Regnoväder


Himlen mörknade


Strömmen gick på grund av åskan och brandluckorna, också fungerande som takfönster, ned till centrum öppnades


Regnet öste ned och Marcus for ut och hoppade i vattenpölarna


Plaskande vattenlek


Sen upphörde ovädret och molnen sprack upp


centrum hade fått egen inomhuspoolMycket som händer

Jag vet att det är några dagar sedan jag skrev nu, men det har hänt så himla mycket den här veckan.  Saker som hänt är bland annat att mamma fyllt 50, och mamma hade mottagning och Tomas morbror gick bort. Jag har inte haft tid att ens titta in på internet. Men nu känner jag att det blev lite tid över i även denna händelserika dag, så jag passar på att avsluta veckan med ett blogginlägg.

Idag blev vi väckta klockan 9, bortskämt nog. Jag råkade dock somna om och klockan 10.30 kom Tomas och barnen och väckte mig. Det är mycket sällan jag sover så länge nu för tiden, så jag antar att jag verkligen behövde sova ut. Sedan har vi storstädat, Marcus och jag var och köpte hans första armbandsur, gjorde om i badrummet och så har Tomas fortsatt arbeta vår vår nya låt.

En lustig sak hände idag. Jag och Marcus duschade och i vår lägenhet är det badkar, så naturligtvis stod vi i det. Hel plötsligt hördes ett knäck, "vad var det" frågade Marcus och innan jag hann svara så gick ena benet sönder och hela badkaret lutade åt en kant. Detta har hänt en gång tidigare med ett annat ben och då superlimmade Tomas det, men som han sa så var plasten som satt fast mellan benet och själva badkaret dåligt, so it was bound to happen. Anyhow så fanns det inte ett dugg att göra, förutom att ta bort badkaret, ringa felanmälan och göra en ordentlig tvätt av ytan som varit under (den som städat under ett badkar vet säkert vad jag menar). Badrummet blev SÅ bra och så pass mycket större att vi känner att vi inte vill ha badkar något mer. Så det var roligt, hur en "olycka" kan sluta så bra.Tomas var och handlade på kvällen och när han kom hem så hade han med sig en jättefin blomma till mig. Mors dag. Det var jättemysigt.

Läs inte detta världelösa inlägg

Hallå hallå. Igår skrev jag inte eftersom mitt mobila bredband var lite elakt med mig och jag orkade inte sätta mig vid den stationära datorn. Lika bra var väl det ändå, för jag hade abolut inget att skriva. Tyvärr är det nog ingen ändring på det idag heller. Det händer mycket på jobbet nu och idag köpte vi en grill. Ungefär det är vad som händer här.

Nej, för allas er skull så slutar jag skriva och återgår till familjen. Oliver ligger och tittat på sin nya film han fick idag. Han fick välja själv och han kallar den för "Blom Blom" eftersom det är en blomma på framsidan.

Och kom igen nu alla, rösta på detta som det roligaste inlägget ni läst på Blogg awards!


Igår kväll

Det var jätteroligt ute igår. Karaoken började inte förrän 23 ca och det var inte så roligt, men i annat fall var det himla roligt som vanligt.

Jag sjöng Dark Lady, Superstar, From this moment on, 99 red balloons och The winner takes it all. Jag tror det var det. Helt okay med andra ord på en 3 timmars session. kl 1 så presenterade dem vinnarna av karaoketävlingen. Jag vann, min lillasyster kom tvåa och en annan karl kom trea. Jag vann en middag på retaurangen samt en vikinlineresa för 4 personer. Jenni vann 2 drinkar från baren och en likadan resa. Killen vann två öl och en likadan resa. I höst väntar den stora finalen som vi ska vara med i. Det ska bli jätteroligt!
Det var skönt att komma ut igen.

Ovan, jag och lillasyster 2008


Utekväll

Ja, då gör vi oss redo för våran första utekväll sedan... ja. Ja visst, vi var ute i Barcelona. Säg att DET var vår första utekväll sedan jag inte minns. Men hemma, senast vi var ute var på Halloween förra året. Det var i oktoberJa, man kanske inte kan kalla oss för några storfestare direkt. Ikväll är anledningen densamma: karaoke. Skillnaden är att då var det vanlig och ikväll är det tävling. Det ska bli roligt.

För er som är hemma och ser på talang eller annan trevlig underhållning. Kanske grillar en bit, spelar sällskapsspel, läser en god bok, njuter av värmen, ja vilket som egentligen. Jag önskar er en trevligt kvällHur kan man sova....

Idag har det varit en riktigt varm och skön dag. Över 20 grader och jag ska erkänna att jag endast hade linne på mig idag. Eller nja, jag hade leggings och underkläder också, men nu menar jag ju så klart avsaknad av varmare plagg.

Dagen gick fort på jobbet trots att jag endast fick flukta ut på det varmaste vädret. Kvällen fortsatte i sommarkvällstecken. Det var föräldramöte på dagis. Mycket intressant information. Mycket saker som ska ske här nu så det var oerhört intressant.

Vad som däremot absolut INTE är intressant är detta inlägg. Men det beror mest på att absolut inget intressant har hänt idag. Och ja, sånna dagar finns ju också. Så nu ska jag begrava mig i Twilightboken en halvtimme innan jag har träff med Mr Pillow in the land of dreams


KnasMarcus kan somna på de mest osannolika sätt


Är man trött så är man


Marcus fotar mig


Mina pojkar på morgonen. De är så mysiga


Sötiver efter Marcus simlektion igår


Hoppande skönheter

Idag var det sista gången på babysimmet Turbinella. Marcus var som vanligt mer under vattnet än över och det är helt fantastiskt i och med att han inte ens vågade doppa huvudet då terminen började. Det är samma sim som Oliver började på då han var ca 5 månader (idag 1,5). Vi har varit supernöjda så det är tråkigt att de ska lägga ned verksamheten.

Och sommar börjar det bli. Eller i alla fall kännas som. Det har varit mulet idag, men det har ändå varit över 20 grader hos oss. Man får passa på att njuta alla dagar man inte behöver slänga på sig tunga jackor. Jag har hört att  det ska bli kallare igen. Låt oss hoppas att det stannar inom rimlig gäns á jeansjacka eller liknande och alltså inte kallare än så


Marcus idag


Oliver i november 2009


Lång, kort och vinst

Idag har det varit en lång men kort dag. Jag vet, det låter underligt men jag kan förklara det så här:

Det har varit en lång dag eftersom jag arbetat mellan klockan 8.00 till 21.15 idag. Första gången sen jag började på jobbet som jag jobbade över, men vi har en stor affär som ska vara klar på fredag och jag hade ändå en massa kringjobb som jag ville röja undan, så det var helt okay.
Dagen har dock samtidigt varit kort. När Jenni (min lillasyster som arbetar på samma ställe) sa att "Oj, klockan är åtta (20)" så kunde jag knappt tro det var sant. Så det är skönt.Extra bonus också när man kommer hem och precis får se Sverige vinna över schweiz med 5-0 i Hockey VM. Nästa match är kvartsfinalen mot Danmark, på torsdag

Tre Kronor logo
Bild

Bästa bonusen av allt är dock detta: Jag kommer hem och då har maken inte bara storstädat, utan har också rensat förrådet, tvättat två maskiner, hängt och vikt tvätt, damsugit och tvättat golven!Sov Gott där ute!


Sjuk Barcelona Twilight

Här hemma sitter jag. Jag tar hand om sjukt barn -igen. Egentligen tar jag hand om en sjuk mig också, men hade inte Oliver varit dålig idag (förkyld och ögoninfektion)  så hade jag arbetat. Mindre bra lyx kanske man kan kalla det.


Olivers härliga ögoninfektion nu på morgonen

Hur som haver så tänkte jag att jag skulle ta mig i kragen och försöka komma igång med skrivandet nu igen. Förra året så skrev jag flera inlägg om dagen, nu har det snarare blivit något inlägg i månaden. Trist, jag vet, men nu ska jag försöka göra ett ärligt försök att skriva åtminstone någonting varje dag igen.

Vi kan väl börja med Barcelona. Det var så otroligt varmt och skönt där. Jag skrev i mitt senaste inlägg att det var 20 grader (för det var vad det stod på internet att det skulle vara, när jag kollade dagarna innan resan) men på skyltar nere på staden så såg vi att det var 27 grader i skuggan. Jag brände mig självklart, men tyvärr var det nästan oundvikligt. Jag hade frågat Tomas hemma om vi skulle ta med solskydd "ifall att", men han trodde inte det behövdes och jag var inte sen att hålla med honom. Men så gassade solen i Bardcelona så hårt att jag hade ordentligt ont redan efter första dagen. Ingen på resan hade väntat sig denna värme, vi var där för att se på fotbollen och för att njuta av att slippa täckjackor även om så bara för två dagar (kom på fredag kväll och åkte hem på måndag morgon).
Fotbollen var häftig också, det var så otroligt mycket folk. Runt 87 000 personer och allting gick felfritt. Sveriges största arena släpper in 35 000 stycken och det blir kaos och bråk. Nej, den här upplevelsen var enorm och ändå skall då tilläggas att jag inte normalt är ett fotbollsfan. Utöver detta så var vi ute på kvällen och tog några öl (något jag och Tomas annars sällan gör) samt att vi åkte turistbuss. Det var verkligen en helg att minnas!


Flygresa dit


Flygplatsen


Från vårt fönster i rummet


Från vårt fönster i rummet


Inte visste jag att det skulle bli så varmt. Brände mig pga linnet och blev supervarm pga jeansen
Varmt och soligt
Hela gruppen
Läsa karta


Napoleon pekar
God mat


Camp Nou
Zlatan


Om ni är i Barcelona, vad ni än gör ÄT INTE HÄR! Det var svindyrt och såg ut som om det var jättehög klass, med vita dukar och ljus. Verkligen fin restaurang. Det var hår i maten 3 gånger! 3 gånger fick Lingen och hans fru Kicki säga till att deras mat inte var klar och ändå kom de in med samma blodiga och oätbara köttbitar. Jimmy fick gummikött som inte alls gick att äta, samt en bit fett. Och de kan inte ett ord engelska!
Glada


Jimmy kör en NapoleonHäftiga balkonger på bussresan
Barcelona är en mycket ren och fräsch stad!


Hotellet


Kyparen tog tyvärr inte med blixt, men här är hela gänget som åkte i alla fall


Häftigt med bergstopparna på flygresan hem

Hemma är det som vanligt kan man säga. Vi håller på med rensning men detta tar ju sin lilla tid som alla vet. I alla fall då man bor i lägenhet, eftersom detta oftast innebär att allting hamnar överallt tills det hamnar på rätt plats. Inte det bästa jag vet.Nu till något helt annat. Något som kommer frå många av er att undra om jag klivit upp ur graven igår eller om jag inte har varken dator eller tv hemma.

Twilight. Jag vet -redan. Vi fick filmen Twilight av min syster i julklapp. Fram tills dess så kände jag bara vagt till den. Jag visste att det var någon vampyrkärlekssaga och ungdomar. Jag visste också att en MÄNGD människor var överförtjusta i filmen (och böckerna). Så vi såg filmen i januari och ja, den var absolut jättebra. Himla romantisk.

Nu läser jag även boken, som min väninna Jenny så snällt lånade ut till mig (alla 4 böcker). Och boken är ju helt fantastisk. Det är verkligen en "kan inte lägga ned" bok. Het och romantisk som få. Ännu bättre är det när man har sett filmen, eftersom man har en bild framför sig av hur alla ser ut. Överallt i boken så kändes det som om att "det här var ju inte med i filmen... jo men det var det ju visst". Så igår kände jag att jag ville kolla filmen igen, trots att jag bara läst till den delen då Bella och Edward är på ängen och jisses vad förvånad jag blev över avsaknaden av material i filmen! Ja, filmen är fotfarande lika bra MEN vad man missar om man bara ser filmen och inte läser boken.
Det var så mycket lättare med filmen nu, man förstod ju så mycket mer. Jag erkänner också att vissa delar av filmen gjorde mig besviken. Edwards rescue av Bella i gränden var inte alls så intensiv som i boken, inte heller bilräddningen. Men det vet vi ju, böcker rymmer mer.
Jag vet, redan. Men har ni inte läst boken så gör det. Den passar alla åldrar!Nej nu ska jag till sjukhuset med Oliver och få lite medicin till hans ögon.


RSS 2.0