Jag har en hemlighet

En hemlighet. En mycket liten hemlighet. Och stor. Men ni ska få veta, så småning om.

Här är annars allt som vanligt. Imorgon fyller Tomas 34 och som alla vet så är det också nyårafton. Folk har svårt att få ihop det där med Tomas födelsedag av någon anledning. Frågar de när han fyller år och han säger på nyårsafton brukar frågan om tiden komma. Tomas föddes vid 1-tiden och då får han ofta svaret att "ja men då är det ju egentligen 1:a januari". Mmm.. 1 på natten TILL nyårsafton då. Kul info till er såhär under näst sista kvällen av 2010.

Så har ni några nyårslöften då?
Mitt skulle vara att fortsätta banta (har gått ned 10 kg) men det går inte längre.
Annars har jag inga löften. Eller jo, kanske att verkligen ta tag i inredningen här hemma. Vi behöver göra övervåningen till sovrum så vi får plats ordentligt allihopa. Men å andra sidan vill man inte lägga ned FÖR mycket kraft på den för så snart som möjligt flyttar vi till ett hus istället. Men det kan vara kanske 2 år tills dess och undertiden vill jag ha ett bra sovrum! 

GOTT NYTT ÅR!


Jul jul, strålande jul!

Hej hej igen! Nu har jag tagit mig några välförtjänta dagar där jag bara har haft det lugnt och skönt (om man bortser från gårdagen då jag vaer med barnen och mamma och storhandlade, medan Tomas var på jobbet. Det var mycket mindre kul att bära 4 pappkassar, 3 plastkassar, kattsand och kattlåda från bilen, då hissen var tillfälligt ur funktion.. Tur att mamma hjälpte till). Jag har pillrat lite med mina julklappar och titta på lite Sex And The City sedan i fredags.

I julklapp fick jag: Set med Bodylotion, body cream och shower cream, ett mobilsmycke i form av mitt stjärntecken, julgodis, set med läppgland och ögonskugga, diskhanddukar, Sex and the city 2, Body butter, body lyxlotion, make up remover, 2 pyamasar, foltmassager, Another Code: R till Wii, Project runway till Wii, The sims 3 till Wii, veckorstrumpor, Chipmunkarnafilm, massagehandske, Charles Dickens samlade verk, Jay Smiths CD, bordsspegel, Ögonskuggepalett, läpplans och Shimmering bronsepuder, Eltandborste med timer, naglar från nagelstudion, tofflor, handduk, 2 muggar, ett prydnadsfat, We sing uncore till Wii, Photoframe Keyring, Eclipse dvd, Skönheten och odjuret dvd, halsduk, tröja från Dubai, Fortcreme från bodyshop, En bordstablett som Marcus gjort och munspray.

Tillsammans med Tomas fick jag: En skotork, Tandkräm, köttbullar som tTomas mormor gjort, Bordsgrill, Glögg, olje+vinägerpump, 2 badbomber, Ljus + stake, Mario Party 8 till Wii, Doftljusstake, TP sällskapsspel, Salt och pepparkar, upplevelsepresent i form av ett massagepaket, tomte som Marcus gjort på dagis, uppläggningsskål och ett frågespel i svenska språket.

Nedan kommer lite bilder från julen

 
Marcus skänker 3 gosedjur till föräldralösa barn i Estland


Tasse tar en slummer i soffan


Julbak i full gång


Tomas förbereder Rompraliner


Våra julklappspåsarMin fösta julklapp var naglar som jag gjorde kvällen innan tillsammans med min syster


Jag är mycket nöjd men de försa 2 dagarna gjorde det himla ont i naglarna


Julaftonsmorgon. Pepparkakor och must


Jag fick två tidningar


Tomas fick en Illustrerad vetenskap


Oliver fick en bok


Marcus fick också en bok


underbara julaftonssmorgon


Det är så mysigt att tända ljkus överallt på julaftonssmorgonen

"äntligen julafton"


Oliver var inte lika sugen på att gå upp utan ville hellre ligga och dra sig


Julmorgon hemma hos Tomas syster Anna-Karin. Gröt och skinksmörgås till frukost


Efter frukost blev det julklappsöppning


Barnen fick massa fina saker att leka med


Tomas, jag, Eöisabeth och Anna-Karin spelade sedan en omgång TP innan vi åkte vidare


Oliver somnade i bilbarnsstolen


Posing med min familj och min syster Jenni


Mina älsklingar


Tomas vill inte vara 100% med på kort


Min far var stilig


Mycket julklappar!


Gång mellan julklappshögarna så man kunde öppna balkongdörren och få in luft emellanåt


Vi är lite smått galna i min familj, men det finns bara en bra dag på året att riktigt skämma bort varandra och det är på julafton!


I väntan på middagen


Tjusigt i köket


Tomten kom på besök!


Marcus posserade med tomten


julklappsöppning i full gång


Tomas är tjusig


Alla får jättefina julklappar


Marcus lycklig över sina nya leksaker


Oliver i nya fina tofflor


Jenni och vi andra fick också fina tofflor


Efter mer än två timmar var fortfarande mer än hälften kvar


Oliver orkade vara vaken tills runt 23


Marcus öppnade bland det sista han orkade runt 23 och sen somnade även han


Klockan närmar sig juladagen då vi är på slutspörten


Oliver är busgubbe idag


Oliver i mina tofflor


Marcus och jag myser med film


Tasse ser film han också

Vi hörs snart igen! Hoppas er jul var lika fantastisk som vår
En riktigt God Jul!

Då är ännu en julafton här och vi har haft en jättemysig julmorgon med barnen, morgonjulklapp, fika och julkalender. Nu är vi alla klara och ska om några minuter åka iväg till Tomas syster där vi kommer att vara fram tills 14 ca. Då åker vi vidare till mina föräldrar.

Jag änskar er ella en riktigt God Jul!
God Jul!

Jag är supertrist.
Jag somnar så fort jag kommer hem från jobbet och idag efter vi julhandlat råkade jag somna i 1,5 timmar. Jag hoppas verkligen att jag inte blir sjuk nu. Men å andra sidan så mår jag småilla nästan hela tiden så nått litet ligger säkert och nöter i kroppen. Precis lägligt nu till jul.

Tiden har aldrig rusat så fort tror jag. Jag menar vart tog December vägen? I övermorgon är det julafton! Jag älskar julafton. Det är den bästa dagen på hela året. Hela min familj blir som barn på nytt!

Vi börjar med att träffa mina svärföräldrar samt Tomas syster och hennes barn. Vi varvar mellan att vara hemma hos oss eller hos någon av dem. Morgonen börjar med dem vid kl 9 och då äter vi hemkokt julgröt och i gröten har vi en mandel. Twisten med det är att den som får mandeln får specialjulklappen. Specialjulklappen är en extra julklapp som den/de som har julmorgonen hemma får fixa. Den får kosta precis hur mycket och hur lite som helst men måste vara tilltalande för alla. Förra året var det jag och Tomas som köpte specialjulklappen och vi köpte en sån här spiktavla som formar sig som man vill. Tomas mamma fick mandeln och alla har jättekul med den där spiktavlan. I år är det Tomas syster Anna-Karin som ska hålla morgonen hemma så då har hennes äldsta son Emil fixat julklappen. Spännande!
Vi är tillsammans med Tomas familj tills  klockan är ca 14 och då har vi ätit julgröt, någon mindre lunch med kanske en skinksmörgås och ett par köttbullar, öppnat alla julklappar från dem till oss och tvärt om, samt mysigt av varandra sällskap i några timmar,

Vid 15, strax innan Kalle så träffas vi hos mina föräldrar. Där placeras alla julklappar under granen och sedan njuter vi Kalle tillsammans. Därefter så njuter vi en lång och härlig julmiddag. Mina föräldrar är så duktiga på att laga mat och på julbordet finner vi allt från hemgjord rödlökssill till egengravad lax, syltor, korvar, revbenspjäll, hemgjod Jansson, hemgjorda köttbullar, potatis, röror och hembakt julbröd med alla de ostar till. Man blir riktigt bortskämd. Och mätt.
Vi tar det lugnt en stund efter maten och runt 18-19 kommer tomten och hälsar på! Då får alla julklappar och tomten brukar få lite glögg. Sen behöver han skynda vidare till alla andra barn och vi tar det lugnt en stund till. I alla fall tills den som får köpa tidningen kommer hem.
Vi börjar öppna julklappar klockan  och sedan håller vi på i flera timmar. Helt sant. För vi ger julklappar till alla. Julen är allas högtid. Man får självklart handla efter sin budget men jag kan avslöja att det rör sig om MÅNGA tusenlappar +.
Eftersom det tar många timmar att öppna julklapparna så sitter vi inte mer än någon timmer efteråt och filosoferar och är glada. Vi tar det mesta av det medan vi öppnar.

Jag ska se om jag kommer ihåg att fota lite på julafton i år. Nedan ska jag bjuda på lite julfoton från tidigare år.

GOD JUL!!
Dan före dan före dopparedan

Usch, jag hoppas jag inte håller på att bli sjuk. Två dagar i rad så har jag somnat när jag kom hem efter jobbet. Jag går också runt och mår små illa. Yes jag vet precis vad detta KAN betyda, men det vågar jag inte tro på än så vi får helt enkelt se längre fram. Tills dess fortsätter jag hoppas att jag inte blir sjuk.

Nu har julsemestern kommit igång så nu ska vi strax ut och handla de sista julklapparna!
5:e dagen i rad...?

Nu är det femte dagen i rad som det spänner i livmodern. Det drar och spänner ungefär som mensvärk, men inte riktigt lika starkt. Ibland går det lite bak i ryggen. Jag skulle gissa att det är för tidigt att gissa på graviditet eftersom jag bara haft spiralen ute sedan i måndags förra vecka. Min bästa gissning borde då vara.. ägglossning?

Nu är julen riktigt nära. Snön vräker fortfarande ned och det är stundtals riktigt svårt att röra sig med barnvagnen. Jag hoppas de har hunnit ploga imoron bitti för idag på morgonen var det inte superroligt direkt..

'

Snart är det julafton!

Här sitter jag med ont i magen. Jag hade det också så jag gissar att det är ÄL eller något liknande. Det andra är det inte dags för än (förhoppningsvis inte alls på ett par år).
Utanför fönstret är det drivor av snö och himlen är grå. Emellanåt singlar det och emellanåt vräker snön ned. Man får nästan lust att dra på sig tjocka kläder ta en pulka och ut och åka. Men sen inser man att man är i verkligheten på sin arbetsplats och att det kanske inte är så lägligt. I mellandagarna dock, då ska vi ut i snön med barnen.

Nu närma sig julen med stormsteg också. Jag längtar mig blå.
I vår familj är inte julen barnens högtid. Det är allas! Alla ska ha julklappar. Min mamma brukar säga att det finns en dag på året då man kan skämma bort varandra ordentligt och det är på julafton. Självklart får man handla efter sin budget, men det är ju just det där att det spelar ingen roll om julklappen kostade 500 kronor eller 50 kronor, det är mysigt i alla fall.

Alla julklappar är ännu inte heller inhandlade så i nästa vecka blir det att fixa det sista. Dvs vi och alla andra i Sverige också. Men det är helt okay, det är ju nästan jämt så det blir.

Hur firar ni er julafton? Jag kan berätta sen hur vi gör med vår.

Här sitter jag med ont i magen. Jag hade det också så jag gissar att det är ÄL eller något liknande. Det andra är det inte dags för än (förhoppningsvis inte alls på ett par år).
Utanför fönstret är det drivor av snö och himlen är grå. Emellanåt singlar det och emellanåt vräker snön ned. Man får nästan lust att dra på sig tjocka kläder ta en pulka och ut och åka. Men sen inser man att man är i verkligheten på sin arbetsplats och att det kanske inte är så lägligt. I mellandagarna dock, då ska vi ut i snön med barnen.

Nu närma sig julen med stormsteg också. Jag längtar mig blå.
I vår familj är inte julen barnens högtid. Det är allas! Alla ska ha julklappar. Min mamma brukar säga att det finns en dag på året då man kan skämma bort varandra ordentligt och det är på julafton. Självklart får man handla efter sin budget, men det är ju just det där att det spelar ingen roll om julklappen kostade 500 kronor eller 50 kronor, det är mysigt i alla fall.

Alla julklappar är ännu inte heller inhandlade så i nästa vecka blir det att fixa det sista. Dvs vi och alla andra i Sverige också. Men det är helt okay, det är ju nästan jämt så det blir.

Hur firar ni er julafton? Jag kan berätta sen hur vi gör med vår.
Katt i granen!

Det finns en stor risk med att skaffa kattunge inom ramen av jul. Det finns nämligen en risk att katten ser julgranen som en stor leksak som är kul att inte bara trasha dag ut och dag in, utan också klättra i och ha sönder. Som vår katt ungefär. Jag har just fått laga (den är av plast) och göra ett så gott försök som möjligt (för ca tusende gången sen den 1:a) att restaurera granen efter att kisse haft sönder den, rivit glitter och haft sönder kulor (som tack och lov är av plast). Jag skulle tagit ett kort på oredan innan jag fixade den.

Idag mår jag urkel också förövrigt. Jag hade ju visst feber igår och ringde och sjukskrev mig för idag. Men idag på morgonen så ändrade jag mig och har tack vare det dumma beslutet lidit mig genom en dag som jag istället kunde sovit på. Men det känns samtidigt bra att jag var på jobbet och kämpade. Jag är ju trots allt inte dödssjuk, utan bara en smula lite jätteförkyld. Snart ska jag njuta av lite fläskpannkaka och sedan en varm dusch. Så får vi se om jag orkar mig till jobbet imorgon och om jag går dit i mjukiskläder då också.


Blä blä blä

Usch, idag mår jag verkligen urkel! Ingen feber men jag hostar jättemycket, har ont i öronen, halsen och huvudet. Jag är också stel i hela kroppen. En riktig sådan här dag då man bara vill ligga hemma med en varm kopp the i handen och slötitta på nått man sett tusen gånger tidigare, varvat med att sova. Oftast om jag är hemma och sjuk så kan jag dock inte vila, vilket beror på de underbara små liven Oliver och Marcus, man får vara glad att det är ett kärt besvär. Jag skulle behöva åka till jobbet imorgon också så jag ska sätta mig i soffan och äta min kycklingsoppa och hoppas att det resulterar i lite bättre hälsa.

Hoppas ni mår bättre än mig!Nu har vi jul här i vårt hus...

"It's beginning to look a lot like christmas..."

Hur ser det ut hemma hos er?

Ett avslutat kapitel

Då är jag nyss hemkommen från en begravning och begravningar är alltid tunga. Det är min mammas farbror Ulf som har gått bort här i November. Jag och mina systrar sjöng solo på begravningen och att sjunga på begravningar är alltid tungt.
Efter begravningsakten var det jordfästning ute och det var mycket vackert och tungt samtidigt. Låt oss hoppas att vi slipper begravningar på bra länge.

Idag är Marcus hos en kompis och leker så Oliver tassar omkring själv här hemma med mig och jag försöker få katten att sluta leka med granen. Vi kan säga så här att granen var superfin i några timmar, nu ser den lite lustig ut.. Vi kanske borde ha väntat med att sätta upp den i år med tanke på vår lilla katt.. ok, det blir att klä om den igen..


Jag undrar varför...

Jag längtar. Vad larvigt. Jag funderade på det igår, hur det kommer sig att man blir som ett barn som inte kan vänta, när det är dags för ett barn till. Varför blir man nybörjare som inte minns ett dugg och varför tror man att minsta lilla sak betyder att bebis slutat leva i magen? Varför säger man saker innan graviditeten som "vi ska inte berätta för alla, vi ska inte ta reda på könet, vi ska inte..." men när man väl är där så har man 1000 bra anledningar till att göra allt det där ändå och man har bra ursäkter för varför man inte sa det innan. Ja, säg det.

Fast steg 1 kvarstår fortfarande och man vet ju aldrig. Innan jag ens kan börja fundera på ovanstående så finns det en liten detalj att avklara. Jag ska ju bli gravid också

Hrm.. Nästa gång jag är gravid så ska vi i alla fall inte ta reda på könet. Eller sätta igång förlossningen. Undra vad jag säger om den saken sen.

Bilder från sista tiden


Göra lite musik inför vår spelning


Jenni är halloweenfin på jobbet


Jag spelar död brud


Misslyckad posing


Affärsresa till jönköping


Oliver fyller 2


Marcus fyller 5


Julpyntat


Köket


Liten skorpa tittar ut på Marcus som går med soporna (stora killen <3)


Marcus utanför vårt köksfönster


Hm.. mindre blind tack


Bättre


Mysigt i vardagsrummet


På väg på julshopping


Genom vardagsrumsfönstret


Puss puss


Så himla vackert ute!


Underbart vackra pojkar!


Is i håret på vägen till dagis. Kallt!


Posing Linda


Tasse växer fort


Mysigt med gran på jobbet
Vill ha!


Tasse sover i strumplådan


Tomas på väg att julshoppa


Av min extremt talangfulla syster


hm... av migInte kunde jag veta att det skulle bli en sån underbar dag

Igår när jag vaknade så hade jag ingen aning om att jag skulle kunna lägga till dagen bland mina absoluta favoritdagar i livet. Ni vet, tillhörande de speciellaste dagarna: Tomas och jag blir tillsammans, vi bestämmer oss för att skaffa barn, vi gifter oss, Marcus föds, vi bestämmer oss för en till bebis, Oliver föds.. Ja, ni vet. Men det blev det.

Jag satt på familjeliv en stund och tittade runt och varje gång jag gör det så blir jag lite extra sugen på nästa barn. Men jag och Tomas har pratat om det flera gånger och jag vet att han inte är redo förrän om några månader och det är ju inget konstigt med det.

Men just den här kvällen när jag satte mig bredvid honom i soffan och myssuckade så blev det inte som jag trodde det skulle bli, då han frågade vad jag suckade åt. För när jag sa att jag längtade efter nästa barn så förväntade jag mig att han skulle svara bara "jaha" med ett leende (eftersom vi bestämt att vi ska skaffa en till men inte riktigt när). "Men ta ut spiralen nu då" sa han med ett brett leende. Jag sa inget alls. Jag vände mig om efter en stund och tittade på honom "vadå"? Jag hörde honom men jag var så oberedd på det att jag ändå inte hörde. Tomas pratade vidare "jag hörde några tips på hur det kan bli en flicka... spelar förståss ingen roll........ kan ta ut den nu tycker jag....... vill sätta igång nu...... vad tror du"?.

 Mmm inte mig emot. Så nu har jag fått en tid att ta ut spiralen. Måndag klockan 14.30.

Sen börjar verkstaden.


Nyfödd Oliver


Nyfödd Marcus


RSS 2.0