunde börja imorgon. Mycket att fixa ed dagis och vart Oliver skulle ta vägen. Men min underbara väninna Liza passar honom i de två veckorna det är kvar tills Tomas går på sin pappaledighet. Nu gäller det bara att Oliver ska få sin sökta dagisplats, men utifrån den informationen jag fick idag från kommunen så tycker jag att det ser ljust ut. Igår kväll firade vi lillasyster som fyllde 22.

Många fyller år i november, men framför allt har båda mina underbaringar, söner, sina födelsedagar då. Oliver fyller 1 år nu på fredag och Marcus fyller 4 å den 27:e. Sen är det bara julen kvar innan året är slut. Vad fort det gick..

Atjooo*

Måndag igen och tillbaka till allvaret. Här hemma har det varit sjukt i några dagar. Med sjukt menar jag feber, förkylt och hosta. Mest är det Marcus som varit dålig, men nu, lagom till att det vänder för honom, så åker lillebror (och det känns som kanske även jag) på samma åkomma. Natten mellan fredag och lördag var det vaknatt med Oliver som var lite sämre i andningen än vanligt. Jag var uppe till 6 och sov sedan bort hela dagen (12) vilket jag hatar. När klockan var 3 så kändes det för mig som det var mitt på dagen. Jag missade alla ljusa timmar. Men så är det ibland. Egentligen hade Tomas sagt till mig att jag kunde väcka honom 4, men jag tyckte det var bättre att låta honom sova. Dessutom var det typiskt nog så att klockan var 1 på natten (sett Idol, flashforward osv.) då vi väl insåg att Oliver behövde vakas över. De senaste två nätterna var som vanligt igen. Oftast brukar dock dessa andningsproblem vara förenade med att Oliver blir förkyld och eftersom det är IDAG som det bryter ut ordentligt så får vi väl se vad vi har att vänta oss. Måste konsultera en läkare angående Oliver och svininfluensan också, eftersom det nog säkerligen skulle vara förödande för honom OM han skulle bli smittad. Jaa..

Nej här sitter jag och babblar på. Nu ska jag göra ordning ungarna för de ska ta syskonkort på öppna förskolan klockan 13. Vi kommer dock inte kunna stanna, utan bara titta in och ut, på grund av Olivers förkylning, tråkigt nog.


Babysim!

Som jag nämnt tidigare så är det jättemysigt med babysim och jag skulle varmt rekommendera det till alla. Man kommer nära sitt barn redan i ung ålder och de blir mycket stimulerade. Dessutom är det en bra säkerhet att de lär sig hur man sa te sig i vatten, redan i så ung ålder. Ha så mysigt!

Ja, Olivers nya termin på babysimmet har nu kommit igång och han trivs verkligen som fisken i vattnet, hihi. igår var det dags igen och Tomas var den som simmade med lilla. Jag passade på att fota.


Igår var det bara mammor i vattnet, förutom Tomas. Men låt er inte luras för det brukar vara en massa pappor också. Det är helt ljuvligt att bada med barnen i det varma vattnet.Mysa med pappaMys


                                                
Att hoppa i själv från kanten och hamna under vattnet är jättemysigt och roligt!Att kasta sig mellan fröken och pappa och hamna unde vattnet är också jätteroligt och Oliver skrattar glattMarcus sat så duktigt och tittade på
Resumé och spiral

Det blev en lång dag igår.

Lämna Marcus på dagis och sedan till sjukhuset så doktorn fick lyssna på Olivers lungor (angående astman). Efter det så åkte jag och hämtade Johan. Efter ett par timmar åkte vi och hämtade Marcus och en dryg timme senare till barnmorskan för att sätta in spiral. Hem igen. Johan gick hem till sina föräldrar (han bor egentligen i dalarna tillsammans med sin sambo, men är nere och hälsar på nu i veckan) för att äta middag. Kl 20 var han tillbaka. Marcus rejält förkyld under kvällen. Johan hem klockan 2.

Vacker resumé.

Igår satte jag alltså in en spiral och det var första gången för mig. Jag hade hört innan både att det kunde göra extremt ont och att det inte var så farligt. Jag tycker inte att det gjorde on att sätta in den och dessutom gick det snabbt också. Däremot gjorde det väldigt mycket menssmärteont i magen på kvällen. Dock på en helt okay nivå. Så ska ni själva sätta in en spiral så lugnar jag med mig version - känns i princip inte alls.

"Pe em ess"

PMS var det ja. Jag tillhör väl en av de som har turen nog att kunna säga att jag aldrig märkt av detta fenomen. Men nu jäklar, nu när mensen kommit tillbaka efter graviditet, DÅ för första gången så sår den till. Ja, det är sant, alla är dumma i huvudet, alla är idioter och jag vill slå någon på käften. Minsta sak får mig att brinna inuti. Och så är det det här j*vla vädret också! Ja, ni förstår ju själva. Piss på allt ibland.

Så är det otrevligt.

Annars är det som vanligt. Jag har städat hemma idag och vi har varit en stund hos min syster. Imorgon har jag besök hemma av min barndomskompis Johan, hela dagen, så det kan bli tomt i bloggen, Mmm för min mobil är trasig, så jag kan inte mms blogga. Kul. Inte.

Hoppas ni är på bättre humör än jag!


Foton från sista tiden och halloween


Jag åkte till Arninge med mina föräldrar och Jenni. Hon behövde nya skor.Jenni fotar den härliga himmelen medan jag kör hemTomas och jag var kreativa för Marcus skullHan älskade sin bilbana!Man ser inte riktigt klok ut i halloweensminkningHihiJenni var väldigt blodigtJenni visar zombiegenskaper på sin plankstek (yum!)Jenni och AlexTomas ska sjunga karaokeBra att man ens försöker se söt ut då man är sminkad så här

Jenni tog en mängd foton med sin kamera, så det kan nog komma fler bilder sen.


RSS 2.0