Distraktion

Idag har det varit fullt upp och det har varit skönt!
Jag hade en bra morgon som innebar att jag orkade med saker som jag inte orkat på ett par veckor.
Vi besiktigade bilen och sedan hem till mina föräldrar. Vi åkte sedan med mamma och pappa på massa shopping under dagen. På kvällen följde jag också med till IKEA en sväng.
Det har varit underbart att ha att göra och att få slippa tänka på allt det som är jobbigt just nu!
En bra kväll också.

Jag gör framsteg


Somliga dagar

Vissa dagar är som att nästan drunkna.
Andra dagar är ett försök att hålla huvudet ovanför vattenytan.
Men ibland, de stunder man njuter av, är det som att få flyta fritt och bara vara!

Tack och lov för ljus i mörker!


10 veckor bort

Du sparkar och vänder dig i magen. Lilla hjärtat, redan så aktiv.
Hicka har du också, ofta, varje dag?
Du börjar bli stor i magen, men ännu vänder du dig lite hit och dit. Bara 10 veckor kvar, vill du inte välja hur du ska ligga?
Ingen rutin alls lilla hjärtat, du sparkar och är aktiv när du känner för det och inte rör det dig om det är morgon middag eller kväll.
Små små fötter som trycker lite till höger och lite till vänster. Lite nedåt, så mamma blir kissnödig och lite uppåt så mamma inte kan ta djupa andetag.
Små händer, är de knutna då du boxar på mig, eller är de öppna som om du sträcker på dig?
Liten naken rumpa som ibland känns utanpå, "hej här är jag!".
Jag känner dig redan. I alla fall en del av dig. Du är inte tung i magen och du är inte så stor i magen som din yngsta storebror var, men du är där och jag känner dig redan.
Vi ger varandra och du tar från mig, men jag ger dig gärna, mer än gärna.

Snart är du ute hos oss. Hos mig, din pappa och dina bröder.
Vi tror att du är en pojke du också.
Dina fötter kommer vara jättesmå, se ut som små dockfötter och dina små händer kommer greppa mitt pekfinger utan att täcka hela. 
Nyfikna små ögon kommer att utforska och undra, vart är jag, vem är jag?
Det vill vi också veta, vem du är. Hur ser du ut?

Det är inte långt kvar 


Jag hade inte en bra midsommarafton..

Ja.. somliga dagar är inte roliga. Somliga dagar är verkligen en kamp att ta sig igenom. Tack och lov för mina Lergigan som gör mig lugn. Jag sover ganka mycket nu. Det är en kombination av trötthet pga graviditeten och pga tabletterna och detta jobbiga gissar jag. Att sova är både bra för mig och bra för att jag slipper några jobbiga timmar på dagarna. Jag önskar tiden kunde gå lite långsammare nu. Redan vcka 30 på gravidteten och normalt skulle jag vara överlycklig över detta, men nu känner jag mig lite stressad istället. Det vore bra om detta gick över innan bebisen kommer.

Nu ska vi se en film. Jag vet att det är sent men ibland behöver man liksom ignorera detta och ta hand om psyket.


Underbara Johanna

Första dagen sedan detta kom igång som jag inte haft några panikattacker som brutit ut. Jag kände mig ordentligt snurrig efter mitt möte med Johanna, men följde alla råd jag fått av henne och jag klarade av att inte få själva attacken. Det går åt rätt håll. Nu är det bara hoppas att det fortsätter åt rätt håll. Jag får fortsätta ta varje dag som den kommer.

Johanna förresten. Ja hon är underbar. Hon ser verkligen in i en människa och kan se på djupet. Jag kände mig lugn bara av att vara i samma rum som henne. Johanna arbetar som coach och har även andra extraordinära kunskaper. Det bästa av allt är att henne litade jag på. Det är andra som sagt samma saker till mig som hon sa idag, gällande dessa panikattacker. Men jag har inte litat på någon annan än henne. Underbara Johanna.

Ikväll har min lillasyster Sandra och hennes kille Zalle varit här på middag. Vi åt tacokyckling i pitabröd och det var toppengott. Vi hade en jättemysig kväll. Vi satt mest och tittade på kort, pratade och spelade Mario Party 8 på Nintendo Wii. De gick hem strax innan 00 och då högg jag och Tomas varsin natt-taco och spelade lite sportspel på Wii för att smälta maten innan vi nu ska krypa ned i säng.

Imorgon är det som bekant midsommarafton och jag håller tummarna för att det kommer att bli en fungerande dag för mig även imorgon.

Jag är faithJag vill också bara sluta detta inlägg med att skicka en liten hälsning full av kärlek, till mammas och pappas lilla Brutus, som somnade in smärtfritt hemma igår kväll. Vila skönt!

                    Powering trough!

Jag kämpar på här. Den goda nyheten är att det är 2 gånger idag som jag själv har lyckats avstyra att få ångestattacker! Jag är imponerad över mig själv. Det kommer gå bra. Det är jag säker på.

Idag blir det ett kort inlägg, för nu ska jag koka makaroner! När jag mår bättre så känner jag av att jag är hungrig.

Min lilla bebis gör volter i magen efter maten.


Skitdag - Bra kväll

I svår ångest kan det ibland vara svårt att se att det kan bli bra någon gång alls, på andra sidan dimman. Jag har fått lära mig att det finns något som heter "förväntansångest". Jag har alltid kallat det att leva på minnet, men vet nu mer vad det innebär. Det innebär att jag vaknar och blir orolig för att jag ska få ångest sedan och att detta ger mig ångest. Idag har det varit en riktigt dålig dag. Riktigt. Men kvällen har varit skön och lugn och jag mår ganska bra. OM jag skriver om min ångest eller depression i mina inlägg så kommer det nog att vara högst kortfattat, för VARFÖR ska jag älta det när jag mår bra?

Vet ni vad, det är bara juli och augusti kvar och sedan kommer vår bebis! Lycka!


Graviditetsdepression

Jag ska vara ärlig, för jag förstår att det är många av er som tänker att "jaha, det var en kortis hon kom tillbaka innan hon försvann", men anledningen till att jag "försvunnit" igen är för att jag råkat ut för något som man inte hör så mycket talas om. Ni vet, graviditeter är ju rosenröda och underbara - så länge man inte har ont. Men det är i princip allt.

Jag har hamnat i en graviditetsdepression sedan i lördags förrförra veckan. Varje dag är en otrolig kamp för mig som delas av ångestattacker, gråt och instabilitet. Jag har fått hjälp av läkare och psykolog, samt så klart av min underbara stöttande familj och min fantastiska underbara make. Till detta har jag också fått en medicin (självklart ofarlig för bebisen) som ska vara lugnande och ångestdämpande.

Vidare kämpar jag också med att få i mig mat. Jag klarar inte riktigt att äta nu, men för bebisen så kämpar jag allt jag kan med även detta. Jag hoppas att ni har överseende med att jag kanske inte kommer skriva så mycket som jag absolut hade tänkt att göra. Jag hoppas dock orka med så mycket som möjligt.

Vad jag kan säga om detta är att det slog till från ingen stans. Det kom hårt och skoningslöst och det som läkarna och övriga som vet, alla är överrens om, är att det först och främst kommer från TOTAL utmattning. Som ni kanske vet så har Tomas fått arbeta på annan ort och från början skulle det vara två veckor, men det slutade med tre månader. Något så tog hårt på oss båda och som ingen av oss varit lyckliga över. Jag har under den tiden varit ensam med en jättejobbig graviditet och två barn i trotsåldern. Jag förstod aldrig själv hur utmattande detta var. Jag menar, det finns ju ensamstående föräldrar och jag och Tomas hade det ju så här 2009 då han arbetade borta i 6 månader och då gick det bra. Skillnaden på då och nu? Gravid.

Jag återkommer så ofta jag orkar


Äntligen är det dags!

Hallo! Här har det varit ett par dagar som har varit en riktig pärs att gå igenom.
Mina föräldrars lilla vovve är sjuk och det ser inte speciellt bra ut tyvärr. Absolut, det finns en chans att han skall klara sig igenom detta, men jobbet för att nå dit kan kanske vara för stort. Det kanske också vara omöjligt, men det hoppas vi så klart inte. Hur som haver så spenderade jag en hel dag hos mamma för att hjälpa till att sköta Brutus och försöka få honom att må bättre. Det hjälpte kanske inte så mycket, men vi fick i alla fall i honom lite medicin och så. Så det var ju självklart något jobbigt att gå igenom.

Dessutom har det varit väldigt dålig aktivitet i magen på några dagar. Detta kan delvis bero på att jag mår väldigt dåligt just nu. Jag är totalt utmattad av att ha fått göra må mycket själv nu när Tomas varit borta. Hur som haver så kan ju självklart detta gjort att jag missat någon spark här och där, men när jag samtalat med barnmorskan och med bb så ville de att jag skulle komma in på koll.
Det är en överdrift att säga att de fick igång bebisen i magen, men de gjorde i alla fall en CTG som såg bra ut och de gjorde också ett litet ultraljudet där de kollade fostervattenmängden och detta såg bra ut. Av den anledningen sa de att trots att bebisen inte rört sig tillfredställande så bedömer de att allt verkar vara bra just nu. Men de sa också att om han inte kommit igång ordentligt tills imorgon då jag ska till barnmorskan så bör det göras en ny kontroll. Kom igen bebis, börja sparka!

Idag så var jag hos min mamma fram tills 12 ca och sen hade jag ett möte hemma innan jag hämtade barnen på dagis strax innan klockan 16. Nu är Marcus ute och leker med en kompis och jag ska ta en dusch med Oliver.

Ikväll, eller inatt kanske jag egentligen borde säga, så kommer min UNDERBARA make ÄNTLIGEN HEM! och nu är han FÄRDIG med jobbet på annan ord så
Ä N T L I G E N slipper jag vara hemma själv och ta hand om allt, utan kan kanske äntligen få lite vila för min trötta kropp och själ. Nu är det dags att få må mentalt bra igen och inte vara slut och trött jämt (för mer än det man är pga. graviditeten i sig).


 
Underbara make


Jag har ont

Idag har det inte varit någon bra dag. Jag har mått illa och haft ont hela dagen. Jag har dessutom haft väldigt mycket onda sammandragningar. Nu på kvällen är det värre.
Jag har i alla fall fått en del jobbiga saker gjorda. Jag var till exempel tvungen att åka till kontoret trots att jag kan få ont av den hyfsat långa bilresan. Men det var för att de skulle fylla i papper till FK åt mig, angående min inkomst. Jag var också tröttsamt nog tvungen att återlämna filmen som Tomas hyrde igår. Jag misstänker att dessa två små äventyr är anledningen till att jag fått må så kass idag sen.

Imorgon kommer min syster Sandra hit och vi ska ha lite kvällsmys med tv och så. Lika bra att passa på nu när det troligtvis är sista dagen som Tomas arbetar borta. Hon sover nog också kvar här, så det blir ju trevligt.
I övrigt kan jag säga att jag endast kommer ligga och vila imorgon. Jag har så himla ont som sagt och sammandragningarna gör så ont emellanåt. Jag blir lite nervös att bebisen inte mår så bra där inne. Dags att försöka få kroppen i balans. Sen är det bara att inse att jag inte kan må så mycket bättre än så här troligtvis. Jag ska däremot försöka äta lite stadigare och mer regelbundet. Det kan hjälpa mot allmänmåendet.

Jag är ledsen för detta trista inlägg, men jag har verkligen inte orkat idag. Nu ska jag rakt ned i sängDe två översta bilderna är från i lördags, den understa är från idag. I lördags gick jag in i vecka 28.


Trött helg

Igår hade jag ingen möjlighet att blogga eftersom vi var borta på dagen och sen var det fullt upp hela kvällen. Vi skulle åka hem till Anders och Eva för att fixa med några låtar inför spelningen. jag satt helt utslagen i deras soffa. Dels på grund av värmen och dels på grund av att jag hade för ont för att röra mig runt. Men de trixade med ett par låtar och sedan åkte vi hem. På kvällen var det som sagt fullt upp här. Jag gjorde det jag kunde vilket inte var helt mycket, men det var en del att fixa med och så såg vi allihopa på Kvällen är din.
Efter trixandet att få barnen i säng så såg jag och Tomas på Bridget Jones Dagbok och sedan spelade han gitarr och jag låg och läste. I säng kom vi inte förrän till halv 3. Det var en tröttsam resumé av gårdagen.

Idag har det inte egentligen hänt nått. Det är som sagt väldigt begränsat av vad jag kan göra. Vi tog oss i alla fall ned och fikade på eftermiddagen och sen en snabbis till ICA för att handla till middagen. Resten av dagen har bara varit lugn. Jag har haft det väldigt jobbigt i kroppen idag. Jag tror att bebisen ligger och trycker uppåt med fötterna, för det har varit svårt att andas och mycket halsbränna.

Just nu sitter vi och fixar med vår musik och Tomas ska varva med lite lasagnelagande


Bra dag - ond kväll

Sen kväll då jag återkommer till bloggen, men den här eftermiddagen blev inte riktigt bra för mig. Att åka på Barnes djungel var väl okay. Både jag och Tomas föredrar Lekiz, men barnen tyckte det var roligt med lite förnyelse och det är ju huvudsaken.

På vägen hem började jag må väldigt illa och det slutade med att jag stod och kräktes ordentligt vid bilen, utanför restaurangen som Tomas och jag köpte vår sallad på. Tack och lov stod bilen bakom knuten på huset och inga folk var där. I annat fall hade jag nog försökt smyga iväg ändå, för vem orkar hålla på med "hej.. ni får ursäkta. Jag är inte sjuk, jag är gravid"? Jag mådde tillfälligt bättre men så fort vi satte oss i bilen började jag må dåligt igen.

Jag fick i mig salladen och sedan hoppade jag in i duschen för att göra ett försök att må lite bättre. Jag hade hoppats att salladen skulle lösa detta, men icke. Duschen fick bort illamåendet men lämnade mig med ordentligt ont bak i ryggen (foglossningen). Jag hade ju redan ont, men nu är det utöver det vanliga.

Tack och lov skulle kvällen inte innehålla några spektakulära eskapader, utan jag kunde lugnt finna en så bekväm ställning i soffan som möjligt och vi kunde se finalen av Talang. Simon Westlund som vann talang, snacka om talang. Sen kan man ju som sagt diskutera underhållningsvärdet osv. men programmet heter talang och ingen kan säga att han inte har det, så grattis!

Nu sitter jag här med smärta, men ändå glad efter en dag som barnen haft roligt på och som vi kunnat vara tillsammans på. Bara en vecka kvar för Tomas i Mariestad,

men det behöver jag inte tänka på förrän på söndag


Djungelroligt

Idag ska vi åka iväg hela familjen. Det kan ibland vara svårt att komma på något passande att göra, eftersom jag nu med alla foglossningssmärtor är extremt begränsad. Att göra saker där man måste gå eller springa runt blir ju uteslutet och att bara sitta på en stol hela dagarna går inte heller, eftersom jag pga smärtorna i höfterna inte bara kan sitta. Men nu tror vi att vi har kommit på ett bra alternativ och kommer alltså att åka till Barnens djungel för ett par roliga timmar för barnen och ett par lugna timmar för mig och maken. Normalt åker vi till Lekiz i åkersberga, vilket har vunnit bästa innomhuslek några år i rad, men eftersom detta verkar vara i princip samma sak så tänkte vi att det kan vara roligt för barnen med lite ombyte.

Jag berättar sedan hur vi tyckte att det var
Mitt fel?

Åh blää.. så himla typiskt! Imorgon ska Tomas till Synsam för att fixa så han kan ha linser istället för glasögon. Till detta ska han använda de resterande 900 kronorna han har på sitt presentkort, som han fick i födelsedagspresent (för glasögon) för ett par år sedan. Tror ni inte att vi har letat igenom H E L A lägenheten utan framgång? Tror ni inte vi har sökt på alla hyllor, i alla skåp, alla vrår, alla pappersansamlingar, i pappersinsamlingen osv. Det är som om presentkortet är bortblåst. Borta. Finito. Non existant.
Det är inte ett litet doldiskvitto heller utan ett vanligt stort rött kuvert. Alltså inget man inte ser om det råkar ligga på en hylla. Jippie. Grattis. det är säkert jag som är en idiot och har kastat det på någon av mina städningseskapader. BRAVO. Vad stor jag känner mig idag.

Not.


!!

"Allting har sin perfekta plats i livet, även negativa känslor. Utan negativa känslor skulle du inte veta hur det känns att må bra. Du skulle bara känna en enda grå och trist känsla hela tiden eftersom du inte skulle ha något att jämföra dina känslor med. Du skulle inte veta hur det känns att vara riktigt lycklig, upprymd eller glad. Det är genom att vara ledsen och sorgsen  som du vet hur det är att vara lycklig. Du kan aldrig ta bort dina negativa känslor från livet, för de är en del av livet och utan dem skulle du inte ha positiva känslor.

Om du mår dåligt över att du har negativa känslor ger du mer kraft åt dem. Dina negativa känslor blir inte bara värre, du förstärker också den negativitet du sänder ut"

Ur boken "The Secret KRAFTEN" av Rhonda Byrne.
Läs den!
SKRIK!
Torsdagskväll

Jag är så mentalt slut just nu. Barnen som jag hämtade kl 13 idag för att få en mysig eftermiddag med, har gjort tillvaron allt annat än angenäm för mig. Det märks hur påverkade de är av att Tomas är borta hela veckorna. Heja, sista veckan nästa vecka!

När Tomas kom hem idag så kalasade vi på lite utemat. Inte nått vi gör ofta, men idag kändes det lagomt och bra. Barnen ville ha onyttig kebab och Tomas körde på pizza. Själv tog jag grillad entrecote från samma pizzeria och det var supergott idag.

Nu på kvällen har temperaturen gått ned lite här och ute visar termometern på 22 grader. Kvällssolen skiner fint och man känner att sommaren är kommen. Inne har vi "härliga" 25,9 grader. Men vi har både fönstret i köket och balkongdörren öppen, så jag hoppas att temperaturen ska gå ned nått under kvällen.

Imorgon är det en del som vi ska påta med. Barnen är lediga från dagis. Från början ville jag att de skulle vara lediga så vi kunde ha mys allihopa, men känner nu att i och med deras uppspelthet så borde de kanske fått gå kortdag i alla fall. Men om de sköter sig (snälla, snälla) så får de gå ut imorgon på dagen eftersom, utegångsförbudet gäller från och med lördag.

Torsdagskväll. Nått på tv?


Rubrik som inte beskriver innehållet

Ja, då är det ännu en supervarm dag i Stockholm. Jag sitter inne just nu och känner mig rinna bort och vet inte vad jag ska göra för att svalka mig. Med Marcus hjälp har jag städat så gott jag kan eftersom Tomas kommer hem om några timmar, men ännu finns det rum för förbättring.

Min fonasteni gör sig påmind efter denna veckans eskapader från barnen. Min mor tyckte att utegångsförbud var ett jättedumt "straff" men jag står fast vid beslutet. Någon gång gäller det att sätta ned foten och fungerar inget annat så får man göra nått som kommer vara så pass jobbigt för dem att de inte helst vill hamna där igen. Idag kan de gå ut eftersom det är torsdag, imorgon har jag inte tagist ställning till än. Det var ju nämligen så att jag sa att det blir utegångsförbud hela helgen. Idag är det vardag. Men det är inte heller idag som det skulle varit jobbigt för dem. Det jobbiga kommer just på lördag och söndag, när barnen på gården är ute och har kul. När de ser ungarna ute leka och cykla. När Marcus kompisar Leon och Engla kommer att komma och knacka på och han inte kommer att få gå ut och leka med dem. Nej, det står jag fast vid. Utegångsförbud hela helgen.

Idag kommer som sagt Tomas hem så jag sitter här och försöker klura ut någon middag som blir gott inför kvällen. Inget kul med makaroner just idag. Normalt planerar vi hela veckans mat men jag minns inte vad vi planerat och jag hittar inte listan heller. Så improvisation blir dagens middag. vad som improviseras fram är en annan femma.

Jag är så trött nu att jag lätt skulle kunna somna, men här är det bara att kämpa sig förbi och vidare.


Nattmacka

Jaha, varför sitter jag då vaken fortfarande?
Dels är det för att maken är borta på annan ort och arbetar (som han var 2009 och som ni kan läsa om från mars 2009 och 6 månader framåt) och då blir det en omedveten vändning på dygnet för mig. Dels kan det också vara för att det är så himla varmt inne i vår lägenhet att jag inte kommer till ro i kroppen.

Den här kvällen var kantad av onödiga barnabråk hos oss. Marcus och Oliver som ser sin chans att klampa på över mig här nu när jag har ont och inte orkar som vanligt, passade på att köra med traktordäcken över hela mig. De har, sedan jag la dem, skrikit, lekt, bråkat, knuffats, sprungit upp och ned ur sängen, trotsat osv. Oliver har obekymrat ställt sig framför mig i vardagsrummet och lekt med lego och svaret på "gå och lägg dig" har varit ett iskallt "nej". Det gick så långt att det blev utegångsförbud för pojkarna i helgen. Det kommer vara en kamp att gå igenom den helgen, för de kommer bråka, gråta och klättra på väggarna. Men ibland måste man sätta ned foten och även fast resultatet kanske inte var så starkt idag så kommer de förhoppningsvis akta sig för att få utegångsförbud igen. Kanske en lugn vecka nästa vecka trots att Tomas är borta.

Men det är faktiskt ett faktum just nu. Jag har för ont och mår för dåligt för att orka som vanligt. Det är klart att jag säger åt dem och ibland blir tvungen att höja rösten. Kraven jag ställer på dem som att städa i rummet och dylikt är ju desamma som när jag inte är gravid. MEN skillnaden är att de känner att de kan klampa på, för ibland orkar jag inte. Ibland så ger jag upp. Jag vet att det ska man inte göra som förälder eftersom det innebär att de lär sig att bara de tjatar eller vad det är så får de tillslut, eller slipper tillslut eller vad det kan vara. Även om man redan sagt nej till exempel. Det har till exempel hänt att jag sagt att de inte får somna till film som de brukar göra, för att de inte städat upp på rummet trots att jag tjatat en hel dag om det. Men på kvällen när de gråter och skriker och bråkar osv över detta, så kan jag ha gett med mig tillslut för att inte själv behöva bryta ihop. Det sätter sig för dem, så är det ju. Mamma kan vi köra över, hon ger med sig tillslut, för hon orkar inte. annat är det när pappa är hemma eller dagar när jag mår bättre. De kör på, men de får inte vad de vill ha ändå.

Usch vilket värdelöst inlägg. Men så kan det bli när man sitter uppe trots att klockan passerat midnatt och man vet att man ska upp och fixa med barn inför dagis.
För er som nu bestört tänker att "hur kan hon ha barnen på dagis när hon är hemma. Vill hon inte ha dem hemma eller?!" så kan jag säga att JO det skulle jag vilja. Men jag orkar inte hela dagarna ensam med dem. hade jag orkat det så hade jag inte varit sjukskriven nu. Dock får de inte gå hela dagarna för mig nu när jag är hemma. Idag lämnade jag exempelvis strax efter 9 och hämtade 14.30.
Marcus skulle dessutom bli helt förtvivlad om han inte fick gå till dagis och leka med sin bästis Lukas. De ska förövrigt börja i samma klass nu till hösten så det är ju toppen!
idag, för första gången någonsin, så hade Oliver så kul så han sa att han inte ville gå hem när jag kom. Men å andra sidan kan det också ha berott på just det faktum att jag kom så pass tidigt som jag gjorde. De andra gångerna hämtar jag runt 16. De känner sig väl antagligen mer färdiglekta då.

Nej, om jag skulle ta och sluta nu. Jag skulle kunna skiva SÅ mycket mer = resultatet av att inte ha någon vuxen att tala med på kvällen.

Vi hörs imorgon (senare idag) igen


Kika i mitt fotoalbum

Hemma igen efter att ha hämtat barnen på dagis. När jag kom så hängde flera av de stora barnen på staketet och tittade bort mot vägen för att få se studentflaken som åker runt här idag. Det är härligt att höra de där skriken av glädje och musiken som kantas av tutningar och sjungande ungdomar. Det känns på något sätt som om sommaren faktiskt börjar på allvar då de börjar köra runt.
Tiden går så snabbt, som jag brukar nämna, men idag då insåg jag att det var 11 år sedan jag tog studenten.
Jag har ändå hunnit med mycket sedan dess.

Jag har bland annat hunnit gifta mig (vi firar 6-års bröllopsdag 13:e augusti) och skaffa två barn samt ett till på väg. Det är härligt. jag tänkte att jag ska bjuda er på några av mina favoritfotografier här, från tiden tillsammans med Tomas och våra barn
Sockerkick?

Hallo. Då är jag hemma från sjukhuslabbet. Låter spännande va?
Jag har idag varit och gjort min glukosbelastning som jag nämnde igår. Sockret såg fint ut innan och sockret så fortfarande fint ut efter. Det ser med andra ord varken ut som om jag är i riskzon för varken diabetes eller stor bebis i magen. Så det är ju bra.

Tittar jag historiskt på det här med stor bebis i min familj, så är det obefintligt. Våra underbara pojkar har varit alldeles normala i storleken. Marcus vägde 3440 och var 49,5 cm lång. Oliver vägde 3540 och var 50 cm lång. Helt normala barn. Med tanke på detta är det inte heller någon som oroat sig, men eftersom alla över en viss BMI gräns måste göra det, oavsett om de är precis på gränsen eller stora som hus, så var det lika bra att få det gjort.  Skillnaden mellan denna gång och den förra var att då var jag tvungen att dricka en liter vätska och det blev två stora glas med pulver utrört i vatten. Det smakade då som femton paket dextrosol och florsocker. Inte gott. Idag var det bara ett glas. En liten kyld flaska med lösningen i. Den var tjockflytande och skulle ha någon slags citronsmak sa de. Men USCH och TVI. Tack och lov bara ett glas och jag lyckades dricka upp det innan tidsgränsen på fem minuter och dessutom utan att kräkas. Sen var det bara att sitta där och glo i två timmar. Inte helt lätt när man har ont av att sitta i vanlig ställning. Några gånger kände jag för att lägga mig ned tvärs över soffan, men så kändes det samtidigt som att det kunde jag bara inte göra. Nu är jag i alla fall hemma igen. Skönt.

Ännu skönare var det att få dricka två stora glas vatten när jag kom hem. Man måste fasta minst 12 timmar innan man gör belastningen och självklart var jag superhungrig (för första gången så klart. Psykiskt, haha) redan igår kväll. Idag har jag inte varit hungrig så att inte ha ätit nått sedan bananen jag åt innan fastan började igår vid 21 är helt ok. Däremot har jag varit så himla törstig. Jag fick bara dricka ett glas vatten hemma på morgonen innan testet och efter jag druckit det mumssmakande, tjocka sockerblasket fick jag bara en halv deciliter att skölja ned bismakerna med. 3 stora glas har nu hunnit bli svepta.

Nu ska jag fortsätta ta det lugnt tills barnen skall hämtas på dagis.


Gospojkarna myser i samma stol när de kollar på film <3


93 dagar till beräknad nedkomst

Ännu en dag har gått förbi av graviditeten och nu är det bara 93 dagar kvar tills den 9 september då bebisen är beräknad. Visst, det kan bli både mer och mindre, men får jag önska och bestämma som jag vill så får han gärna komma tidigast den 28 augusti. Han behöver inte heller vänta så mycket längre än så.
Anledningen till detta exakta datum är för att vi har en spelning på ett bröllop på kvällen den 27 augusti och jag vill gärna göra detta. Detta är i vecka 38, så han får gärna komma dagen efter. Varför inte få lite värkar på morgonen efter spelningen? Ja, vi får se. Planera går ju inte.

Dagen idag har skilt sig från mina andra dagar detta år. Jo men det är klart att alla dagar skiljer sig från varandra, men om jag ser på det så här, så arbetar man i veckorna och är ledig på helgerna. Alltså så som det brukar vara (för mig i alla fall). Men idag träffade jag läkaren på MVC för tredje gången. Jag träffade läkaren vecka 15 första gången och sa då nej till en sjukskrivning. Jag ville kämpa på trots mina smärtor. Sedan träffade jag läkaren igen för tre veckor sedan och då rekommenderade hon mig verkligen en sjukskrivning, men jag sa nej. Jag har haft ett ganska jämt ont fram tills strax efter jag var där senast. Men nu är skillnaden så påtaglig. Jag har ont, jag får kramper och massa sammandragningar. Jag mår också illa och får migrän. Jag kan inte röra mig ordentligt och gör jag något ansträngande på dagen så får jag lida ordentligt för det på kvällen. Jag kan heller inte sitta på stol längre stunder m.m. Hon tyckte det var dags för mig att inse fakta idag.
Hon började med att på ett vänligt sätt skratta lite åt att jag lutade åt en halvtidssjukskrivning. "Du tror att du ska arbeta halvtid". Sedan gjorde hon sin undersökning och började fylla i ett papper. Jag såg att det var till Försäkringskassan och frågade henne vad hon skrev. "Jag skriver en heltidssjukskrivning till dig nu. Du ska vila" osv. Så.. ja, nu får jag hoppas att detta hjälper mig något med mina besvär. Men jag erkänner att jag känner mig bra värdelös som har det så här. Kvinnor i alla tider har ju varit gravida och bla bla, ni vet. Då borde jag väl klara av det, jag gjorde ju det med mina söner. Men ibland så kanske det är lika bra att inse faktum också.

Efter jag varit hos doktorn åkte jag hem till min mamma och satt och tog det lugnt innan jag hämtade barnen på dagis. Så blev jag tvungen att gå ned på centrum och kopiera sjukintyget och sedan köpa frimärke och kuvert och posta det. Den lilla minieskapaden har gjort att jag sitter här ikväll och har så himla ont igen. Visst jag har haft ont hela dagen, men som jag sa innan, gör jag något ansträngande så får jag sota hårt för det. Tack och hej vad ont jag har. Det är så typiskt att Tomas är borta och jobbar då så jag är ensam hemma med barnen.
Komihåglapp till mig: be mamma om att låna vetekudden för eventuell hjälp när det blir så här.

För att prata om nått positivt en sekund innan jag kryper ned i sängen, så har vi skaffat en katt till. En liten syster till Tasse. Det roliga är att det är hans halvsyster på riktigt och de har connectat så himla bra. De är jättemysiga tillsammans och han tar så väl hand om henne och tvättar henne osv. Så det är mys.

Imorgon ska jag göra en glukosbelastning. Ni kan väl hålla tummarna för att jag inte kräks eller får en sockerchock?


Missi


Tiden går på

Nu på morgonen vinkade jag av min kära make i dörren igen. Han har sin sista vecka att arbeta på annan ort och för att de ska hinna klart så han slipper åka tillbaka nästa vecka så ska de arbeta hela veckan, inklusive nationaldagen och fredag denna här veckan.
Så stod jag alltså där i dörren. Böljande nylagda lockar och sidennattlinne som vackert smet åt den gravida magen. Nyfixade naglar och perfekt markerade läppar kring ett pärlvitt "jag älskar dig" leende. Böjda ögonfransar och en hint av sommarparfym. 
Eh... nja. I wish. Ni vet, yrvaken med rakt oborstat hår, småkisande ögon och en ljusblå t-shirt lånad av Tomas, då den sitter löst och skönt över gravidmagen. Men vet ni vad, det gjorde inget.

Men det är rätt underbart det där, att man efter flera år som gifta (6 år i år) fortfarande ha känslorna att man skulle vilja göra just såna saker. Bara för att vinka adjö. Ni vet, så han har nått att längta efter. Det är rätt romantiskt att ha de känslorna kvar. Egentligen förstår jag inte varför man ska sluta tänka så, men det är så många som säger att de känslorna försvinner efter ett tag. Så trist för dem tycker jag!

Igår var det som bekant finalen av Big Brother 2011 och i vårt hus så höll jag och Tomas på Peter och vår äldsta son Marcus höll på Martin. Nu var det ju Simon som vann vilket var lite sådär småtråkigt tyckte vi. Men Grattis Simon! Han var också jätterolig att se på inne i huset och jag höll på antingen honom eller Peter fram tills jag verkligen satte Peter som favorit. min önskade ordning igår skulle varit: Peter 1, Martin 2 och Simon 3. Men vi är nöjda i alla fall. Det har varit väldigt roligt att följa dem i huset.

Angående graviditeten så är jag nu i vecka 27 och det går fort framåt. Jag hade inte väntat mig att tiden skulle flyga på det här sättet. Med Marcus gick det i snigelfart, men eftersom det var första graviditeten så är det inte jättekonstigt. Med Oliver gick det ganska fort, men ändå inte så fort som nu.
Jag skall dock vara överlycklig över att det känns som om det går så snabbt, för jag har så himla ont emellanåt att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Jag mår väldigt mycket illa också och har på sista tiden plågats av smärtsamma sammandragningar. Imorgon ska jag träffa läkaren på MVC, så får vi se hur det blir. Jag har träffat dem 2 gånger innan och båda gångerna har det föreslagits sjukskrivning, men jag har sagt nej till det. Nu finns det en risk att jag måste inse att kroppen kanske inte orkar om jag kör på som vanligt (i den mån det går så klart). Men jag håller humöret uppe och det är huvudsaken tror jag. Svårt också att vara helt sänkt med två barn mellan 2½ och 5½ hemma. Speciellt i och med att Tomas arbetat på annan ort i snart 3 månader (kommer dock hem varje torsdagskväll och åker sen igen på måndagsmorgonen).

Nu är det dags att börja göra sig i ordning. Vi ska på Födelsedagskalas hem till min kära väninna Jenny idag vid två. Ensam med dessa smärtor är det lika bra att börja i tid ;-)

Kram på er!Magen i vecka 25 (vecka 27 nu. Ska ta en ny bild).


RSS 2.0