Bara det

Idag har jag gjort något jag borde ha gjort för länge sedan. Jag har klippt och färgat håret. Det gick på den lilla saftiga summan av 950 kronor, men det var ändå värt det eftersom det blev så himla fint och jag skojar inte då jag säger att det var long over due.
I övrigt så har jag umgåtts med Anna, planerat bröllopsspelningen, köpt en ny elgitarr och en ny dvdbrännare till datorn. Imorgon ska vi åter hem till mina föräldrar för att nygga vidare på altanen. imorgon ska jag lägga upp bilder på kalaset.

And that's that


En vanlig dag

Idag har det varit fullt upp. Jag har spenderat dagen med min väninna Liza. Det var länge sedan vi fick en stund tillsammans eftersom jag har mått så dåligt. Vi hade himla trevligt. Dessutom ska vi nog ses imorgon och på söndag ska våra familjer åka dagskryssning tillsammans, så det är skönt att vara i rullorna igen. Vi tittade lite i affärer i den takt min kropp tillät mig, sedan åt vi lunch och avslutade med att sitta på gården och prata då våra barn lekte en stund tillsammans.

Jag har också varit hos barnmorskan idag. Det var inte min vanliga barnmorksa Hanna, utan hennes sommarvikarie, men det gick bra ändå. Tyvärr har jag jättedåligt järnvärde. På deras maskin mätte det endast till 93, så imorgon måste jag gå till labbet hos husläkarna och ta riktiga prov, så vi får mer ordentligt svar. Sf måttet var på 33 och hjärtljuden på 132. Intressant va?

Imorgon tror jag att det blir att åka till Täby med Liza. Tomas har jobbat idag och ska göra det även imorgon.


Godagens!

Hej i "sommarvärmen" (?).
Här hemma går allt på härlig semesterhalvfart. Jag mår mycket bättre och tänker inte på de saker som är jobba lika ofta längre. Jag tror definitivt att de råd jag följt från Johanna, samt B-vitaminerna har hjälpt mig. Sedan kan jag ju skatta mig lycklig för allt underbart stöd jag fått.

Igår sov underbaringarna hos mormor och morfar så att jag och Tomas kunde få en lugn eftermiddag och kväll. Det var så tyst och ovant att vi råkade glömma bort att bli trötta på kvällen och helt plötsligt var klockan 4 på morgonen, 3 filmer sedda och ytterligare tre låtar inför vår spelning färdigställda.

Idag sov vi av förklarliga själ till omkring 11 och sedan tog vi det lugnt en stund innan vi åkte hem till mamma och pappa för att hämta barnen. Men det blev lite mer än så, för igår hade de (mamma, pappa, Oliver och Marcus) premiärbadat i deras nya bubbelpool och idag när vi kom dit så satt de alla fyra och gottade sig i bubblorna. Vi hade inte tagit med badkläder då min mor sa i telefonen att det nog inte skulle bli nått badande idag, men vips så hade vi lånad badkläder och hoppat ned i värmen och njöt ordentligt av det!

I detta inlägg ser ni hur det såg ut då pappa och Tomas arbetade på tomten dit poolen skulle ställas.


Den här bilden tog mamma från balkongen idag, då vi satt och bubblade.

Sedan blev helt plötsligt klockan middagstid och mina underbara föräldrar bjöd oss på underbart god middag från restaurang Guldpanda. Nu känns det som om man inte behöver äta på en vecka minst.

Nu lever bebisen om ordentligt i min mage. Magen börjar bli ganska stor nu, men det är inte så konstigt i och med att jag är i slutet av vecka 33 nu. I tisdags var vi på ultraljud på Odenplan och då sa de att allt såg bra ut i magen och att bebisen var helt normal och låg med huvudet nedåt. Beräknad vikt just nu var 2,1 kg. Däremot kunde de inte bekräfta könet, för i ena sekunden tyckte hon det såg ut som en pojke och i nästa en flicka. Vi tror dock fortfarande att det är en liten kille där inne, så får vi se när det väl är dags om några veckor. Men jag erkänner att det är lite spännande att vi inte vet till 100%Bilder från idag. Imorgon är sista dagen i vecka 33.


Detta är vecka 33 då jag väntade Oliver 2008. Tycker ni inte min mage var större då?


Dags för semester!

Nu ska vi ut i skärgården några dagar och bara ha det skönt och lugnt. Tomas föräldrar bor där ute och det är så härligt på sommaren att åka ut dit ut i olika omgångar och bara njuta. På deras tomt står ett litet hus som vi kan sova i om vi vill. Där inne finns det sängar och en kyl. Men vi sover oftast inne i huset så vi kan umgås. Dessutom har de AC inne så där parkerar man sig gärna för natten.

Nu regnar det här i Stockholm (jag bor något utanför) och svalare vindar än härom dagen blåser in genom våra öppna fönster och dörrar. Det är skönt att få en svalare dag blandat med alla de varma dagarna.

Igår hade vi en sån himla mysig dag. Vi var och handlade lite och sedan tog vi en glass på kajen i Vaxholm och riktigt njöt i solen. Vaxholm är så himla mysigt. Dit tycker jag att ni ska åka om ni får möjlighet. Om inte annat hörde jag att de spelar Robin Hood på Kastellgården klockan 17 varje dag fram tills i början av augusti (dock ej på måndagar). Det kan ju alltid vara mysigt att se.

Nu är det dags att packa ihop ossHallå i varma sommaren

Long time no see skulle man kunna säga, men denna gång är det inte negativt att jag inte skrivit på -är det sex dagar? Nej det är för att vi haft så fullt upp med att fixa bilen och att hjälpa mamma och pappa på deras tomt. Vi har haft några supermysiga dagar tillsammans med dem och en bra första vecka på semestern. Inte blir den sämre heller då vi ikväll ska iväg på middag hos goda vänner.

För er som tycker att det är en skönare klang i mina inlägg nu så kan jag bekräfta att det är alldeles riktigt. Jag har sett till att följa de viktiga råda jag fått av underbara Johanna och det i kombination med stöd från flera håll har fått mig att börja mår ordentligt bättre. Det är inte över än, nej. Men det är på uppgång och jag tar sakta men säkert ett steg framåt.

Idag är det väl en underbar dag? I alla fall där jag bor och jag hoppas att resten av Sverige också får chansen att njuta av riktig sommarvärme och klarblå himmel eller bara någon enstaka liten molntuss. Kanske doppa sig i skönt havs eller sjövatten och njuta av en ljum sommarkväll.

Nästa vecka ska vi till Gröna Lund. Det ska bli mysigt!


Lite trött sent igår kväll. Vecka 31


bebis i magen


Pappa och Tomas arbetar på pappas och mammas tomt


Splish-splash

Idag har det fått vara en riktigt bra och skön dag. 30 grader i skuggan gjorde sitt för kroppstemperaturen så jag och mamma tog med Marcus och Oliver till stranden och badade medan Tomas och min pappa gjorde massa måttningar på tomten, vart deras varmvattenbad skall stå och vart deras friggebod skall stå.

På stranden blev det en smula lite jätterörigt till en början. Båda barnen var tveksamma till badningen och försökte rymma och smita från mig och mamma. Marcus grät och Oliver trugade om att inte gå i vattnet. Men när jag väl fick ned Oliver till vattnet så traskade han lugnt i och vi gick ut tills jag kunde doppa hela mig och honom genom att sitta på knä. Efter en del gnäll var även Marcus med på noterna och pojkarna sprang runt och plaskade och var hur lyckliga som helst i vattnet. Oliver råkade snubbla och hamna under vattnet men mamma hann fiska upp honom igen på tre sekunder (vi var ju vattnet med dem) och då blev han lite rädd och ville gå upp, men då sa vi att vi skulle vara kvar i vattnet så han skulle glömma det läskiga och gilla det igen. Efter en liten stund var han game igen och det blev en riktigt mysig timme på stranden.

På kvällen har vi tagit det lite lugnt. Vi plockade fram vårt gamla Mario Party 6 på Gamecube eftersom vi har tre kontroller till det (till Wii och Mario Part 8 har vi bara 2) så kunde Marcus, Tomas och jag spela alla tre. Eftersom jag och Tomas inte gjorde vårt allra yttersta så vann en lycklig liten Marcus spelet i slutändan. Men kämpa fick han för ge oss, det ville vi inte göra.

Nu sitter Tomas och gör lite musik och jag ska hjälpa till. Imorgon ska vi ha städdag hemma (till barnens förtret) och så ska vi på kalas (till barnens lycka) så här finns att göra.

Ta det lugnt ikväll


SÄLJES!

Kursmaterial säljes. Jag har följande att erbjuda:

Naturkunskap B "Medan jorden snurrar"
Svenska "Handbok i svenska språket" + Facit
Marknadsföring "M2000 compact faktabok"
Marknadsföring "M2000 compact Problembok"
Medicinsk grundkurs "Medicinsk grundkurs 1"
Historia "Perspektiv på historien A"

Alla böcker kostar 100 kr styck


So far

Kopierat från min presentation på Familjeliv. Så här ser graviditeten ut so far och vad jag har inbokat framöver. För den som är nyfiken ;-)

13/12 -10 Vi tar ut spiralen

29/12 -10 Plus på stickan! (vecka 4)

20/1 Inskrivning hos barnmorskan  (vecka 7)

3/2
Trolig foglossning, jag får hemskt ont i höfterna (vecka 9)

9/2 
  VUL där vi såg vår lilla raring ligga och flaxa och sparka. Helt underbart. Gynekologen bedömde att flytta tillbaka mig 5 dagar, vilket inte förvånar mig, men bm sa att vi ska gå efter mensen tills det stora ultraljudet är gjort
 
(v 10)

1/3
Jag tror jag känner små, små rörelser i magen (vecka 13)

6/3
In till Gynakuten på Danderyd pga smärta i magen som inte gett med sig under helgen. Stundtals så ont att jag inte kunnat sitta. Allt såg bra ut och Pyttis veckor stämde med mensen enligt läkaren (vecka 14)


15/3 Träff med läkaren på MVC på grund av alla smärtor i magen. Han sa åt mig att jag måste vila mycket och att jag skulle äta magnezium. Eftersom jag inte ville bli sjukskriven så skrev han en rekommendation att jag ska arbeta hemmifrån så mycket som möjligt (vecka 15)

22/3
Träff med sjukgymnast för bedömning av min foglossning (vecka 16)

8/4
Jag har gått ned 4 kilo sedan jag blev gravid (
vecka 18)

8/4
Ultraljud. Jag gjorde det i Södertälje för min moster arbetar där som ultraljudsbarnmorska. Det var hon som gjorde det på mig den här gången. Vi kommer att få en liten kille till tyckte hon det såg ut som och jag blev bara bakåtflyttad 5 dagar! Moderkakan ligger fram vilket förklarar varför jag bara känner någon liten putt då och då och inga klara rörelser med jämna mellanrum. Jag kände mer när livmodern var mindre. (vecka 18) 

12/4 Rutinkontroll hos barnmorskan som uppföljning på ultraljudet. Vi diskuterade att moderkakan ligger fram men att detta inte ska innebära att sparkarna kommer kännas mindre än om den legat någon annan stans. Än så länge känns det i alla fall inget i magen. (vecka 19)

26/4 Jag känner ordentligt att bebisen sparkar i magen! (vecka 21)

29/4 Både jag och Tomas känner utanpå magen att bebisen sparkar! (vecka 21)

12/5 Rutinkontroll hos barnmorskan. (vecka 23)

19/5 Träff med läkaren på barnmorskemottagningen. Hon rekommenderade sjukskrivning -åtminstone halvtid, för all foglossning, migrän och smärtor. Jag valde dock att försöka stå ut ett litet tag till. Fick Citodon utskrivet för all migrän. (vecka 24)

1/6 Jag har haft sammandragningar då och då innan men plågas av dem i strax över en och en halv timme. De gör ont och drar i. Kommer med ca 5 mins mellanrum. Jag är inte orolig att det är illa, men tycker det är himla jobbigt. 2/6 sammandragningar då och då under dagen, vid minsta lilla ansträngning. (vecka 26)

7/6 Träff med läkaren på barnmorskemottagningen för bedömning av mina smärtor. Hon tittade på mig, sen tittade hon på datorn. "Du är gravid i vecka 26+3". Sedan skrattade hon lite och sa "du tror att du ska jobba halvtid alltså". Jag talade om att jag var tveksam till sjukskrivning alls. Man vet ju aldrig med FK, kanske bäst att fortsätta försöka kämpa. "Jag föreslog sjukskrivning senast vi sågs". Så undersökte hon mig och började sedan skriva på ett papper. Jag frågade vad hon skrev. "Jag sjukskriver dig på heltid. Du ska vila". (vecka 27)

8/6 Glukosbelastning. Inte ett dugg gott, men bra resultat så det ser inte ut att föreligga risk för varken gravidtetsdiabetes eller väldigt stor bebis i magen (men både Oliver och Marcus var normala med sina ca 3,5 kg och 50cm, så ingen var orolig). (vecka 27)

11/6 Troligtvis graviditetsdepression. Varje dag blir en kamp och jag kämpar hårt. Jag får hjälp av läkare, psykolog och familj. Jag får även en för bebisen ofarlig medicin som ska vara lugnande. Legigan mite 5mg heter den. (vecka 28)

27/6 Träffar läkaren som ordinerar test på sköldkörteln och B-vitamin, eftersom fel på körteln eller B-vitaminbrist kan orsaka depression, ångest, oro osv. Jag har glutenallergi vilket kan påverka B-vitamin och att det blir knas med både vitaminerna och sköldkörteln under graviditet är ganska vanligt. Det är tydligen väldigt vanligt att kvinnor går runt och är deprimerade, oroliga och har ångest, utan att veta att det är något som beror på något av detta och något de alltså kan få hjälp med. Om det beror på detta eller graviditeten i sig återstår dock att se, för just mig. (vecka 30)

1/7 Papper hem som bekräftar B12-brist. Det kan bl.a. leda till depression och oro! Tack, nu ska vi få bukt med detta. (vecka30)

6/7 Rutinkontroll hos barnmorskan. (vecka 31)

19/7 Tillväxtultraljud på Odenplan. För att se hur stor bebisen ser ut i magen. Vi tänker också be dem kolla könet för att få veta mer säkert att vår pojke är en liten pojke. (vecka 33)

26/7 Rutinkontroll hos barnmorskan. (vecka 34)

16/8 Rutinkontroll hos barnmorskan. (vecka 37)


Beräknad födelse: 9:e september


F.E.A.R

Jaha, idag fick jag veta att jag har B12 brist. Detta kan leda till depression, oro och ångest. Bra att jag fick veta det idag, då känns det också som om att det fick komma ut i ljuset. Johanna sa ju ändå att det berodde på total utmattning, stress, värme och n ä r i n g s b r i s t.

Jag har nu ätit
B-vitaminer sedan slutet av förra veckan. Jag har dessutom sedan 3-4 dagar ätit en riktigt kraftfull och bra multivitamin och tycker faktiskt att jag nu börjar känna av resultatet av detta.

Jag fick rekommenderat att äta antidepressiva tabletter av Psykologen, men känner samtidigt att jag är lite rädd för att bli så avtrubbad som man kan bli av dem. Jag är dessutom rädd att jag bara skjuter allting framför mig utan att lösa det. Genom att gräva lite jord och sant över ogräset så syns det ju inte, men efter ett tag så kommer det ju att komma upp i alla fall. Dessutom har jag lärt mig att ordet fear (rädsla) står för False Evidence Appearing Real. Kommer man bara till insikt om vad det betyder så har man kommit en lång bit på vägen. Jag tänker försöka klara mig utan medicin!

"Fear knocked on the door. Faith opened and no one was there"
- Bob Andrews
RSS 2.0