Nostalgi: Marcus första levnadsår

Jag sitter här och tänker tillbaka på Marcus första levnadsår. Det var så fantastiskt att bli mamma första gången. Då gick tiden långsamare än nu känns det som. Det var härliga tider. Det är fantastiskt att se sina barn växa upp. Nu tänkte jag bjuda på bilder från Marcus födelse tills hans första födelsedag!


Marcus bara några få timmar gammal. Vi har här nyss kommit till hotell BB och detta är den absolut första bilden på lillgubben


Liten sötnos i mammas famn


Älskade bebis. Bebisarna växer så fort, så man måste verkligen ta vara på tiden.


Marcus snuttar tumme


Tittar lite upp på mamma


Titta, nu kan jag ligga på mage och titta på den där lustiga saken du håller upp


Nu är jag bättre på magen


En liten nappkille var jag!...


...Fast att tugga på vad som hest kan ibland duga också


Så söt man kan vara


Vem sover inte skönt så här?


Lute ledsen kan man allt bli ibland också


En riktig glader!


Lära sig att äta var kladdigt och härligt


Kliade i munnen kanske, men de första tänderna skulle dröja nästan fyra månader till


Lillgubbe kryper fram till soffkanten och är ljuvligt vacker


Buskille gjorde detta på eget initiativ, trots sin unga ålder


Gråååååt!


Mysunge


Med pappa är det tryggt. En riktigt pappig pojke.


Ställa sig upp mot saker är roligt. Utforska är ju det bästa som finns


Nam nam vatten


Tuff på kalas


Ställa sig upp mot allt och passa på att smaka lite också


Pappa snickrar och Marcus får skydda öronen


En månad kvar tills årsdagen och bebisutseendet har gett med sig


Så kan det gå när man får tag i tuschpennor


Marcus började gå när han blev 11 månader (ett par veckor innan denna bildtogs)


Göra miner till kameran


Mysa med mamma och visa fina bissingar som kommit fram både uppe och nere


Fira födelsedagskalas (dagen innan 1-årsdagen) Riktig plojbild


Tuffaste killen!

Och sen avslutar jag med en supervacker bild som jag hittade. Den är liksom de första bilderna tagna med min jättegamla mobil och jag vet inte riktigt hur gammal han var här. Det kan vara efter året. Men jag ville visa den i alla fall. På bilden är också våran vovve Mollie, som vi senare gav bort till mina föräldrar, eftersom hon var så rädd för Marcus då han växte upp. På så sätt stannar hon i familjen. Hon mår super!
Så är det. Så är det foton också

Ja, då är hösten kommen och vi går från t-shirt till jacka. Idag vaknade jag till 4,5 grader i Stockholm. Det är egentligen inte sant, för jag vaknade inte av temperaturen, utan av Rambo (mammas och pappas hund) som hoppade upp i sängen och ville busa, när mamma släppte av honom vid strax efter 7. 

dag är första dagen på ett bra tag nu som Tomas inte är hemma, eftersom hans jobb började idag. Marcus tillbaka på dagis efter sjukdom och jag har inte heller körskolan idag. Dick blir det ingen vila för det. På torsdag har ja nämligen dataprovet och jag har förvisso gjort klart all teori, men skam att sluta plugga nu och inte bli godkänd på provet. Idag ska jag begrava näsan i körkortsboken, mellan hundpromenader, lunchlagning och barnhämtning. Så gott det går med "Mr kräva all min uppmärksamhet" Oliver här.

Det för mig tillbaka till ämnet hösten. Oliver har åkt på en riktig höstförkylning och är jättedålig. Till saken hör att Oliver får astma vid förkylning. Kombinationen täppt näsa, trånga luftrör och slemmiga lungor är inte het rolig. Tack och lov har han sluppit feber den mesta tiden och har till och från kunnat vara riktigt pigg. Det som är mest illa är att det sitter i så länge när det väl kommer.
Men förutom förkylningar som har en tendens att bomba in, så finns det fördelar med hösten. Man får som sagt vakna till kyligare temperaturer och det resulterar i att man kan klä på sig och barnen lite mysiga kläder, stoppa fårskinnsfällen i vagnen och lämna på dagis efter en kort promenad i kristallklar luft (ja känslan alltså, skräpet i luften är väl den samma). Dessutom är et bra för Olivers astma med den svala luften, eftersom den hjälper till att underlätta andningen. Det är så typiskt att jag måste måste måste läsa i körkortsboken idag, annars hade jag tagit en riktig långpromenad med Rambo sen.

Nu ska jag plocka upp min lillkille som står vid mina ben och gråter, lägga in lite bilder från sista tiden, fram tills idag och sedan klistra ögonen i boken en liten stund innan vovve ska ut.


En dag fick vi påhälsning av en fjäril i vårat vardagsrum. Den flög iväg så fint när vi försiktigt tagit ut den.


Oliver får häftig elektrisk frilla som vi var tvugna att bjuda alla på 


Marcus är som vanligt allmänt söt!


Marcus leker också fotograf som vanligt och knäpper ett mycket lyckat kort på lillebror


Eftersom det var kallt idag på morgonen så fick Oliver sätta på sig en nalleoutfit


Så otroligt söt i mössan han fick av Liza och Anders!


Och nu tänkte jag lägga upp en jämförelsebild på pojkarna vid exakt samma ålder. Båda stundade här på att bli 10 månader gamla. Likhet ja visst, men eget utseende -ABSOLUT

Ja, det gick ju inte så tokigt

Tjohej! Då har jag gjort en utbildningskontroll. Förutom att jag var lite osäker i en korsning så gick det bra och läraren (chefen på körskolan) trodde inte det skulle bli något problem alls att ta körkortet. Så det är härligt. För den som undrar kan jag berätta att jag gjort min utbildning just nu på Norrtälje trafikskola (http://norrtaljetrafikskola.se) och utbildningen jag har i grunden sedan 2001 är från Tibble trafikskola (Täby) (http://tibbletrafikskola.se). Jag är nöjd med båda och kan varmt rekommendera dem. Anledningen till att jag böt körskola då jag skulle ta upp det här med körkortet nu, är för att Norrtäljes hade ett mycket förmånligt intensivpaket. 

Jag vet, usch vad trist min blogg har varit de senaste två veckorna medan jag gått intensivkursen och hur trist är det inte att jag nu fortsätter babbla körkort? Mjo, men jag är inte riktigt klar än, liiiiite kvar. Sen ska jag sätta mig ensam i bilen och köra precis dit jag vill!Hillo

Åh usch vad jag är trött! Den här helgen har inte varit så kul som man hade kunnat hoppas.

Jag var helt slut efter en hård vecka och såg fram emot lite helgvila. Lördagen blev inte alls som den var tänkt. Vi hamnade på ett EXPO i Södertälje istället, dock bara en stund, men så pass att hela lördagen försvann i princip. Vi var hemma runt 16 och jag var så slut. Jag upptäckte då att jag hade feber och kände smärre panik efter det, då jag har så mycket med körningen nu i ett par veckor. Imorgon till exempel, så är det utbildningskontroll.. usch så nervös jag är..

Ja, igår natt var vi tvungna att vaka över Oliver (lö-sö) eftersom hans förkylningsastma riktigt kickat in. Dock bestämde vi inte detta fören sent, så jag kom i säng ca 00 och så sov jag tills 4.40 eftersom Tomas inte orkade längre då (förstår det eftersom han gått upp ca 6.30 med ungarna lördag morgon så jag skulle få sova ut). Sen tog jag då över och Tomas sov till halv elva, elva.

Dagen har gått segt på grund av detta. Vid 13 däckade jag i 1,5 timme, på grund av trötthet men var sedan TVUNGEN att gå upp eftersom vi skulle storhandla. Mindre kul var att jag också upptäckte att min gamla mobil (som jag har istället för den nya, eller nja, ny sen sommaren 08, som är trasig) också gått sönder. FFS..

Kvällen har varit riktigt seg och jag önskar att jag kunde få gå och lägga mig nu, men vi ska vaka i natt igen och mitt pass är tills kl 5 (om jag orkar så klart, Tomas sa att jag skulle väcka honom annars, han har ändå ledigt imorgon, sista semesterdagen) så det är bara att kämpa på. Jag är så tråkig att jag inte fotat något alls på sista tiden. Ni får hålla till godo med en bild från Mars 2008 så länge. Håll tummarna för mig morgon!
Yeees!

Och då var allt åter till det normala. Jag vet vad som spökade -Gillingenärver. Men nu är det över och jag har pustat ut och fattat ratten efter hur jag bör. Gillingebanan by tje way! Woho vad roligt det var och egen bil fick jag åka också, så det var som om att vara ute själv på vägarna. Vittring -ja visst!

Idag var det omkörningslektion och det gick bara toppen, så nu är det bara att fortsätta tills jag är i mål!

Bild lånad av: http://www.sollentuna-trafikskola.se/Audisplash.jpg 


Men NEJ!!

Åh usch! Jag känner mig lite halvnere nu. Eller nja, nere är kanske inte riktigt rätt ord, men jag sitter här på körskolan just nu och analyserar körlektionen jag precis har haft. Inte den roligaste analysen man kan göra. Jag har kört alla mina körlektioner så bra hittils att min lärare Heidi tyckte att jag var mogen att boka uppkörningen och allt det andra på en gång. Nu är det ganska kort kvar till uppkörningen och vad gör jag? Jo jag gör den sämsta lektionen hittills! Ja, det gick rakt åt skogen!

Mmm, åt skogen kanske är en sanning med modifikation eftersom hon sa att det inte var dåligt, bara inte så bra som det brukar vara. Jag var inte så koncentrerad som jag brukar, glömde döda vinkeln ett par gånger, glömde göra ordentliga avsökningar. Nej, jag är så onöjd som det kan vara! Det som irriterar mig mest är att varje gång jag "gjort fel" så fick jag åka om det igen och varje gång sa hon då att det blev jättetoppen andra gången, ja det irriterande med det är ju då alltså att det inte gick toppen från början. Det ända som gör att jag känner att det är okay i alla fall (bortsett från att hon inte tvivlar på att jag klarar kortet i alla fall, då hon sa att hon vet att jag egentligen kan) är att jag frågade om det var vanligt eller ovanligt att det blir så här för eleverna när det stundar för dagen D. Heidi svarade att det är mycket vanligt att eleverna får en dipp (som hon kallade det) precis innan det stora allvaret.

Nu är det snart dags att åka till gillingebanan och klara halkdelen, imorgon ska det köras om (alltså göra omkörningar ute på vägen) sen har vi en helg. Nästa vecka är det körlektion på måndagen och då är det utbildningskontrollen.. ajaj, jag är så nervös för den! Det är chefen här som ska göra den och jag känner som om att det lägger lite extra press på mig. Mmm, men det ska nog gå bra, as long as I don't cave, as I did today.. shame on me. DO AGAIN!
Torsdag nästa vecka är det dataprovet måndag den 5:e är det dubbellektion för att "rätta" alla "fel" jag (inte) kommer göra på måndagens utbildningskontroll. Mmm sen är det snart dags för den stora uppkörningen.

.......Shiver.......

Nej nu ska jag koncentrera mig på resten av dagen.. 


Snart så är det dagen D

Ett kort inlägg -nu igen. Jag vet att jag är suprtråkigt, men jag har INTE glömt bloggen! jag har bara väldigt mycket att göra! Jag vill inte avslöja för mycket, men imorgon är det gillingebanan (halka) nästa vecka är det dataprovet och strax efter det så stundar min uppkörning. Riktigt när det är vill jag inte berätta innan, men det är i alla fall inom en snar framtid. Den största anledningen till att jag inte bloggat är eftersom jag haft så mycket med teori och så att göra.

Annars är allting toppen! Jag är snart tillbaka 100% igen!


Är det din kompis?

För en vecka sedan ungefär, så fick Marcus en leksak av sin mormor. En stor robot som han kan styra med fjärrkontroll. Han blev väldigt kär i den, döpte den till robotboy, kallade den för kompis och lät den sova i sängen.

Han är fortfarande kär i robotboy, men har för tillfället fått upp ögonen för en annan leksak, nämligen en liten motorcykel som varit borttappat väldigt länge (eftersom den lyckats hamna bakom våran säng).

Så nu ikväll utspelade sig följande samtal mellan mig och Marcus, då jag kom upp och såg att han hade motorcykeln i sängen:

Jag: Jaha, ska motorcykeln sova här bredvid dig?
Marcus: Ja-a! Han ska ha täcket.
Jag: Jaså ska ha det?
Marcus: Ja, så han inte fryser.
Jag: Ja men det blir ju bra. Är motorcykeln din kompis?
Marcus: HAHA! neeeej mamma! Det är ju bara en leksak!

Ah... smart. Att jag inte tänkte på det!


Det går framåt!

Hallå allihopa!

Här är glada jag. Ja, idag är jag extra glad, för det är bara andra dagen på kursen men min lärare tyckte jag är så pass duktig att allting redan har bokats.

På torsdag nästa vecka kör jag gillingebanan (halkan), torsdag veckan efter är det skrivningen och inte allt för snart efter det är det uppkörning! Jag har datumet för uppkörningen, men jag vill inte avslöja det i förväg. Lite spänning vill jag behålla ;-)


Körkortsboken är bra att ha med överallt


Trångt värre i väskan med allt som måste med


Igår (första dagen) vågade ingen sätta sig med någon annan när vi väntade på att första teoripasset skulle starta


Datoruppgifter!


Idag sken solen vackert vid kl 16 då jag skulle hem


evighetsbussen hem


När man är liten når man inte så högt


Nyfiken är man dock ändå!


Marcus är fotograf som vanligt


Jag är spänd på morgonen (igår) inför första körlektionsdagen


Hemma har pappa och Oliver mys


Skrattgubbe

Himla kul första dag!

Hallå allihopa. Nu ska ni få en kortaste kortis. Jag är supertrött, hjärnan är fullproppad med information nu. Jag ska snart krypa ned för att låta hjärnan vila och bearbeta. Känner jag mig rätt kommr jag drömma om körkortsrelaterade saker hela natten. Ja, inte mig emot.

Jag har i vilket fall haft två teoripass och tre körlektioner idag och läraren sa att jag var väldigt duktig. Himla roligt. Delprov ett har jag också klarat (på datorn).

Nu till läxan (bilen och miljön) tills imorgon och sen sussa nanna.
(Jag uppdaterar med bilder snarast!)

Nu är det dags!

Ja då så kära ni stunden för intensivkurs i körkort har kommit och imorgon bitti bär det av till Norrtäje. Jag har dock på grund av barnen valt att stanna på nära ort och kommer hem varje dag, men jag kommer att behöva lägga ned all min energi på detta. Så jag hoppas att ni inte tycker att jag försummar er under de närmaste två veckorna om jag endast kommer kunna lägga in något inlägg. Jag tror dock att jag kommer kunna ha tid för ett och ett annat uppdateringsinlägg, så titta gärna in som vanligt. Och kära ni, håll gärna tummarna!

Jag återkommer givetvis med datum för skrivning, halka, uppkörning och sådant.

Hörs snart igen!


Tjoho

Jag ska bara skicka in ett litet kort inlägg här, för vi ska ha lite myskväll.

Vi har varit på seminarium hela eftermiddagen idag. Det var så himla kul, jag skrattade som om att vi varit på Norra Brunn och kollat på stå upp eller något.

Sen hem för att hämta ungar. Hemma upptäckte vi att tv-kontrollen (till boxen) var borta och utan den så sitter man inte toppen till. Jippi, det var bara att leta. Det tog över 30 minuter att hitta den ujuj, tur att den kom fram bara för jag kan tänka att det inte hade varit väldigt billigt att få en ny.

Imorgon bitti är det babysim så det är upp på morgonen, tyvärr. Men jag ska försöka blogga imorgon för på måndag är det dags för körkortsveckorna att börja och då vet jag inte huruvida jag kommer ha tid ALLS, eftersom jag måste spendera ALL tid till körkortet


Ja, jag finns kvar ;-D

På senaste tiden har jag gått igenom en riktigt bloggtorkeperiod. Jag sätter mig vid datorn någon gång varje dag, men jag vet inte vad jag ska skriva, inte alls. SÅ det slutar med att jag kollar de bloggar jag följer och därefter är det stopp. Men inte mycket händer just nu heller. Vi tar det mest lugnt då vi kan och fortsätter med omgörandet när vi inte tar det lugnt. Idag till exempel håller vi på att göra om vårat sovrum fast Tomas gör  mest, för det är inte så där barnvänligt där inne och någon måste ju passa dem också.

Oliver är sjuk han också, han har varit det hela veckan och då blir han sjuk med astma också, så vi har sovit ganska dåligt under en period. Men vi ska inte klaga det hade kunnat vara värre. Idag har Oliver till exempel också fått feber.. ja, vi får väl se vad som händer.

IGÅR! Oliver släppte bordet och gick iväg. Äntligen har vi fått uppleva det där Dream moment som man ser på film, när barnen tar första stegen medan man sitter helt oförberedd, vilket leder till en hel del glada tjut och telefonringningar och sms.

Lite kort och sen måste jag fortsätta här

Oliver fick en gåbil av mormor och han var jätteivrig att titta och slita i paketet 


Marcus tyckte bilen var jättefin och gladde sig åt att få pröva den för Oliver


Oliver fick en Nalle Puh bil, precis som Marcus fick då han var PRECIS lika gammal (för 3 år sedan)

Bilen finns fortfarande kvar, men Marcus har den ute och den är lite sliten och småtrasig (klicka för större bild)
  

Oliver satte genast igång att lea med och utforska bilen


Det var ju jätteroligt att gå omkring och hålla ibilen!


Undertiden som vi packade upp bilen fotade vi och i efterhand upptäckte vi vid en förstoring att storebror kanske blev lite ledsen för att bara Oliver fick en present (även fast han inte sa nått =anmärkningsvärt av en snart 4-åring) 


Dagen efter såg mormor till att åtgärda detta! Marcus fick välja helt själv!


Ävn fast det inte syns här så är Marcu extremt glad i sin robotboy som han kallar den och bäddade till och med ned honom i sängen med kudde och täcke, då han skulle sova igår


Lillebror var nyfiken, men det var Marcus egen leksak!Och ingen har väl missat att Idol har börjat heller och vid starten hade vi lite mys med en chipsskål och ett glas cola


Tomas njuter av semestern


Idag fixas det vidare för fullt. Usch vad det blir rörigt så fort det är något rum som ska ställas iordning


Ja, ni ser ju själva -blä


Vad med skräp det samlas under en säng som man inte kan damsuga under. Usch! Bra att det fick bli rengjort där. För er som undrar tar vi bort sängbenen nu medan Oliver är liten. Vi har en extra hög sängstome ochdet är inte så bra om Oliver ramla ned på golvet från den höjden


HUR hamnar saker under en säng med sluten botten?!


Vänta nu..? Vaken??

Jag är så trött så jag vet nästan inte vad jag heter längre. Trött så att jag frivilligt kryper ned lite tidigare på kvällarna, jag känner mig dimmig, somnar på dagen och så. Just nu känner jag mig ruggigare än ever, men har lovat Tomas att jag ska ta hand om ungarna så att han får sova idag. Helst skulle jag vilja putta ned honom på golvet så han vaknar och lägga mig själv under täcket en stund till, men så finns ju den där rättvisan också. Jag kan nog somna här vid tangentbordet nu. Dock ska jag försöka låta bli eftersom jag inte vill ha märken efter tangenterna över hela ansiktet, då jag lämnar Marcus på dagis.

Ja, jag vet att jag har uppdaterat så kass under den senaste tiden, men mellan allt vi har gjort så har jag bara inte orkat (det där trött igen och för någon smart som undrar om jag kanske inte är gravid så, nej, jag har kollat det). Igår var jag till och med så rubbad att jag glömde att vi hade BVC tid för Oliver, med 10-månaders utvecklingskontroll. Jippi. Men vi fick ny tid idag och "bvc tanten" var hur trevolig som helst över att jag missat. yeah yeah.

Nej, eftrsom min fart är på minus 300 nu på morgonen så är det väl bäst jag börjar sätta fart med det jag ska göra innan 8.45 då vi drar till dagis. Uuuuhh...
Oliver tycker att det är superkul att leka med bollen, han har en liten som han plockar upp och kastar iväg iett i ett. Men ibland bjuder Marcus på lek med sin stora boll och DET är ju lek på hög nivå med hög skrattfaktor, tycker Ollie

Foton och MINI update

Ja, jag har inte varit så aktiv i veckan som varit, men det beror på allt vi haft att göra.
Idag är det babysim, eller ja, syskonsim (eftersom både Oliver och Marcus ska gå i samma grupp) och det börjar 10.30. Sedan får vi se, men jag tror att det kommer vara fullt upp idag också. Någon sa till mig att jag inte skulle glömma att ha semester på semestern också. MMmm, kanske nästa vecka då. JAg ska ge er en ordentligare update senare.

Tomas och jag ser på fotbollsmatchen sverige-norge i fredags och under inledningen då norska nationalsången sveper över de norska tjejerna så ser vi att alla har lika frisyrer (inbakad fläta frn luggen och bakåt över sidan). Tomas blir tyst en stund och sedan säger han:

Tomas: Du vet vad de säger om svenska fotbollstjejer va?
Linda: Nej vadå?
Tomas: Ja, att de är flator!
Linda: Mhm?
Tomas: Ja, men det passar ju ganska bra för på norska blir fläta flääädä (uttalas grötit så det låter som flata) Höhö


Oliver i underbar handduksfrisyr!


Marcus är ute och leker i den svala septemberkvällen

"Ompapa, inte bra, så får man inte göra"


Vårat nya (efter mamma och pappa) köksbord! stort och härligt så att man äntligen får plats!


tv-spelskväll


Vice City (klassisk)


Sötgubbe nu på morgonen


Den här är suddig, men vill visa den i alla fall för Oliver riktigtg poserade för kameran. När jag kom satt han med skeden i munnen, men så fort jag riktade kameran mot honom tog han ut skeden och gjorde den här minen, hihi


Slit och släp blir till nöje

Den här dagen har bara RUSAT förbi. Så har det varit massa att göra också.

Vi åkte iväg strax innan 12, då vi fick veta att vi kunde hämta bilen. Bilen startade dock inte så vi fick fixa startkablar innan vi kunde åka iväg. Hämta släpet och sätta igång. Vi slängde MASSA saker + att vi slängde lite åt mamma och pappa också, när vi ändå var igång. Det är SÅ skönt att ha blivit av med lite saker.

Det här blir världens kortaste och mest ointressanta inlägg, men vi har kommit hem efter allt, ganska nyligen och nu när Oliver fått äta och Marcus lugnat av, så är det dags att stoppa barn i säng.


Vi tog lite skräp från mammas och pappas renovering


Vi slängde själva en massa saker!


3 vändor till tippen och ändå är det massa kvar


Tack och lov fick vi låna Anders och Lizas bil, som har dragkrok. TACK ska ni ha <3


Marcus och Oliver satt bra bak i Moa och Tindras barnstolar


Sommaroptimist i extremt fula sandaler (soptunnan nästa)


Hos mamma och pappa


Jag fotar Oliver i barnspegeln (Marcus huvud)


Tomas fotar Marcus


Marcus fotar mamma (fantastisk bild, eller vad säger ni? hihi)


Slänga skräp = skitiga kläder

Jaha.. som sagt, det här var väl ett roligt inlägg att läsa och se? ;-)


Hillo

Ja allihopa, här är det trots semester, fullt upp.

Igår var vi ute i skärgården och övningskörde och idag var det först hemifrån skärgården på morgonen, till inskolning, till Norrtälje för testlektion, sen hem, handla, laga mat och ja ni vet ju själva. Den här dagen har rusat järnet -hallå! Det är ju snart torsdag -REDAN?!

Övningslektionen gick bra i alla fall och det var en trevlig kvinna som jag ska köra med. Hon sa att jag bara hade några småfel vi skulle jobba med. Gillinge och allt är nu betalt, så förhoppningsvis ska jag har körkortet inom ett par månader!

Imorgon kommer det tyvärr också att bli en bloggfattig dag, då vi ska köra skyttetrafik fram och tillbaka till brännbacken FINALY och bli av med massa skräp. Önskar att vi kunde gjort det för länge sedan. Nu är det tack vare Anders och Liza (underbaringar) eftersom vi får låna deras bil med dragkrok.

Jag ska försöka uppdatera med lite nya bilder snarast!


RSS 2.0